Moderator: Mroczny
Uwierz, że Jeep to wdzięczna i kultowa maszyna. Ale amerykanie nie uwielbiają diesli. No, chyba, że od 8cyl. i 6litrów.galahad pisze:Jak chciałem kupić jeepa to teraz już nie wiemmoże kupie GR'a
Mam V8...i pali duuuuużo..o ja pie..e ile musi palić 4.0lesio jeep pisze:nastepny teoretyk jeepowy V8 pali mniej nisz kloc 4 L
AMENMisiek Cypr pisze: Zadna terenowka nie jest do jazdy na codzien dla ludzi ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem, AMEN
Ja to samo potwierdzam. Mam frontere z tym silnikiem. Kupilem nieswiadomie ze to ten silnik. Jezdzi fajnie, spalanie zadowalajace lubie ten silnik ale teraz remont glowic robie. Auto zdrowe pod wzgledem zawieszenia korozji i i eletryki. Ale jak w tym silniku znowu cos padnie kosztownego lub kilkakrotnie cos istotnego to wywalam go. Wsadzam bezklopotliwy benzynowy silnik z gazem. Koszt silnika wraz ze skrzynia biegow na pewno mniejszy niz 1 porzadny remont.wilku_grand pisze:Miałem VM-a. Pod względem dynamiki, zapotrzebowania na paliwo (jedynie 9l do pchania 2 ton), odpalania od pierwszego razu w zimie nie mogę powiedzieć złego słowa.lesio jeep pisze:9 l to paliwozerny ?nie mówiąc o paliwożerności tego diesla!![]()
Pod tym względem żal mi go. Był fajny, wystarczający.
Jedynie ta awaryjność. Chciałem go mieć, robiłem, cacałem ale się poddałem.
tu sie kłania słuchanie stereotypów kolegostx pisze: Mialem kupic jeepa 4.0 ale balem sie automatycznej skrzyni ze w starym aucie w koncu padnie.
kulkagsx1200 pisze:tu sie kłania słuchanie stereotypów kolegostx pisze: Mialem kupic jeepa 4.0 ale balem sie automatycznej skrzyni ze w starym aucie w koncu padnie.
skrzynia w jeepie to ponoc najlepsza skrzynia japonska jaka montowano w autach amerykanskich , nie do zabiciaa nawet jak szczeznie to nie ma problemu , uzywki sa tanie jak barszcz bo nie ma na nie chetnych z racji tego ze sa niezniszczalne prawie
![]()
jak mi chryslorowska w grandzie padnie to robie swap na aw4
3,1 było w ASBkulkagsx1200 pisze:nie porownuj chryslerowskiego hydraulika do do aw400![]()
bładzisz kolego![]()
jeep z 2.5 vm nie montowal automata
kulkagsx1200 pisze:3.1 bylo z chryslerowskim hydraulikiem kolego
Cześć wszystkim.jacekdudus pisze:Popieram kolege Eskapade co napisal o Jeepie i Landrynie jak kupilem Jeepa XJ to stracilem trzech kolegow maja DYSKOTEKI KUrrde Wiec zbieram na GRa
Nieźle jak na pierwszy post, nieźle. Ten cały Ganimex to ludzki pracodawca jest?majkelow pisze:jeep --- i wszystko w temacie ... wcale nie musi być nudnym diselem. Sam mam jeepa z www.ganinex.com.pl po okazyjnej cenie nabyty i chwalę i chwalił będę. Silnik 2,8crd jest niesamowity/ Bardzo wytrzymały a do tego nie zużywa ogromnych ilości paliwa. Jest to silnik wręcz stworzony do tego samochodu i do samochodów o podobnych gabarytach oraz przeznaczeniu. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości