oddam w dobre rece
Moderator: Albert_N
Re: oddam w dobre rece
Witam,
Zanim się pozbędę żelastwa wolę zapytać, czy potrzebuje ktoś części do oryginalnego gaźnika do Samuraja (poj. 1,3)? Podczas sprzątania garażu znalazłem pudło z rozłożonym na części (ale kompletnym) gaźnikiem. Chciałem wszystko wyczyścić ale w między czasie udało mi się kupić gaźnik od Poniacza i tak już zostało. W grę wchodzi tylko pokrycie kosztów wysyłki.
Pozdrawiam,
Andrzej
Gaźnik znalazł już właściciela.
Zanim się pozbędę żelastwa wolę zapytać, czy potrzebuje ktoś części do oryginalnego gaźnika do Samuraja (poj. 1,3)? Podczas sprzątania garażu znalazłem pudło z rozłożonym na części (ale kompletnym) gaźnikiem. Chciałem wszystko wyczyścić ale w między czasie udało mi się kupić gaźnik od Poniacza i tak już zostało. W grę wchodzi tylko pokrycie kosztów wysyłki.
Pozdrawiam,
Andrzej
Gaźnik znalazł już właściciela.
Oddam za koszt przesyłki, chociaż chętniej odbiór osobisty parę pierdół, które mi zalegają (zgodnie z tematem
)
-przełącznik szyb strony pasażera do starej Vitary bez przycisku (ale z dobrymi stykami i blaszkami)
-osłonę baku Grand Vitara 98-2005 ładną (te w GV nie korodują jak te w vitkach)
-stelaż tylnej części dachu dwuczęściowego do vitary
-wahacz lewy przedni do vitary z dobrymi tulejami bez końcówki
Wywalam parę rzeczy na złom w poniedziałek, w tym trochę skorodowane mocowanie koła zapasowego z Vitary, bak z vitary z małymi dziurkami na wierzchu, jakieś osłony lamp tylnych, chociaż nadal myślę, czy tego nie zamontować z powrotem...
Jak by ktoś chciał, to PW.

-przełącznik szyb strony pasażera do starej Vitary bez przycisku (ale z dobrymi stykami i blaszkami)
-osłonę baku Grand Vitara 98-2005 ładną (te w GV nie korodują jak te w vitkach)
-stelaż tylnej części dachu dwuczęściowego do vitary
-wahacz lewy przedni do vitary z dobrymi tulejami bez końcówki
Wywalam parę rzeczy na złom w poniedziałek, w tym trochę skorodowane mocowanie koła zapasowego z Vitary, bak z vitary z małymi dziurkami na wierzchu, jakieś osłony lamp tylnych, chociaż nadal myślę, czy tego nie zamontować z powrotem...
Jak by ktoś chciał, to PW.
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

Witam
Szukam kompletnych pedałów (sprzęgło/hamulec) z mocowaniem do jimisa benzyna na allegro tylko do angoli
Pozdrawiam
Szukam kompletnych pedałów (sprzęgło/hamulec) z mocowaniem do jimisa benzyna na allegro tylko do angoli

Pozdrawiam
Zbywają mi dwa przeguby samuraiowe bez żadnych luzów. Nie pamiętam jakiej są dokładnie firmy, ale made in japan. Mam też oryginalne przednie półosie z przegubami. Luz wyczuwalny, ale w normie określonej serwisówką.
Zamienię na sprzęty typu:
przegub kolumny kierowniczej (może być wypierdziany krzyżak, byle oryginalny), koła od wagonu kolejowego (buduję drezynę z żuka), taśmy do asekuracji i przedłużania liny wyciągarki, szekle, przekaźnik zespolony wyciągarki z escape, zapas hipolu GL-5, pistolet do pompowania kół z manometrem itp.
przegub kolumny kierowniczej (może być wypierdziany krzyżak, byle oryginalny), koła od wagonu kolejowego (buduję drezynę z żuka), taśmy do asekuracji i przedłużania liny wyciągarki, szekle, przekaźnik zespolony wyciągarki z escape, zapas hipolu GL-5, pistolet do pompowania kół z manometrem itp.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
- szerokimost
pyk i zmieniają właścicielaKSikorski pisze:Zbywają mi dwa przeguby samuraiowe bez żadnych luzów. Nie pamiętam jakiej są dokładnie firmy, ale made in japan. Mam też oryginalne przednie półosie z przegubami. Luz wyczuwalny, ale w normie określonej serwisówką.

Samiec
Oddam kosz dyferencjału 4-satelitowy do przedniego mostu samuraia w zamian za tylne pasy bezpieczeństwa do samuraia blaszanki lub za 6 litrów hipolu GL-5.
Jimny M16A
Witam,
po samuraiu został mi nowy pasek rozrządu (mitsuboshi)i uszczelniacz wałka.
Wymienię za równowartość 0,5l.
Aktualnie już zarezerwowane
po samuraiu został mi nowy pasek rozrządu (mitsuboshi)i uszczelniacz wałka.
Wymienię za równowartość 0,5l.
Aktualnie już zarezerwowane
RIP: Samurai Santana 1.3i '92
Rost Edition
Rost Edition
walaja sie moze komuś zawiasy tylnej klapy to SJ410 cabrio?
pilnie potrzebuje jeden, a najlepiej dwa. A jakby klapa tylna z takimi zawiasami to też bym nie pogardził ale to już raczej marzenia...
btw... postępy w pracach blacharskich są, zaraz wrzucę zdjęcia w odpowiednim temacie.
pilnie potrzebuje jeden, a najlepiej dwa. A jakby klapa tylna z takimi zawiasami to też bym nie pogardził ale to już raczej marzenia...
btw... postępy w pracach blacharskich są, zaraz wrzucę zdjęcia w odpowiednim temacie.
SJ410 cabrio 1985
Znalazłem w śmietniku klamkę wewnętrzną drzwi do samuraia. Oddam za free jak ktoś się pofatyguje... Aż taki uczynny nie jestem, żeby na pocztę biegać 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
W weekend będę mógł poszukać, chyba powinny się uchować po tym jak wywaliłem pogiętą klapę, na pewno były odkręcone bo odzyskiwałem oryginalne śruby.maciekdj pisze:walaja sie moze komuś zawiasy tylnej klapy to SJ410 cabrio?
Jak jesteś na etapie prac blacharskich, to zastanowił bym się nad przerobieniem klapy tak żeby otwierała się na dół, a nie na bok. U siebie tak nie mogłem zrobić ze względu na szybę od hardtopa, ale uważam że to bardzo fajne rozwiązanie. (oczywiście jeśli nie wozi się zapasu na klapie)
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
do tej pory miałem koło na tylnej klapie, ale zastanawiam sie nad wrzuceniem do srodka,
tylko, ze mało tam miejsca sie wtedy robi.
Pomysle nad tym rozwiazaniem bo wydaje mi sie ciekawym i praktycznym
Czekam na info w kwesti zawiasów.. malowanie zaklepane na zaraz po świętach.
tylko, ze mało tam miejsca sie wtedy robi.
Pomysle nad tym rozwiazaniem bo wydaje mi sie ciekawym i praktycznym

Czekam na info w kwesti zawiasów.. malowanie zaklepane na zaraz po świętach.
SJ410 cabrio 1985
Zabieg ciekawy ale nie do konca rozumie pod jakim katem zwieksza funkcjonalnosc samuraia?poza walorami estetycznymi?
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Np. mozesz stac tylem blisko drzewa albo innej przeszkody i mozesz sie dostac do bagaznika...no i ogolnie mozesz przewozic rzeczy wystające auta 
ale po namysle w moim przypadku to nie jest fajne, bo bede przerabial tylny zderzak i robie sobie hak na srodku bardzo wysoko tak zeby klapa przechodzila.

ale po namysle w moim przypadku to nie jest fajne, bo bede przerabial tylny zderzak i robie sobie hak na srodku bardzo wysoko tak zeby klapa przechodzila.
SJ410 cabrio 1985
Jak stoisz blisko drzewa albo innej przeszkody to tak samo nie uchylisz do tylu klapymaciekdj pisze:Np. mozesz stac tylem blisko drzewa albo innej przeszkody i mozesz sie dostac do bagaznika...no i ogolnie mozesz przewozic rzeczy wystające auta![]()

a co do wystajacych rzeczy z auta to sam sie zastanów

Ogolnie nie przekonales mnie

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Teoretycznie łatwiej jest coś pakować, bo możesz sobie na tej klapie coś postawić, taki styl pick-upa...
Ale wg mnie całkiem niezły pomysł, jeśli ktoś używa samcowego bagażnika... U mnie w vitarach zawsze był ten problem, że jak otwierałem bagażnik w bok, to wszystko się z niego wysypywało... Takie otwieranie trochę pomoże na ten problem... Wszystko zostanie na klapie.
Ale wg mnie całkiem niezły pomysł, jeśli ktoś używa samcowego bagażnika... U mnie w vitarach zawsze był ten problem, że jak otwierałem bagażnik w bok, to wszystko się z niego wysypywało... Takie otwieranie trochę pomoże na ten problem... Wszystko zostanie na klapie.
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->

W terenie tego typu rozwiązanie się przydaje,szczególnie podczas integracji np jako podstawa pod browarki itp... 

To tylko da tego, że nie użył najważniejszego nieobalalnego argumentu - 'Bo mi się tak podoba'daro 16v pisze:Ogolnie nie przekonales mnie

Takie rozwiązanie ma plusy i minusy, a wybór czy tak przerabiać czy nie zależy wyłącznie od indywidualnych preferencji. Zastanawiałem się kiedyś jak zrobić żeby mieć dwa w jednym, czyli możliwość otwierania na dwa sposoby ...ale nie znalazłem rozwiązania.
Ktoś kto ma tego Samuraia to chyba kilka rolek miał, bo widzę przezornie nawet wzmocnienie na szybie czołowej

4x4 Tczew
- ostrokolowo
Problem się zacznie jak założysz hard top. Trzeba by wtedy szybę/pleksi zamocować tak, żeby otwierała się do góry
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik
Nad dwa w jednym tez myslalem. Trzeba by zrobic taki mechanizm jak w uchylnych oknach mieszkaniowych. Ogolnie jest to do zrobienia, ale mysle ze robi sie z tego zbedny gadżet...tanto pisze:To tylko da tego, że nie użył najważniejszego nieobalalnego argumentu - 'Bo mi się tak podoba'daro 16v pisze:Ogolnie nie przekonales mnie![]()
Takie rozwiązanie ma plusy i minusy, a wybór czy tak przerabiać czy nie zależy wyłącznie od indywidualnych preferencji. Zastanawiałem się kiedyś jak zrobić żeby mieć dwa w jednym, czyli możliwość otwierania na dwa sposoby ...ale nie znalazłem rozwiązania.
U mnie narazie zostaje klasycznie na klapie, bo nie mam co z kolem zrobic, jak wrzuce je do bagaznika, a tam jest juz gaz to z miejscem bedzie słabo...
Szkoda ze kolo nie miesci sie w miejsce zbiornika paliwa :/
SJ410 cabrio 1985
Zawsze można założyć hardtop z szybą oryginalnie otwieraną do góryostrokolowo pisze:Problem się zacznie jak założysz hard top. Trzeba by wtedy szybę/pleksi zamocować tak, żeby otwierała się do góry

'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
ale kasztana robicie
ADAŚ ratuj wątek

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

W sumie, to można by z tego off-topu zrobić nowy tematviperecki pisze:ale kasztana robicieADAŚ ratuj wątek