GREAT ESCAPE RALLY 2011

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

przemas987
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: GREAT ESCAPE RALLY 2011

Post autor: przemas987 » wt mar 29, 2011 9:22 am

Flor pisze:
przemas987 pisze:

Gazfan, omianlem tylko ja, dla reszty Organizator wylaczyl odcinek (karetka nie puszczal ze wzgledow bezpieczenstwa, a nastepnie zostal otasmowany) wiec zalogi nie mialy mozliwosci zaliczenia PKP. Napisalem ze 26 na 29 zalog ominelo nie z wlasnej woli, a te trzy to Ja (ktory ominalem), Biga i Baron ktorzy przejechali. Ja akurat jechalem przed nimi i pierwszy bylem na tej probie i wycofalem na wsteku, wszak bylismy w klasie sport a nie open.
jak dotarliśmy do tego odcinka na drugim kółku to była tylko taśma w poprzek drogi i nikogo od orga :)11 postaliśmy ,zerwaliśmy taśmy i pojechaliśmy aby nie tracić czasu na szukanie objazdu :)21 po takim numerze jaki wywinął ORG cały OS powinien być anulowany :-?
Z mojej wiedzy, na poczatku stala karetka, ktora przekierowywala na objazd (tak naprawde ten po wycofaniu i skrecie w prawo tez byl nie przejezdny dla wiekszosci aut) a pozniej Proca zawiesil tasme na dwoch drogach, tak ze mozna bylo jechac w lewo na tej krzyzowce. W zasadzie slusznym byloby odwolanie calego OS i pewnie to przedstwailoby kompletny obraz rywalizacji,zwlaszcza ze My bylismy drugi raz na petli i mielismy tacka a Ci co robili pierwszy raz to musieli kombinowac z szukaniem poprawnej drogi.

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt mar 29, 2011 9:27 am

dardes pisze:Flor jakie ty masz przełożenie w przekładni kier. strasznie dużo wachlujesz fajerą jak w aucie bez wspomagania ??
to jest zwykła przekładnia defowa :)21 za szybka to ona nie jest :)11 ale przynajmniej działa :)21

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt mar 29, 2011 9:32 am

Cała ta impreza jest tratowana przez organizatora jako zabawa, co podkreśla przy każdej okazji - to jest tylko zabawa, a nie profesjonalne ściganie. Trudno więc oczekiwać dokładnego pomiaru czasu, jednoznacznych zasad, regulaminu opisującego wszystkie sytuacje i sposoby ich rozstrzygania. Trzeba ją potraktować jako zlot, integrację, piknik ze świetnym kateringiem. Myślę jednak, że nie wszyscy przyjechali żeby się tylko bawić, duża część przyjechała się ścigać - a tu kicha. :)3
T2 optymista

"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"

Awatar użytkownika
LechuPL

Kontaktowanie:

Post autor: LechuPL » wt mar 29, 2011 9:34 am

jadać pierwsze kolko i widząc godzinę wiedzieliśmy że i tak zamkną jakiś odcinek żeby skrócić - objazd też był powklejany pięknie .
Widząc taśmy daliśmy w lewo prawo przy siatce leśnej prawo i lewo a już byliśmy na trasie i pkp jakiś się znalazł .
tak że jakiejś tam tragedii nie widzę - tak się nieraz dzieje i cóż zrobimy ;]
Więcej TAM - mniej TU ...
http://www.lech-pol4x4.pl

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt mar 29, 2011 9:39 am

przemas987 pisze: Gazfan, omianlem tylko ja, dla reszty Organizator wylaczyl odcinek (karetka nie puszczal ze wzgledow bezpieczenstwa, a nastepnie zostal otasmowany) wiec zalogi nie mialy mozliwosci zaliczenia PKP. Napisalem ze 26 na 29 zalog ominelo nie z wlasnej woli, a te trzy to Ja (ktory ominalem), Biga i Baron ktorzy przejechali. Ja akurat jechalem przed nimi i pierwszy bylem na tej probie i wycofalem na wsteku, wszak bylismy w klasie sport a nie open.
Se to jutro wyjaśnimy :)21
Ale prawdą jest że albo anulować cały odcinek albo zostawić tak jak było przy starcie do niego. nie ma innego rozwiązania sprawiedliwego.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt mar 29, 2011 9:56 am

GAZFAN pisze:
przemas987 pisze: Gazfan, omianlem tylko ja, dla reszty Organizator wylaczyl odcinek (karetka nie puszczal ze wzgledow bezpieczenstwa, a nastepnie zostal otasmowany) wiec zalogi nie mialy mozliwosci zaliczenia PKP. Napisalem ze 26 na 29 zalog ominelo nie z wlasnej woli, a te trzy to Ja (ktory ominalem), Biga i Baron ktorzy przejechali. Ja akurat jechalem przed nimi i pierwszy bylem na tej probie i wycofalem na wsteku, wszak bylismy w klasie sport a nie open.
Se to jutro wyjaśnimy :)21
Ale prawdą jest że albo anulować cały odcinek albo zostawić tak jak było przy starcie do niego. nie ma innego rozwiązania sprawiedliwego.
Też mi sie wydaje, że w sytuacji gdy tylko kilka pierwszych samochodów przejeżdża z pomocą, następni sami szukają objazdu, a końcówka ma wyznaczony objazd, to jedynym rozwiązaniem jest anulowanie odcinka. Nie jechaliśmy przecież w przeprawie na zaliczanie PKPów.
T2 optymista

Awatar użytkownika
liverpool
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: liverpool » wt mar 29, 2011 9:59 am

Na pierwszej pętli dojechaliśmy i stał sznurek aut. Kierunek lewy, raz wyciągarka i przejechaliśmy obok wklejonych. Za drugim razem było czyściej (prawdopodobnie świadomie niektórzy omijali, zdawali sobie sprawę z kary za prak PKP). Dla mnie oczywiste jest, że w momencie naszej jazdy odcinek był otwarty, niezataśmowany, nikt nie bronił nam wjechać. Dlatego każdy z uczestników podejmuje własną decyzję i ponosi tego konsekwencje. Nie można mieć pretensji do chłopaków z extremu, że podjeli to wyzwanie chociaż mogli na dłuższą chwilę tam zakotwiczyć. Przejechali i ok inni nie. Błędem było zamykać ten odcinek (tak mi się wydaje). Nie było tam jakiegoś zagrożenia tylko zagrożenie wklejki. A tak macie użasadnione pretensje. ORG podjął taką decyzję a nie inną, trzeba to zrozumieć, te zamieszanie wszędzie mądre głowy, każdy ma swoje racje. Na chłodno to chyba Biga ma rację, że albo wykluczyć cały os 5, albo dać frajdę kibicom i trochę potaplać się w błocie :lol:
WWW.4XDRIVE.COM - nowe otwarcie

Awatar użytkownika
Iceman

Kontaktowanie:

Post autor: Iceman » wt mar 29, 2011 10:16 am

GAZFAN pisze:
przemas987 pisze: Uważam ze decyzja jak najbardziej zrozumiała i słuszna, bo jeśli 26 na 29 załóg z klasy sport nie przejezdza odcinka w trakcie drugiej pętli bo został wylaczony z powodu braku mozliwosci przejazdu(karetka nie puszczala na odcinek, nastepnie zostal otasmowany i ), z tego czesc zalog nie zaliczyla tego odcinka rowniez na pierwszej petli, to nie pozostaje nic innego jak anulowanie PKP. My jako załoga ktora jako pierwsza podjela z wlasnej nieprzymuszonej woli decyzje o objezdzie uwazam te decyzje za sluszna, nie z powodu, że pozwolilo nam to zająć pierwsze miejsce tylko rozsadek i bezpieczeństwo na pierwszym miejscu. Objazd zatarasowanego odcinka rowniez byl rzeznia nieprzejezdna dla wiekszości zawodników i nam rowniez zabralo kilka cennych minut. Nie zgodze sie ze jest to amiana zasad w trakcie gry tylko dostosowanie bieżącej sytuacji na trasie rajdu do możliwości kontynuowania tego rajdu. Wy jako doświadczona załoga powinniście to jak najlepiej rozumieć
No zgodzić się ze wszech miar nie można... Jeśli było tak jak opisał Biga (a nie negowałeś więc też się z tym zgadzasz) anulowano PKP w trakcie jazdy. Czyli zmieniono zasadę w trakcie trwania. a argument że większość ominęła nic nie znaczy. Bo można założyć że większość umówi się że jedzie tak i tak.. to organizator ma zmienić regulamin ?
Sport motorowy nie jest bezpieczny.... więc jak omijasz bo to bezpieczeństwo ponad wszystko.. to ponieś konsekwencje... byli tacy co nie ominęli i walczyli. i okazuje się że ch**uj z tego mają że podjęli ryzyko.
Się coś ustala to się tego trzyma...

:)2 :)2 :)2 :)2 :)2
:)2

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 29, 2011 10:19 am

skoro to zabawa, to czemu prowadzona jest klasyfikacja?
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt mar 29, 2011 10:44 am

liverpool pisze:...
Pamiętasz zapewne Magam 2009 i przetaśmowanie odcinka by wskazać drogę w prawo. Tylko że przetaśmowanie nastąpiło w połowie stawki, gdzie część już krążyła, szukała itd. a część po przetaśmowaniu już jechała bez tego szukania.
Jedyna słuszna decyzja, anulowanie wyniku całego odcinka. :)2

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt mar 29, 2011 11:10 am

GAZFAN pisze: Pamiętasz zapewne Magam 2009 i przetaśmowanie odcinka by wskazać drogę w prawo. Tylko że przetaśmowanie nastąpiło w połowie stawki, gdzie część już krążyła, szukała itd. a część po przetaśmowaniu już jechała bez tego szukania.
wtedy ta decyzja też wzbudziła kontrowersje :wink: ale tutaj dotyczyło to ostatniego OS :roll: chętnie poznał bym wyniki tylko po dwóch os-ach :)21

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt mar 29, 2011 11:21 am

Karson pisze:skoro to zabawa, to czemu prowadzona jest klasyfikacja?
Teeee.... :)21

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt mar 29, 2011 1:11 pm

Flor pisze:
GAZFAN pisze: Pamiętasz zapewne Magam 2009 i przetaśmowanie odcinka by wskazać drogę w prawo. Tylko że przetaśmowanie nastąpiło w połowie stawki, gdzie część już krążyła, szukała itd. a część po przetaśmowaniu już jechała bez tego szukania.
wtedy ta decyzja też wzbudziła kontrowersje :wink: ale tutaj dotyczyło to ostatniego OS :roll: chętnie poznał bym wyniki tylko po dwóch os-ach :)21
Wyniki do zobaczenia na stronie:
http://zz-top.pl/wyniki/ger/wyniki/
T2 optymista

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt mar 29, 2011 3:14 pm

mirek_to pisze:... Wyniki do zobaczenia na stronie ...
Jestem dociekliwy i sprawdziłem ślady z naszego GPS porównując z naszymi czasami na tej stronie.

PRO Czas z GPS 00:11:12 w wynikach 00:11:05
OS1 Czas z GPS 01:25:15 w wynikach 01:27:08
OS2 Czas z GPS 01:16:15 w wynikach 01:18:05
OS3 Czas z GPS 00:42:36 w wynikach 00:42:33
OS4 Czas z GPS 00:42:16 w wynikach 00:41:52
OS5 Czas z GPS 00:54:28 w wynikach 00:54:06

Dziwnie o 2 minuty dłużej jakoś jest na OS1 i OS2. Na prologu i drugiego dnia natomiast się zgadza. Wot taka zagadka matematyczna :)21

Może też tak macie ??

PS. ślad mogę do wglądu oczywiście przedstawić :)21
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 29, 2011 5:20 pm

tu parę naszych fotek: http://www.scarabteam.pl/g,12,2011_GREA ... RALLY.html
autorem jest Pasza, dziękujemy :)2 :)21
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
Kwadrat

Kontaktowanie:

Post autor: Kwadrat » wt mar 29, 2011 6:00 pm

Karson pisze:tu parę naszych fotek: http://www.scarabteam.pl/g,12,2011_GREA ... RALLY.html
autorem jest Pasza, dziękujemy :)2 :)21

A wszyscy mówią że tak dużo aut było na GER. A ja widzę tylko Defa , Toyotę Rebeki i trzy Quady ;)
Lipna impreza :) :wink:

No i ten czarny kolor :)

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 29, 2011 6:18 pm

napisałem, że to nasze fotki :)21 a kolor zmienić to nie kłopot :wink:
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
GM

Post autor: GM » wt mar 29, 2011 7:29 pm

www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 29, 2011 7:32 pm

GM pisze:a tu kawałek od nas :)21
http://www.youtube.com/watch?v=sCGcgmHPOX4
my tylko wklejone audi A4 kombi widzieliśmy na trasie :)21 a to nie Wy testowaliście zawieszenie koło rampy na koniec rajdu? :)23 :)21
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
GM

Post autor: GM » wt mar 29, 2011 7:34 pm

Nie nie, my generalnie wszystko testowalismy na tym rajdzie, ale koło rampy to dalekie od naszej wyobraźni zdarzenie..
www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 29, 2011 7:40 pm

GM pisze:Nie nie, my generalnie wszystko testowalismy na tym rajdzie, ale koło rampy to dalekie od naszej wyobraźni zdarzenie..
żółte auto i tak mi się skojarzyło :)21 sorki :wink:

przejrzałem jeszcze raz Wasz filmik.. już wiem wsio :D na 500 wsio :)21
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
GM

Post autor: GM » wt mar 29, 2011 7:46 pm

No nie żółte przeca.

Ja też nazywam kolory dość prosto, ale żółty nie jest i basta :)21
www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » wt mar 29, 2011 7:55 pm

na filmie wygląda jak żółty.. ale to pewnie z powodu promieni słońca :)21
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
GM

Post autor: GM » wt mar 29, 2011 8:01 pm

no ok - bądźmy precyzyjni. wnętrze i klatka jest lekko żółtawa :)21
www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt mar 29, 2011 10:04 pm

GM pisze:a tu kawałek od nas :)21

http://www.youtube.com/watch?v=sCGcgmHPOX4
co z dostawczakami się w tym sporcie ścigaliście ?? i to z jakąś lodówką na pace :)21 no ale jak się zapyla maluchem to w końcu normalka :)21 :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”