Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
No nie wiem jak to nazwać hehe, poprostu włączam wycieraczki nie działają,spryskiwacze też nie .
Suzuki Samurai ofcourse 

no to karwa piszę byś przyczyny szukał w przełączniku zespolonym 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
tak jak pisze slavok... poza tym u mnie (cabrio) jak nie działały spryskiwacze, to po prostu położyłem przednią szybę na maskę i sprawdziłem stan wężyka doprowadzającego płyn do spryskiwaczy. Był delikatnie rzecz biorąc sprasowany. 

Wymiana łożyska koła w tylnym moście. Mam łożysko, nowy pierścień, uszczelniacze itp. Tylko nie mogę znaleźć w manualu czy ten pierścień zabezpieczający łożysko wprasować czy założyć na gorąco ?
Samurai 1.3 '89r
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu - stąd biorą się posrane pomysły...
Ugotuj w garnku i potem załóż szybko dobijając.

o to to
ew. na grzałce elektrycznej.

Ugotowałem, i wlazło, ale żona nie była zbyt szczęśliwa, że biegałem po kuchni z półosią i młotkiemN2O pisze:Ugotuj w garnku i potem załóż szybko dobijając.

Samurai 1.3 '89r
To niech Ci opalarkę kupisobik pisze:...............................................................Ugotowałem, i wlazło, ale żona nie była zbyt szczęśliwa, że biegałem po kuchni z półosią i młotkiem

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
panowie czy tylny wał na wieloklinie jest zabezpieczony w jakiś sposób czy powinna po wymontowaniu dać się luźno wysunąć jedna część z drugiej
bo wymontowałem go aby wymienić krzyżak a tu zapieczone na wieloklinie bo domyślam że powinno być luźno
bo wymontowałem go aby wymienić krzyżak a tu zapieczone na wieloklinie bo domyślam że powinno być luźno
powinien na wieloklinie pracować,ja też tak miałem zapuszczony wał zaraz po zakupie błotoryjca,palnik dał rade 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
Serwus
Ktos wie jaki rozmiary maja krzyzaki w walach calmini? Zanajbylem takie cus i nie moge znalezc nic w necie na ten temat a spodziewam sie jakiegos calowego wymyslu.
Na razie wolalbym nie demontowac swoich bo nie maja luzow i sa made in USA co mi dodaje five horse power extra 
Ktos wie jaki rozmiary maja krzyzaki w walach calmini? Zanajbylem takie cus i nie moge znalezc nic w necie na ten temat a spodziewam sie jakiegos calowego wymyslu.

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

tam siedzi chyba 1310 więc będziesz miał calowo width: 3.219'' ; cap: 1.062'' jak będziesz ściągał krzyżaki z usa to albo spicer albo dana...
btw. to na podwójnym kardanie masz ? gdzie to kupiłeś i ile dałeś ?
czy spawał ktoś cokolwiek przy obudowie mostu ? czeka mnie taki zabieg i nie wiem na ile jest to bezpieczne to znaczy czy olej się nie zapali wewnątrz czy go spuszczać czy nie,a konkretnie muszę wzmocnić te gniazda które leżą na resorach i czy dorabiał ktoś jarzma mocujące most do resorów,zastanawiam się czy nada się do tego celu pręt zbrojeniowy fi 12 i gwint zwykły
oryginalnie jest drobnozwojowy
Ja wspawałem wzmocnienia do mostu bez wylewania oleju i nic się nie zapaliło 

Równiez spawałem na zalanym moście. Pręt zbrojeniowy pewnie da radę tylko jak go wygniesz? Po podgrzaniu palnikiem musiałbyś go od nowa odpuścić, żeby nie był zbyt miękki. ja doraźnie kiedys zastosowałem mocniejszy pręt gwintowany. Jeździłem tak przez miesiąc i w końcu zapodałem używane z nowymi nakrętkami.
Olej się raczej nie zapali, bo powietrza brak, ale się przysmaży nieapetycznie.olo667 pisze:czy spawał ktoś cokolwiek przy obudowie mostu ? czeka mnie taki zabieg i nie wiem na ile jest to bezpieczne to znaczy czy olej się nie zapali wewnątrz czy go spuszczać czy nie,a konkretnie muszę wzmocnić te gniazda które leżą na resorach i czy dorabiał ktoś jarzma mocujące most do resorów,zastanawiam się czy nada się do tego celu pręt zbrojeniowy fi 12 i gwint zwykły
Litr hipolu to 10zł - żal spuścić dla zdrowotności dyfra? Inna kwestia to stan uszczelniaczy po takim spawaniu

U-bolty z pręta zbrojeniowego to druciarstwo

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Ale ta technika tuningowa zapie...a:Salata123 pisze:http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/87/9672.html
Liczba wymagana na samochód: 1 sztuka

Dobrze piszą
czemu? bo skatalogowano je pod SJ413
a tam łącznie idzie 8 uboltów
z czego 6 jest takich samych
a kolejne dwa są inne niż reszta
czyli występuje 3 długości na samochód
w samuraiu jest inaczej

a tam łącznie idzie 8 uboltów
z czego 6 jest takich samych
a kolejne dwa są inne niż reszta

czyli występuje 3 długości na samochód

w samuraiu jest inaczej

Proszę cięSalata123 pisze:Dobrze piszą![]()
...
w samuraiu jest inaczej

Dużymi bukwami pisze: Mocowanie resora Suzuki Samurai Old Man Emu UB61B
Osobiście odróżniam sj413 od samuraia. To samo powinien robić "wiodący sklep ofrojdowy".
Poza tym co to znaczy, że do resorów do liftu 30mm? U-bolt jest dłuższy o 30mm, żeby tyle dodatkowych piór weszło?

slavok pisze:tam siedzi chyba 1310 więc będziesz miał calowo width: 3.219'' ; cap: 1.062'' jak będziesz ściągał krzyżaki z usa to albo spicer albo dana...
Na pojedynczym kardanie - kupilem tylny uzywke na wiodacym polskim portalu aukcyjnym. Cena rozsadna w cenie oryginalnych walow byla a tylnych jest niestety malo a ceny ich sa zabojcze. Zastanawiam sie czy takich krzyzakow nie mozna gdzies w polsce zanabyc zeby sie nie bawic w sciaganie - albo przejsc jakos na rozmiar metryczny??

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

http://www.sklep.crystan.pl/products/view/2112mari pisze:slavok pisze:tam siedzi chyba 1310 więc będziesz miał calowo width: 3.219'' ; cap: 1.062'' jak będziesz ściągał krzyżaki z usa to albo spicer albo dana...
Na pojedynczym kardanie - kupilem tylny uzywke na wiodacym polskim portalu aukcyjnym. Cena rozsadna w cenie oryginalnych walow byla a tylnych jest niestety malo a ceny ich sa zabojcze. Zastanawiam sie czy takich krzyzakow nie mozna gdzies w polsce zanabyc zeby sie nie bawic w sciaganie - albo przejsc jakos na rozmiar metryczny??
itd. popytaj, w tej rozmiarówce chyba w fordach i jeepach siedzą krzyżaki.
-
szukajka nie robi więc szybkie pytanie;
- rozmiar uszczelniacza na wałek sprzegłowy (przy skrzyni biegów)
- rozmiar uszczelniacza na wałek sprzegłowy (przy skrzyni biegów)
Muscel M 461-230 + Suza 93
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Kostuch pisze:Proszę cięSalata123 pisze:Dobrze piszą![]()
...
w samuraiu jest inaczej![]()
Osobiście odróżniam sj413 od samuraia. To samo powinien robić "wiodący sklep ofrojdowy".
Poza tym co to znaczy, że do resorów do liftu 30mm? U-bolt jest dłuższy o 30mm, żeby tyle dodatkowych piór weszło?
To co podałeś to ich nazwa... więc i w tym wypadku mogły by się nazywać "Mocowanie resora Nissan Patrol Toyota Yaris Ikarus Old Man Emu UB61B"

Jeśli filtrujesz po "samochodzie" dla samuraia nię nie wyświetlą, dla SJ`ty owszem

A jak wejdziesz do sklepu i klikniesz 'zawieszenia'->'resory' to co się pojawi na liście?Salata123 pisze:Kostuch pisze:Proszę cięSalata123 pisze:Dobrze piszą![]()
...
w samuraiu jest inaczej![]()
To co podałeś to ich nazwa... więc i w tym wypadku mogły by się nazywać "Mocowanie resora Nissan Patrol Toyota Yaris Ikarus Old Man Emu UB61B"
Jeśli filtrujesz po "samochodzie" dla samuraia nię nie wyświetlą, dla SJ`ty owszem
Więcej czasu zajmuje wyklikanie kryteriów wyszukiwania niż przewinięcie listy...
No i dlaczego nie mogą być do liftu 10mm albo -50mm?