TRIAL 4X4 SEZON 2011

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

piotr bobowiec

Re: TRIAL 4X4 SEZON 2011

Post autor: piotr bobowiec » pn wrz 12, 2011 8:45 am

Byłem !!!
- Wyników nie zman bo wyjeżdzałem o 19:00
- startowało kilkanascie załóg

milas

Post autor: milas » pn wrz 12, 2011 8:49 am

cos wiecej?
atmosfera ?
jak ci poszlo?
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pn wrz 12, 2011 9:35 am

piotr bobowiec pisze:Byłem !!!
- Wyników nie zman bo wyjeżdzałem o 19:00
- startowało kilkanascie załóg
wszystkich dopuścili do startu ?
nie było żadnych protestów ?
Automobilklub JAWOR

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » pn wrz 12, 2011 10:01 am

jak nie bylo jak byly :)11
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

piotr bobowiec

Post autor: piotr bobowiec » pn wrz 12, 2011 10:45 am

Były protesty !!!

Nie wypowiadam się na forum w tej sprawie !!!

milas

Post autor: milas » pn wrz 12, 2011 10:46 am

PRZECA PAWEł sie tylko pyta
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pn wrz 12, 2011 11:03 am

dobra, czekamy na relację i może jakieś zdjęcia.
jak były ustawione triale ? trudniej czy tak jak zawsze ?
tematu wykluczeń nie drążę, bo masz Piotrze rację.
Automobilklub JAWOR

milas

Post autor: milas » pn wrz 12, 2011 11:18 am

HEEE a ja jestem ciekaw
:roll:
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » pn wrz 12, 2011 11:40 am

Byłem i mogę kilka zdań napisać o tej edycji.
Impreza zorganizowana bardzo dobrze , zdecydowanie najlepsza z rund organizowanych w Ostravie.
Pod względem sportowym trasa ułożona extremalnie trudno , nawet najlepsze załogi z klasy M nie przejechały wszyskich sekcji do końca.Stopień trudności , jak i sposób przygotowania przeszkód podpatrzony przez organizatora na Mistrzostwach Europy w Eurotrialu - zaskoczył wszystkie załogi , nikt nie spotkał się wcześniej z taką trasą
Było sporo spektakularnych rolek, nawet zdarzył się pożar jednego samochodu , wiele awarii wyeliminowało sporą część zawodników .
Do końca pozostali najwytrwalsi , trzeba było jechać rozważnie , oszczędzać sprzęt i nie szarżować .
Co do dopuszczenia pojazdów do zawodów to komisja sędziowska nie dopuściła jeden pojazd który nie spełniał wymogów regulaminowych (przestrzeń pasażerska nie oddzielona od silnika , układu chłodzenia i zbiornika paliwa , klatka bezpieczeństwa wykonana z rur o za małym przekroju niezgodnie z załącznikiem J FIA ) , drugi pojazd przesunięto z klasy O do klasy S (modyfikacja zawieszenia , tylnego mostu , silnika , body lift).
Zakończenie odbyło się w restauracji po przyzwoitej obiado-kolacji o godzinie 20.30 .
W lklasie O wygrał kolega z Jaworzna Suzuki Jimy , klasę S wygrali koledzy z klubu Kojot Suzuki Samuraj , klasę M wygrali koledzy z klubu Kojot - Prezes Klubu Zdzisław Krawczyk).

milas

Post autor: milas » pn wrz 12, 2011 12:04 pm

czyli jest dobrze Polacy dowalili Pepiką na ich terenie

gratulacje dla wygranych rozumiem ,ze do S przesuneli Borków i wygrali ?
skoro w O wygrali chlopaki z jimniego :)2
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Alberciczek

Post autor: Alberciczek » pn wrz 12, 2011 12:30 pm

No i bardzo dobrze - czyli nasi i tak górą :)2 . Honzie musiał gul skoczyć :) . Gratulacje dla wygranych :)2
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » pn wrz 12, 2011 12:36 pm

Wzięliśmy prawie wszystko , w B wygrała jakaś Czeszka , prawdę mówiąc twarda babka , na jednej sekcji wykonała pięknego boka aż się dach zapadł i poleciało szkło , nie przeszkodziło jej to wcale i dojechala do końca.

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pn wrz 12, 2011 6:40 pm

Big Daddy pisze: komisja sędziowska
Big Daddy pisze:pojazd który nie spełniał wymogów regulaminowych
to też dwie nowości, których od 2007 roku nie było w Ostrawie :P
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.

Już wracam do mojego normalnego poziomu, w którym od samego początku staram się wypowiadać na tym forum. I publicznie nie oceniam merytoryczności rund innych organizatorów SP, bo to byłoby nie w porządku (tak samo, jak nie chciałbym żeby ktoś poza zawodnikami oceniał krytycznie rundę SP w Jaworznie)
Automobilklub JAWOR

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » wt wrz 13, 2011 7:34 pm

No ciekawe kiedy i gdzie będą powieszone wyniki klasyfikacji generalnej ? ? ? To chyba jest obowiązek Głównego organizatora ! ! !
Samurai - seria :wink: - na serio :)25

Pacierza i piwa nie odmawiam!

milas

Post autor: milas » wt wrz 13, 2011 8:25 pm

:)21

ciekawe to jak zrobia z tymi co w przedostatniej rundzie przeniesli do innej klasy
a np przez 4 rundy byli 1 w klasie a teraz ich przesuneli do innej :roll:
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » śr wrz 14, 2011 7:06 am

milas pisze::)21

ciekawe to jak zrobia z tymi co w przedostatniej rundzie przeniesli do innej klasy
a np przez 4 rundy byli 1 w klasie a teraz ich przesuneli do innej :roll:
Bardzo prosto , do generalki policzone zostaną wyniki rund z danej klasy i będzie klasyfikowany w dwóch kategoriach.
Taka jest moja opinia , a jak zrobi główny organizator , ??.

milas

Post autor: milas » śr wrz 14, 2011 8:44 am

zakladajac
Borki

10 10 10 przeniesiony do innej klasy 30 pk + 10 w inej klasie

Jimni z Jaworzna
9 9 9 10

czyli choc byli słabsi nieco to wygrywa Jimmi
a jakby Borka Niewywalili z klasy to by wygrał
na poprzednich rundach mial identyczne modyfikacje i nikt sie nieodezwał

czyli wg mnie cala runda jakas do d ....
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » śr wrz 14, 2011 8:44 am

trzeba pytać się "głównego organizatora" :)
ja odpowiedziałbym w poprzednich sezonach, w tym jak widać wstrzymuję się od głosu (w wielu kwestiach).
powodów jest kilka, wyjaśnię (lub wyjaśniłem) osobiście z każdym z WSPÓŁorganizatorów.

osobiście uważam, że im więcej piszemy na forum (nie mówię że pisze się nieprawdę) tym więcej szkodzi się jednak wspólnemu przedsięwzięciu jakim był w Polsce Puchar Śląska w Trialu. Całą sprawę opisał zresztą Marek Obleśnik kilka stron wcześniej.
Automobilklub JAWOR

milas

Post autor: milas » śr wrz 14, 2011 8:54 am

wsumie czechy to juz nie Slask wiec co oni maja do pucharu Slaska

dobra koniec Tematu :)21
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » śr wrz 14, 2011 9:19 am

dla mnie ogólnie to jest dziwne, że niby jeden regulamin dla całego cyklu i na poprzednich rundach auto było w jednej klasie, a tu nagle do innej...chyba, że zaszły jakieś zmiany w aucie...w innym przypadku wg mnie powinno się trzymać tego co było wcześniej, a nie zmieniać zasady w trakcie gry...

ale to jest moje skromne zdanie, byłej uczestniczki

protetyk

Post autor: protetyk » śr wrz 14, 2011 9:32 am

chainz pisze:tr był .
No i żić babcyno.
A co w zamian?

milas

Post autor: milas » śr wrz 14, 2011 9:56 am

w zamian
mysle ,ze bedzie lepiej
ale otym od przyszlego roku
teraz za 3 dni Puchar Bukowa kto sie niezapisal niech bierze syfa i przybywa :)21
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » śr wrz 14, 2011 11:13 am

Laska pisze:dla mnie ogólnie to jest dziwne, że niby jeden regulamin dla całego cyklu i na poprzednich rundach auto było w jednej klasie, a tu nagle do innej...chyba, że zaszły jakieś zmiany w aucie...w innym przypadku wg mnie powinno się trzymać tego co było wcześniej, a nie zmieniać zasady w trakcie gry...

ale to jest moje skromne zdanie, byłej uczestniczki
Wcześniej nikt z konkurujących zawodników nie protestował ,aczkolwiek zwracano uwagę że nie gra fer i nie było żadnej reakcji.
Jeśli auto z klasy O posiada zaspawany tylny most tzw. "spawlok", zmieniony system zasilania paliwem z gaźnika na wtrysk , body lift, zawieszenia tylnych resorów na rewolwerach, zmieniony przedni zderzak na taki który zmniejsza katy najazdowe , to jak traktować taki pojazd i zawodnika ??

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » śr wrz 14, 2011 12:31 pm

Coś do poczytania z czeskiego forum:

To panie Polaku to nie dotyczy mnie! Tylko kogoś innego ja dopiero reaguję później.

HONZA WOLF (CZ)

1. Panie Polaku, fajnie by bylo napisac swoje imie i nazwisko. To, ze jestes polak jest znac z tego, jakim jezykem piszes.

2. Na te glupoty, ktore moze napisac tylko osoba, ktora zna tylko jedna strone problemu moge napisac tylko tyle:

Jak wam sie w Ledzinach impreza tak super udala, duzo aut przyjechalo i wszystci byli zaowoloni, do dla czegi pisze takie zle rzeczy..? Wszystko gralo, to mozecie organizowac trial swoj bez nas...kto wam broni..?

3. Runda w Ostrave pokazala, co o calym problemu myszla sobie zawodnici. Przyjechalo ich duzo, byli zadowoloni. I wazne jest, ze w piatek do mnie przyszedl Jan Borek, ktory sie ucesnil Ledzin i powiedzial mi, ze to, ze pojechal do Ledzin, byl z jego strony blad i przeprasza.... I jesce jedna rzecz - twoja agitacja, zeby nikt z CZ, SK i PL nie przyjechal do Ostravy niezadzialala. Dodatkowo musze powiedziec, ze przyjechala i zaloga z Ledzin (jezeli sie nie myle, Piotr Bobowiec jest z Ledzin). Czyli wyglada to tak, ze Cie maja troche w dupie, bo inaczej sobie ta situacje nie potrafie wyswietlic...

4. I jezeli cos klamstwa dotyczi - 2 tygodnie przed zawodami w Ledzinach wyslalem do Tomka S. z Ledzin numery telefonow do Slowakow, Czechow i faceta, ktory organizuje moje sedzia. Zeby mogl in napisac SMS, zadzwonic, zaprosic na zawody, zamowic sedziow...bez mojego wplywu. I co zrobil? Gowno. Nawet nie zadzwonil do nikogo. Ja nikomu nie wzbranialem tam dojechac.

5. Moje wakacje - bylem na wakacjach. Poza granica bylem do cztwartku, zawody byly w sobote. To, ze mialem wolne w pracy do wtorka juz nikogo nie muszi interesowac. Pozatym mialem wolne ja i ze mam wolne ja nie znaczy, ze 8 sedziow i 18 zalog ma tez i nie dojade... Problem jest w tym, ze my sie trymamy przy sobie i juz kilka lat i jak sie wspolnie cos zdecyduje, tak sie tego trzymamy razem. To, ze Ledziny sie do tego nie potrafily dosztosowac, to ich problem i wynik jesta taky, jaki jest.

6. I jak pisecie, ze wszystko jz bylo zaplacone....i co bylo zaplacone? Zamawialisce koncert Elvisa? Mowil mi Tomek S., ze pole namiotowe jest zaplacone. I ile take pole namiotowe moze kosztowac? Miliarde? Albo 300 PLN? Albo co innego tak waznego bylo zaplacone, ze to neszlo przesunac? Chyba zlot grupy Slask i Minitrial....zrobiony przy dobrej okazji Pucharu Slaska.... Tego bylo trudno usunac... I kto sie pytal mnie albo Pawla Gorskiego, jezeli WOGOLE akceptujemy jakiesz inne imprezy k PS? Mnie nikt... I nie jest to takie troche glupe??? Albo chyba PS mial byc zrobiony jako dodatkowa impreza do Zlotu GS albo jakiegosz Minitrialu...? Pierwzsy raz za organizacji trialu widze, zeby ktos cos takiego zrobil. Chyba Ledziny maja do tego inne podejsce albo ja jestem dziwny, ale mi sie to nie podoba i ostatna runda w Ostrave pokazala, ze nie jestem sam taki dziwny :-)

Marek AK JAWOR reaguje:
13.9.2011 (20:17)X

Ad.3 czyli w piątek jan Borek Ciebie przepraszał, a ty go w sobotę nie dopuściłeś do zawodów Kto złożył protest na Janka Borka? Czy wpłacił 1000zł bo jeśli nie to protestu nie powinieneś rozpatrywać. czy protest złożyła załoga startująca w tej samej klasie co Janek czyli "O"? Bo z innej klasy nie mogła! Blokada tylnego mostu w klasie "O" jest dozwolona !!! Inne blokady i kontrole trakcji tylko jeśli były w aucie seryjnym. Samurai seryjnie był wyposażany we wspomaganie kierownicy.

HONZA CO TY WYPRAWIASZ!!!

Napisz w nowym regulaminie, że każdym momencie możesz modyfikować regulamin i do zawodów dopuścisz kogo będziesz chciał i wtedy rób co chcesz, ale narazie obowiazuje obecny, a ty go z uśmiechem na twarzy łamiesz.

Ad. 6. Dlaczego przeszkadzał ci zlot i minitrial w Lędzinach, a nie przeszkadzał ci Fonoswyryp i Ścieżka kojota? W regulaminie pisze jak byk, że można organizować zawody dodatkowe.

HONZA WOLF (CZ) reaguje:
13.9.2011 (23:53)X

1. Tak, protest byl zrobiony wedlug regulaminu. I nie byl tylko Borek wyrzucony z klasy O, ale jesce nastepne 2 auta. Czyli nie jest to tak, ze bysmy sie skupili tylko na Borka.

2. Blokada jest dozwolona. Borek blokade nie ma. Borek ma system, ktory nie idzie rozlaczyc.

3. Samurai roku produkcji jak ma Borek wspomaganie nie ma.

4. Dawid Chochol nie spelnial zalacznik J regulaminu. oprocz tego brakowal mu sciana grodzowa.

5. Borek zrezignowal z jazdy w zawodach sam, z powodu ,,honoru" od razu jak z nim zaczelismy gadac o stanu technicznym jego auta. Czyli wszystko powyzej napisane nie ma sensu zalatwiac, bo Borek zrezignowal sam.

6. Faceci, ktozy protestowali przeciw Borka byli 3. 2 Polaci, jeden Czech. Bylo trzeba pry tym byc i nie tylko gadac po forumach...

7. Nastepne protesty na jego auto byly z powodu modifikacje silnika...

8. Faceci, ktozy protestowali przeciw Borka byli 3. 2 Polaci, jeden Czech. Bylo trzeba pry tym byc i nie tylko gadac po forumach...

Regulamin nie byl wogole modifikowany, ale pierwszy raz kilka ludzi zuzylo mozliwosci protestu i razem 4 auta zmienialy klase albo nie jechaly.... Czyli nie tylko Borek i Chochol byli usunieci... Jesce 2 Czeszi... Czyli tu niema zadnyego ,,forumowego" gadania.

Fonoswyryp i Sciecka Kojota nie:

1. Nie jest miniTRIAL. Czyli zawod konkurencyjny. W Mc Donaldu tez nie kupisz KFC kurczaka...

2. Zloz GS i Minitrial byl jeden z poeodow, dla czego nie bylo mozliwe przesunac SP na termin, ktory by pasowal zawodnikom.

I SP SA ZAWODY DLA ZAWODNIKOW. NIE DLA SPONSOROW, BURMISTRZOW KTORZY DAJA PINIONZE, SP SIE BEDE ROBIC TAK, ZEBY TO PASOWALO CO JAK NAJWIECEJ ZAWODNIKOM. LEDZINY PASOWALI M. LACHOWI, D. CHOCHOLOWI I J. BORKOWI (Jezeli chodzi o stara grupe). I INNY TERMIN PASOWAL....WIESZ SAM ILE ZAWODNIKOM.

Marek AK JAWOR reaguje:
14.9.2011 (13:20)X

Nie rozumiem twojej odpowiedzi na temat Fonoswyryp i Ścieżki Kojota?

Mini trial to sa zawody które maja zachęcić nowych ludzi do udziału w trialu (taka prawdziwa klasa "O"), a nie udawana jak jest teraz.

Dodatkowe imprezy są dopuszczalne według regulaminu. Ponadto odbywają się one po zakończeniu SP i nie są w żaden sposób konkurencyjne a tylko zachęcaja nowych zawodników do udziału w SP.

Ze starych zawodników termin pasował: Lach, Borek, Chohcół, Martyka, Skwarek, Gąsiorowski, Bobowiec, Słowikowski, Szop, a więc 9 a nie 3 jak ty przedstawiasz. Ciekawe ilu czechów by przyjechało gdybyś nie wysłał do nich sms-a, że zawodów nie ma i nie napuszczał Kojotów na Kajmanów?

Napisz z nazwiska kto protesty składał i kogo wyrzuciłeś do innych klas albo w ogóle nie startowali. Ci z którymi rozmawiałem i byli w Ostravie mówią coś innego niż ty.
Samurai - seria :wink: - na serio :)25

Pacierza i piwa nie odmawiam!

milas

Post autor: milas » śr wrz 14, 2011 1:16 pm

zlot grupy slask i minitraial byl jak piszesz dla propoagowania Trialu
ale powiedzmy to szcerze w zaistnialej sytuacji poto ,zeby domknac kase ktorej mimo wszytko domknac sie nieudalo
ale zabawa byla fajna , nagrody zacne .

dziwne Karwa ,ze akurat 2 Kojotów ktorzy sie wyłamali ze zmowy czesko Kojotowej
tak drobiazgowo przetrzepali
dziwne Karwa ze na zadnej z rund wczesniejszych przez 2 lata nikomu nieprzeszkadzal brak kawalka blachy u Dawida

no wkurw...ic sie to malo
od lat Janek ma rewolwery i nikogo to niebolalo

I jakos niewyobrazam sobie Janka jak Honze Przeprasza ,ze byl w ledzinach
:)11 :)11 :)11 :)11
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”