Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
napinacz jak napinacz łancuchy są za delikatne i się rozciagają w zestawie wymieniasz razem z zębatkami slizgami i napinaczem do J20A nie jest strasznie drogi za 600-800 stówek kupisz zestaw
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Sęk w tym ze je równiez jezdze TYLKO na LPG, a co wiecej nie mam nawet zbiornika paliwa:):)PITSJ413:) pisze:jaki bys nie zalozyl to nie spodziewaj sie cudow, ja mam od lancera 1.5. Przy normalnej jezdzie chodzi dobrze ale wystarczy wjechac w glebsza dziure czy jakis dluzszy podjazd i juz zaczynaja sie schody bo prycha, kicha i zdycha. Pod tym wzgledem orginalny gaznik nie ma sobie rownych. Ja zalozylem LPG i i nie mam juz problemow z gaznikiemkamilooo pisze:Dzieki:):) zaloze od civica bo mam dostep do takiego akurat, opisze jak to jezdzi)
Oryginalny gaznik "nie ma jadu" przy oponie 235.75.15 a ja musze to zmienic znajomy ma z dużego fiata ale musiał kolektor przerabiac i ogólnie dużo gmerania ale naprawde fajnie to jedzie tylko jest troche narwany i nie obliczalny co ma niekiedy zły wpływ/
czy mechaniczna pompa paliwa w samim jest naprawialna? Rozebrać pewnie się da, ale czy dostane gdzieś membranę i czy da się to później złożyć? na oko wygląda jak jednorazówka 

ja kiedyś szukałem membranki do sj410 i było to trudne (w sklepie z częściami do japończyków stwierdzili, że nie występuje w katalogu). Nie bawiłem się w dobieranie, bo na starym silniku miałem pompkę i działa do dziś 

Sj410, trochę liftu itd.
Dodanie jadu przez inny gaźnik to chyba tylko i wyłącznie autosugestiakamilooo pisze:
Oryginalny gaznik "nie ma jadu" przy oponie 235.75.15 a ja musze to zmienic znajomy ma z dużego fiata ale musiał kolektor przerabiac i ogólnie dużo gmerania ale naprawde fajnie to jedzie tylko jest troche narwany i nie obliczalny co ma niekiedy zły wpływ/

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Potrzebuję nowej kostki stacyjki do sj413.
Czy ktoś gdzieś spotkał taką w sprzedaży?
Moje źródełka w tym temacie odpadają
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
SJ413 '87 Long.
Jak by gaźnik nic konkretnego nie robił to by ludzie doktoratów z niego nie pisaliKSikorski pisze:Dodanie jadu przez inny gaźnik to chyba tylko i wyłącznie autosugestiakamilooo pisze:

Fascynaci 4x4
Plastyk się z tyłu wypalił?NartaDhFr pisze:Potrzebuję nowej kostki stacyjki do sj413.
Pozdrawiam.
Zrób zapłon na hebelek i rozrusznik na dodatkowy przycisk.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
w necie jest cos takiego jak "starter relay fix"
na powypalane styki w stacyjce, proste i tanie
Jak już wypalone na , to nie pomożemisiu pisze:w necie jest cos takiego jak "starter relay fix"

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Zwiera rozruch z zapłonem, chyba wina blaszek.Kostuch pisze:Plastyk się z tyłu wypalił?
Zrób zapłon na hebelek i rozrusznik na dodatkowy przycisk.
Wolałbym zostać przy kluczyku, ze względów bezpieczeństwa.
Najwyżej zapłon zostawię na kluczu a rozruch zrobię na przycisku.
Mimo wszystko pytanie aktualne, nadal szukam kostki

SJ413 '87 Long.
ten relay można sobie samenu zrobić to nic innego jak przekaźnik i bezpiecznik
http://zukioffroad.com/Tech_Library/starter_relay.htm
pod warunkiem ,że kostka w stacyjce przewodzi chociaż trochę prądu na załączenie przekaźnika
http://zukioffroad.com/Tech_Library/starter_relay.htm
pod warunkiem ,że kostka w stacyjce przewodzi chociaż trochę prądu na załączenie przekaźnika
to chyba najlepsza metoda 
Mam tak już dłuższy czas i wszystkie problemy ustąpiły.
ps. nie wiem dlaczego nikt nie robi tak fabrycznie

Mam tak już dłuższy czas i wszystkie problemy ustąpiły.
ps. nie wiem dlaczego nikt nie robi tak fabrycznie

Fascynaci 4x4
mozna sobie załozyć profilaktycznie jak komus się chce
Panowie ma ktos z WAs momenty z jakimi poodokrecać głowice i inne elementy silnika samuraia?
Witam szanownych zgromadzonych.
Zwracam się z uprzejmym zapytaniem jaki przekaźnik kierunkowskazów można wsadzić do Suzuki Vitara 1,6 16V?
Jakiś czas temu oryginalny przekaźnik elektroniczny mi się spalił, czego objawem był brak przerywania kierunkowskazów. Miejscowy elektryk (nawet nie najgorszy) najpierw wsadził mi jakiś przekaźnik z jakiegoś niemca, Golfa chyba, podziałał miesiąc i się spalił. Potem stwierdził, że enigmatycznie, że te co on ma, to się będą palić, i wstawił bimetal od Poloneza.
Fakt, bimetal, jak to bimetal, działa, (już ponad rok) ma tylko jeden feler - przy włączeniu awaryjnych szybko (w przeciągu 3-5 minut) się przegrzewa, i przestają się świecić, co może być niefortunne.
Ma ktoś jakiś pomysł co tam wsadzić, żeby jednocześnie się nie przepalało i zapewniało poprawną pracę awaryjnych?
Zwracam się z uprzejmym zapytaniem jaki przekaźnik kierunkowskazów można wsadzić do Suzuki Vitara 1,6 16V?
Jakiś czas temu oryginalny przekaźnik elektroniczny mi się spalił, czego objawem był brak przerywania kierunkowskazów. Miejscowy elektryk (nawet nie najgorszy) najpierw wsadził mi jakiś przekaźnik z jakiegoś niemca, Golfa chyba, podziałał miesiąc i się spalił. Potem stwierdził, że enigmatycznie, że te co on ma, to się będą palić, i wstawił bimetal od Poloneza.
Fakt, bimetal, jak to bimetal, działa, (już ponad rok) ma tylko jeden feler - przy włączeniu awaryjnych szybko (w przeciągu 3-5 minut) się przegrzewa, i przestają się świecić, co może być niefortunne.
Ma ktoś jakiś pomysł co tam wsadzić, żeby jednocześnie się nie przepalało i zapewniało poprawną pracę awaryjnych?
Vitara 1.6 16V Cabrio - bulwar
Panowie doradzi ktoś z tymi momentami dokrecania??
jak z dzieckiem
zaraz ci wrzucę tabele.
proszę:
http://img15.imageshack.us/img15/4682/m ... amurai.jpg
głowice masz na 1 pozycji.

proszę:
http://img15.imageshack.us/img15/4682/m ... amurai.jpg
głowice masz na 1 pozycji.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Nie rób z siebie fajtłapy tylko ściągnij manuala:kamilooo pisze:Panowie doradzi ktoś z tymi momentami dokrecania??
http://www.suzukiinfo.com/sierra/suzuki ... 413fsm.pdf
Jimny M16A
oooo Zbawcy:):) lubie miec wszystko padane na talerzu:)
Ale czasem warto samemu pogrzebać w zmywarce.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
No dobra proszę dziewczyny:)
A najlepiej jak jakiś mod to podwiesi gdzieś przyda sie potomnym:)

A najlepiej jak jakiś mod to podwiesi gdzieś przyda sie potomnym:)

a co się stało z ptk 5 ? amba zjadła ? 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Numer 5 odnosi sie do docisku młoteczka na klawiaturze zaworów (nie wiem jak ci to opisać
a ja zwsze poprostu dopie..... na max, byle nie ukrecic 99% tych pkt