"przerywanie" silnika Rocky 2,8
Moderator: s3R
- dawid_wroc
-
"przerywanie" silnika Rocky 2,8
witajcie!
Rocky powyzej 2500 obrotów "przerywa" jakby paliwo dostawało sie przerywanymi partiami, cos jakby go przytykało... Na luzie praktycznie niby sie wkreca na obroty ale to według mnie tez nie jest gładkie wchodzenie na obroty. Podczas jazdy jest to juz o wiele bardziej odczuwalne, kazde przekroczenie 2500 obrotów,na kazdym biegu konczy sie owym "przerywaniem"
jakies pomysły??
Rocky powyzej 2500 obrotów "przerywa" jakby paliwo dostawało sie przerywanymi partiami, cos jakby go przytykało... Na luzie praktycznie niby sie wkreca na obroty ale to według mnie tez nie jest gładkie wchodzenie na obroty. Podczas jazdy jest to juz o wiele bardziej odczuwalne, kazde przekroczenie 2500 obrotów,na kazdym biegu konczy sie owym "przerywaniem"
jakies pomysły??
takie tam jeżdżenie gdzie dróg nie ma....
Re: "przerywanie" silnika Rocky 2,8
Filtr paliwa?
Woda w filtrze/paliwie?
Filtr powietrza?
Woda w filtrze/paliwie?
Filtr powietrza?

"Żywot Briana"
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
-Mamo, czy ja mam duży nos??
-Przestań myśleć o seksie!
-
- jestem tu nowy...
U mojego trolla pomogła wymiana końcówek wtryskiwaczy i regulacja oraz zwiększenie dawki paliwa na pompie.
Ropniok wolnossący,a sprawa wyszła niedługo po zakupie i powyżej 2500 obr./min pod większym obciążeniem.
Ale łatwiejsze (i tańsze
)do sprawdzenia są pomysły Mad Max'a.
Ropniok wolnossący,a sprawa wyszła niedługo po zakupie i powyżej 2500 obr./min pod większym obciążeniem.
Ale łatwiejsze (i tańsze

Rocky '87
- dawid_wroc
-
Sylwek wez mnie prosze nie zabijaj
własnie zmieniam calutenkie zawieszenie w rakiecie łacznie z mostami i innymi pierdołami wiec jak dojda wtryski to mnie krew zaleje 
napisz prosze gdzie zanabyłes wtryski i ile Cie to kosztowało roboty, nerwów i kasy
jak nie tu to prosze o namiary na PW.
filtr powietrza wyeliminowałem, jutro odbieram nowy filterek paliwa i montuje, bede wiedział wiecej...
pozdrawiam

napisz prosze gdzie zanabyłes wtryski i ile Cie to kosztowało roboty, nerwów i kasy

filtr powietrza wyeliminowałem, jutro odbieram nowy filterek paliwa i montuje, bede wiedział wiecej...
pozdrawiam
-
- jestem tu nowy...
Dawid,ja nawet muchy nie...
.
Nie pamiętam od czego mam końcówki wtryskiwaczy,przecież one są stypizowane.
Ustawiłem ciśnienie i hula już ze cztery lata.Dopiero jesienią ub.roku zatkał mi się filtr paliwa.Patrzę,a on z 1999
.
Totalne zaniedbanie-mea culpa.Ale nie leję opału.

Nie pamiętam od czego mam końcówki wtryskiwaczy,przecież one są stypizowane.
Ustawiłem ciśnienie i hula już ze cztery lata.Dopiero jesienią ub.roku zatkał mi się filtr paliwa.Patrzę,a on z 1999

Totalne zaniedbanie-mea culpa.Ale nie leję opału.
Rocky '87
Sprawdź masę. U kumpla przerywało, dusił się na większych obrotach - miał zaśniedziałe końcówki masy, szczególnie na dziurach.
300tdi krótki 

- dawid_wroc
-
sprawa przerywania została przerwana 
Dzieki za sugestie zarówno te łatwiejsze do zniesienia jak i te bardziej "wyszukane"
skonczyło sie na wymianie filtra paliwa. Swoja droga powiem Wam ze wymieniłem filterek który słuzył raptem 1200 km - japonskie filtry do naszej ropy chyba nie sa przystosowane
SER'u:
Parch jako dawca dla mnie sie nie sprawdził, Rakieta ma szybkie mosty a parch z tego co wiem ma o wiele wolniejsze przełożenia. Całe zawieszenie do Rakiety pochodzi z dyskoteki 300 z 98 roku które jezdziło na automacie.
teraz taka moja sugestia- moze stworzyc watek pt: "oddam, zamienie, sprzedam za pół-darmo", ja bede miał do takiego działu wszystko z zawieszenia, resory z polibuszami zawieszenia, mosty z nowymi bebechami (przeguby, łożyska uszczelnienia, nacinane tarcze nowe szczęki hamulcowe), drażki, do tego dwa komplety felg i opon po 5 szt opon uniwersalnych turystycznych i opony kopia simexa praktycznie nowe tez 5 szt.
wiec moze taki dział by był przydatny dla nas uzytkowników daihatsu- do rozpatrzenia

Dzieki za sugestie zarówno te łatwiejsze do zniesienia jak i te bardziej "wyszukane"

SER'u:
Parch jako dawca dla mnie sie nie sprawdził, Rakieta ma szybkie mosty a parch z tego co wiem ma o wiele wolniejsze przełożenia. Całe zawieszenie do Rakiety pochodzi z dyskoteki 300 z 98 roku które jezdziło na automacie.
teraz taka moja sugestia- moze stworzyc watek pt: "oddam, zamienie, sprzedam za pół-darmo", ja bede miał do takiego działu wszystko z zawieszenia, resory z polibuszami zawieszenia, mosty z nowymi bebechami (przeguby, łożyska uszczelnienia, nacinane tarcze nowe szczęki hamulcowe), drażki, do tego dwa komplety felg i opon po 5 szt opon uniwersalnych turystycznych i opony kopia simexa praktycznie nowe tez 5 szt.
wiec moze taki dział by był przydatny dla nas uzytkowników daihatsu- do rozpatrzenia

Rozpatrzyłem.
Daj ogłoszenie na giełdzie.
Gierek z ryndza dał mosty z zawiasem i działało ok.
Daj ogłoszenie na giełdzie.

Gierek z ryndza dał mosty z zawiasem i działało ok.
Zdrapek i poharatka
- dawid_wroc
-
no wiem ze działało tym bardziej warto sie w to pobawic bo Gierek miał ze starego rendzla ciezkie jak nie wiem co 
a co do działu giełda to nie ma sprawy, ale domyslam sie ze wiele osób ma jakies graty do sprzetów i łatwiej miec je w dziale pod reka.
Jak nie to nie
howk

a co do działu giełda to nie ma sprawy, ale domyslam sie ze wiele osób ma jakies graty do sprzetów i łatwiej miec je w dziale pod reka.
Jak nie to nie

howk
- nadglowski
- jestem tu nowy...
Ten pomysł jest dobry, ja go popieram na pewno ułatwi to sprawę wygoda to podstawa!
[O]===DAIHATSU=TURBO[O]
\__________________/
Kiedyś ROCKY 2.0 3Y później BLAZER S10 2.8 teraz ROCKY 2.8 TD.
\__________________/
jest tak na różnych forach że jest wątek w którym każdy kto ma coś do sprzedania albo chce coś kupić dodaje swój wpis
porządek jest utrzymywany w ten sposób, że się nie dodaje nowych postów, tylko jak się już nie chce czegoś kupić albo się coś sprzedało to się modyfikuje ten jeden post. w ten sposób dobrze widać co kto ma w danej chwili do sprzedania czy kupienia.
porządek jest utrzymywany w ten sposób, że się nie dodaje nowych postów, tylko jak się już nie chce czegoś kupić albo się coś sprzedało to się modyfikuje ten jeden post. w ten sposób dobrze widać co kto ma w danej chwili do sprzedania czy kupienia.
Daihatsu 4x4 Fan Klub Polska [ http://daihatsu.glt.pl ] - znów OnLine (2o13r.)
- nadglowski
- jestem tu nowy...
NES421 DOBRZE PISZESZ !
Tydzień temu sprzedałem na allegro tylne lampy do Rakiety i Ferki za 200zł. kompletne z uszczelkami i przewodami kupił je właściciel Ferki ale nie wiem czy fan marki w sumie jest mi to obojętne ale kolegom z forum którzy szukają takich lamp to już chyba nie zaznaczam że sprzedały się w ciągu kilku godzin od wystawienia.
Dążę do tego, że niektóre skarby warto sprzedawać wśród ludzi którzy w mniejszy lub większy sposób przyczyniają się do poszerzenia wiedzy na temat naszych maskotek.
Może jestem odosobniony w tym co piszę ale moje auto jest dla mnie jak starszy syn i tak też je traktuję.
PS. W podpisie masz w wolnym tłumaczeniu "upierdolone Legacy". Jeździsz Subaru?
Tydzień temu sprzedałem na allegro tylne lampy do Rakiety i Ferki za 200zł. kompletne z uszczelkami i przewodami kupił je właściciel Ferki ale nie wiem czy fan marki w sumie jest mi to obojętne ale kolegom z forum którzy szukają takich lamp to już chyba nie zaznaczam że sprzedały się w ciągu kilku godzin od wystawienia.
Dążę do tego, że niektóre skarby warto sprzedawać wśród ludzi którzy w mniejszy lub większy sposób przyczyniają się do poszerzenia wiedzy na temat naszych maskotek.
Może jestem odosobniony w tym co piszę ale moje auto jest dla mnie jak starszy syn i tak też je traktuję.
PS. W podpisie masz w wolnym tłumaczeniu "upierdolone Legacy". Jeździsz Subaru?
[O]===DAIHATSU=TURBO[O]
\__________________/
\__________________/
Hej,
też uważam że taki bazarek to niezły pomysł,pewnie sam bym coś zanabył wkrótce
zdrowia
K.
też uważam że taki bazarek to niezły pomysł,pewnie sam bym coś zanabył wkrótce

zdrowia
K.
- nadglowski
- jestem tu nowy...
s3R może przemyślisz sprawę jeszcze raz!
[O]===DAIHATSU=TURBO[O]
\__________________/
\__________________/
Regulamin jest dla wszystkich taki sam.
Dział z ogłoszeniami jest na forach gdzie nie ma giełdy.
Po prostu w ogłoszeniu dajcie namiar na swój nick i piszcie sobie na PW.
Koniec tematu.
Dział z ogłoszeniami jest na forach gdzie nie ma giełdy.
Po prostu w ogłoszeniu dajcie namiar na swój nick i piszcie sobie na PW.
Koniec tematu.
Zdrapek i poharatka
-
-
W innych działach jest wątek pt" Oddam" np w GAZie i w Suzuki
Old Roki newer daj- sprzedany
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka
corsabjedenpięcde- płakałem jak złomowałem
Santana wiertarka