Patrol 2.8 GR Y60 Lift 2" przestawiona kierownica
Moderator: Kosiarz
Patrol 2.8 GR Y60 Lift 2" przestawiona kierownica
Witam wszystkich !
Wczoraj wsadziłem zawieszenie Dobinsonsa + 2" po wyjechaniu na jazdę próbną zauważyłem, że mam przestawiona kierownice dotychczas była prosto domyślam się, że po podniesieniu do góry drążek został po ciągnięty za sobą dlatego kiera skręcona teraz pyt. gdzie ją ustawić żeby miał skęt w obie strony ten sam. Druga sprawa to taka, że zauważyłem delikatne drgania albo buczenie myślę, że to wał opuszczenie skrzyni coś da pyt. z czego robiliście przedłużenie mocowania skrzyni robić czy gotowca kupić ? Jeszcze jedno pyt. Czy łączniki stabilizatora zostawić czy dopasować jakiś dłuższe ?
Pozdrawiam !
Wczoraj wsadziłem zawieszenie Dobinsonsa + 2" po wyjechaniu na jazdę próbną zauważyłem, że mam przestawiona kierownice dotychczas była prosto domyślam się, że po podniesieniu do góry drążek został po ciągnięty za sobą dlatego kiera skręcona teraz pyt. gdzie ją ustawić żeby miał skęt w obie strony ten sam. Druga sprawa to taka, że zauważyłem delikatne drgania albo buczenie myślę, że to wał opuszczenie skrzyni coś da pyt. z czego robiliście przedłużenie mocowania skrzyni robić czy gotowca kupić ? Jeszcze jedno pyt. Czy łączniki stabilizatora zostawić czy dopasować jakiś dłuższe ?
Pozdrawiam !
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Re: Patrol 2.8 GR Y60 Lift 2" przestawiona kierownica
Zawieszenie Dobinsonsa jest dość twarde . Ja po założeniu nie odczuwałem braku stabilizatorów podczas jazdy .
Ale zawsze możesz założyć . Są takie przedłużane na allegro.
Ale zawsze możesz założyć . Są takie przedłużane na allegro.
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Kierownicę powinieneś nastawić na drążku pomiędzy przekładnią, a zwrotnicą.
ok dzięki czyli jedno z głowy z kierą
kierownicę korygujesz po prostu ja odkręcając i wyciągasz. Koła ustawiasz prosto i wkładasz na swoje miejsce. Jeżeli chodzi o skrzynię to trzeba obniżyć mocowanie belki skrzyni. Ja zrobiłem z kawałka rurki. Obniżenie o 12mm. Do tego musisz kupić nowe śruby (każdy sklep ze śrubami). Jeżeli chodzi o przedni stabi to ja na początku zostawiłem oryginał. Jak się wybiły łączniki to wywaliłem cały. Różnicy w prowadzeniu nie zauważyłem, a w terenie na pewno zawias lepiej pracuje.adamtcz pisze:Witam wszystkich !
Pozdrawiam !
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
- ROB4X4NISSANGR
-
N2O pisze:Kierownicę powinieneś nastawić na drążku pomiędzy przekładnią, a zwrotnicą.
ja zrobilem dokladnie tak jak kolega N2O a drazki stab wogole wywalilem..

o takie konkretne odpowiedzi mi chodziło
dzięki wszystkim udzielającym za pomoc
Pozdr

Pozdr
jak zostawiasz stabi, to przedluz tylnie o ok 7cm przednie tez wypadaloby wydluzyc, ale przod nie robi takich wykrzyzy jak tyl
Zbieżność kosztuje 60-70 zł.Ustawią też kierownicę.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
a jaka tam jest regulacja?N2O pisze:Kierownicę powinieneś nastawić na drążku pomiędzy przekładnią, a zwrotnicą.
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
, bo ostatnio zauważyłem, że moja kierownica się coraz głębiej przestawiła w prawo. Dzwona żadnego nie było, więc co mogę oblukać?kornik21 pisze:a jaka tam jest regulacja?N2O pisze:Kierownicę powinieneś nastawić na drążku pomiędzy przekładnią, a zwrotnicą.
Jeśli komuś nie przeszkadza mniejszy promień skrętu w jedną stronę to czemu nie.kornik21 pisze:...kierownicę korygujesz po prostu ja odkręcając i wyciągasz. Koła ustawiasz prosto i wkładasz na swoje miejsce.

Trzeba zastosować regulowany drążek kierowniczy tak jak pisał @N20 pomiędzy wąsem przekładni a zwrotnicą.kornik21 pisze:, bo ostatnio zauważyłem, że moja kierownica się coraz głębiej przestawiła w prawo. Dzwona żadnego nie było, więc co mogę oblukać?kornik21 pisze:a jaka tam jest regulacja?N2O pisze:Kierownicę powinieneś nastawić na drążku pomiędzy przekładnią, a zwrotnicą.
Kiera mogła się przekręcić bo zawieszenie się ułożyło lub siadło.
Life's Too Short For A Full Time Job
Sprawdź najpierw kolego czy masz dobrze założone przednie sprężyny (tzn. lewa z prawej stronyadamtcz pisze:Witam wszystkich !
Wczoraj wsadziłem zawieszenie Dobinsonsa + 2" po wyjechaniu na jazdę próbną zauważyłem, że mam przestawiona kierownice dotychczas była prosto domyślam się, że po podniesieniu do góry drążek został po ciągnięty za sobą dlatego kiera skręcona teraz pyt. gdzie ją ustawić żeby miał skęt w obie strony ten sam.
Pozdrawiam !

Adamtcz. Odczytaj pw.
Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
a zdradź tajemnicę kto/gdzie w 3M robi tą zbieżność ?!Wiarus pisze:Zbieżność kosztuje 60-70 zł.Ustawią też kierownicę.
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Ja. 606658523.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
Ja się szarpnąłem po lifcie zawieszenia na regulowanego pancharda, i kierownica wróciła do normalnego położenia bez jakichś większych regulacji. Polecam też przesuniecie mocowania tylnego pancharda o wysokość liftu. Ale wiesz ja bardziej turystyk robię niż upalanie i tak jakoś mnie denerwuje jak mi auto 4 ślady zostawia 

4x4=16
Żaba: zielony parch y60 long

Cześć M
Mam zmienionego panha a poprzednio już mnie ściągało teraz po kolejnym podniesieniu zaczeło mnie to mocniej denerwować.. Jak wiesz to Ja tez Turystyk
Mam zmienionego panha a poprzednio już mnie ściągało teraz po kolejnym podniesieniu zaczeło mnie to mocniej denerwować.. Jak wiesz to Ja tez Turystyk
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Witam drogi RNUREK MAV pisze:Cześć M
Moje wypociny dotyczyły problemu przestawionej kierownicy.

Pozdrawiam
ps. ta jasne tylko turystyk, jakbym nie wiedział jak reagujesz jak zobaczysz jakiś ciekawy kawałek błota

4x4=16