Tu wrzucamy linki do ciekawych ogloszen 2

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
lukas 78

Re: Tu wrzucamy linki do ciekawych ogloszen 2

Post autor: lukas 78 » czw sty 26, 2012 4:40 pm

"gaźnikowiec" to podstawowa wada :)21
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie

Awatar użytkownika
Toper

Post autor: Toper » czw sty 26, 2012 8:27 pm

skimobill pisze:http://otomoto.pl/suzuki-vitara-kabrio-C21294064.html ta wyglada dobrze , może faktycznie kupić niezrobioną igiełke i powoli robić ją pod siebie ? Wiadomo, koszta większe ale jakaś tam gwarancja, ze nie zmęczona no i satysfakcja murowana.
Jak taki perfekcyjny i oryginalny lakier to czemu ma błotnik lewy "made in Taiwan"? ten napis widać po środku rynienki . Zwróć uwagę że nie ma przetłoczeń między śrubami :wink: No nie wspomnę że chyba ma malowane felgi razem z ciężarkami
..Patrol 3.3 TD intercooler+5 cm

Samurai67

Post autor: Samurai67 » czw sty 26, 2012 8:45 pm

Nie ma to jak oglądac prawie 20 letnie auto za 7 tys , i czepiac sie takich pierdół , ale to jest wkur**wiające .... :)11 . Jak chcecie takie igiełki to zapraszam do salonu suzuki ,zapodajcie nową grand vitare za 90 tys i bedziesz miał idealną . I tak apropo mega powód do odradzania auta ,pomalowane felgi :)2 :)2
Samurai jest bogiem , off-road nałogiem , teren zabawą a simex podstawą :)

kozioU

Post autor: kozioU » czw sty 26, 2012 8:58 pm

Samurai67 pisze:Nie ma to jak oglądac prawie 20 letnie auto za 7 tys , i czepiac sie takich pierdół , ale to jest wkur**wiające .... :)11 . Jak chcecie takie igiełki to zapraszam do salonu suzuki ,zapodajcie nową grand vitare za 90 tys i bedziesz miał idealną . I tak apropo mega powód do odradzania auta ,pomalowane felgi :)2 :)2
Sprzedajesz ten samochód?
Felgi pomalowane razem z ciężarkami to bardzo dobry powód do odradzania auta, Skoro właścicielowi nawet tak banalnej rzeczy nie chciało się zrobić w miarę przyzwoicie to z dużą dozą prawdopodobieństwa można spodziewać się więcej druciarstwa. :)21

Poza tym
ORYGINALNY LAKIER!!!

STAN TECHNICZNY I WIZUALNY PERFEKCYJNY!!!

Jak może być oryginalny lakier skoro lewy błotnik jest wymieniony, no i stan wizualny odbiega trochę od perfekcji już na zdjęciach.
I do tego ogłoszenie pisane WIELKIMI LITERAMI nadużywając wykrzykników, wszystko działa i wygląda PERFEKCYJNIE...

Yhm, ta jasne akurat :)21
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 9:03 pm przez kozioU, łącznie zmieniany 1 raz.

Samurai67

Post autor: Samurai67 » czw sty 26, 2012 9:02 pm

Nie nie sprzedaje tego , auta , po prostu denerwuje mnie takie kozaczenie , Autko jak autko trzeba pojechac obejrzec , a nie odradzac chlopakowi bo ma felgi pomalowane no daj spokój , po za tym , naprawde nie wiem co jest złego w pomalowaniu felg z ciezarkami , jakby było pomalowane pedzelkiem to tak , Juz widze jak bys sciagal ciezarki po czym wywazal od nowa :)2 :)2 A denerwuje mnie takie cos bo na codzien sprzedaje auta ciezarowe i maszyny budowlane , i mnie juz kur**ca łapie jak np wczoraj przyjechał gosc po mercedesa ciezarówke która ma pracowac z 94 r za 11 tys , i mówi ze fajny samochodzik ale nie wezmie bo plandeka poklejona i zbity kierunkowzkaz .
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 9:05 pm przez Samurai67, łącznie zmieniany 1 raz.

kozioU

Post autor: kozioU » czw sty 26, 2012 9:05 pm

Samurai67 pisze: Juz widze jak bys sciagal ciezarki po czym wywazal od nowa :)2
Tak właśnie bym zrobił. Tak zrobiłem w golfie i tak samo zrobiłbym w vitarze. Na chooj malować felgi z ciężarkami i założonymi oponami? :)9
Pojedzie potem na wymianę opon i zostaną niepomalowane miejsca po ciężarkach. :)21

A i jeszcze przebieg 137 000km - w 20 letnim aucie za 7 tysi? :)21
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2012 9:09 pm przez kozioU, łącznie zmieniany 1 raz.

Samurai67

Post autor: Samurai67 » czw sty 26, 2012 9:09 pm

Ja rozumiem wszystko , ze napisane ze oryginał a wstawiony nowy blotnik , przynajmniej nie nawalone 10 kg szpalchi tylko pewnie przeszczep od jkaiegos angola . ok ale po prostu to nie jest mercedes za 50 tys , nei wymagajmy cudów.
Dobra , zresztą , nie bede sie sprzeczal o takie pierdoły bo nie mam zdrowia
Kazdy jest mądry , sprawiedliwy , pracowity , uczynny i fachowo wykrztałcony szkoda ze tylko w komentarzach aby zjezdzic inne auto . Fakt czasem macie racje jak ktos wysle jakiegos wraka , ale moim skromnym zdaniem vitarka , godna przynajmniej obejrzenia . Dziękuje dobranoc nei bede robil zasmiecal tematu :)

A co do przebiegu , własnie do takich rzeczy mozna sie czepiac a nie do ciezarków w felgach , ja mam w samuraiu na liczniku 51 tys . W tych samochodach jest to bardzo nie miarodajne , swapy silnikow , i rózne udziwniena , po za tym wyobrazasz sobie vitare z przeznaczeniem robienia ogromnych przebiegów ?

Awatar użytkownika
Toper

Post autor: Toper » czw sty 26, 2012 10:21 pm

Samurai67 pisze:Nie ma to jak oglądac prawie 20 letnie auto za 7 tys , i czepiac sie takich pierdół , ale to jest wkur**wiające .... :)11 . Jak chcecie takie igiełki to zapraszam do salonu suzuki ,zapodajcie nową grand vitare za 90 tys i bedziesz miał idealną . I tak apropo mega powód do odradzania auta ,pomalowane felgi :)2 :)2
To n ie chodzi o to żebyś się miał wkur...ać i skoro martwisz żeby chłopak kupił w miarę dobre auto to nie unoś się jak ktoś pisz coś co widać gołym okiem , skoro ktoś pisze ze perfrkt to luz bo każdy ma swoje pojęcie perfektu , ale jeżeli ma być w oryginalnej farbie to jakoś ciężko mi sie przekonać że seryjnie szedł jeden błotnik z Taiwanu . A od takich rzeczy się zaczyna bo "kwiatki " wychodzą późniuej skoro w blokach gość pali temat . Moja znajoma ostatnio z pośpiechu kupiła "ładną " Vitkę i to samo miało być pięknie a do 8 tysi w zakupie już dołożyła 3500 i nie wiadomo ile dołoży . Po to sie kolega pyta żeby ktoś mu pomógł w zakupie - po to jest ta stronka - ja bym ten samochód mocno powąchał bo szkoda żeby sie na darmpo woził po kraju i strupy oglądał a co gorsza kupił ............ aż sie zmachałem :roll:

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » czw sty 26, 2012 10:23 pm

A skąd wiesz, że to auto nie jest w marę dobre ? widziałeś, jeździłeś, sprawdzałeś ? czy tylko piszesz bo Tobie się tak wydaje ? Dla mnie to normalny sprowadzony samochód który trzeba sprawdzić, może być dobry może być zły, kupiony został za granicą, skąd wiesz jak i przez kogo był użytkowany...

Strasznie mnie śmieszą takie oceny na podstawie zdjęć o rozdzielczości 640x480 :)21
był taki portal bezwypadkowe.net - nie wiem może jest, tam ludzie właśnie wrzucali zdjęcia robione komórkami w rozdzielczości 640x480 i gro "fachowców" na podstawie tych "profi" "dokładnych" fotek oceniało stan techniczny i przeszłość samochodu... jesteś zainteresowany to jedź oglądnij oceń napisz, oceniasz to oceniaj coś co widziałeś a nie siej popeliny na podstawie kilku zdjęć z ogłoszenia... bo zauważyłem, że ostatnio tutaj co ogłoszenie to panowie fachowcy negują wszystko co się da bez jakiejkolwiek wiedzy na temat stanu faktycznego samochodu :)3
To ogłoszenie wystawione przez osobę zajmującą się handem samochodami, samochód jest sprowadzony nie opłacony to co tam jest wypisane należy brać z przymrużeniem oka bo jego celem jest sprzedanie tego samochodu bo z tego gość żyje, gość zamalował felgi farbą przed sprzedażą by ładnie wyglądały a Wy się rozwodzicie nad tym, że ciężarków nie ściągnął :roll:

By nie było - nie mam z tym ogłoszeniem nic wspólnego do Puław mam 300km, po prostu czasami po przeczytaniu tego co tu wypisujecie opadają ręce.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Awatar użytkownika
Toper

Post autor: Toper » czw sty 26, 2012 10:28 pm

Samurai67 pisze:Ja rozumiem wszystko , ze napisane ze oryginał a wstawiony nowy blotnik , przynajmniej nie nawalone 10 kg szpalchi tylko pewnie przeszczep od jkaiegos angola . ok ale po prostu to nie jest mercedes za 50 tys , nei wymagajmy cudów.
Dobra , zresztą , nie bede sie sprzeczal o takie pierdoły bo nie mam zdrowia
Kazdy jest mądry , sprawiedliwy , pracowity , uczynny i fachowo wykrztałcony szkoda ze tylko w komentarzach aby zjezdzic inne auto . Fakt czasem macie racje jak ktos wysle jakiegos wraka , ale moim skromnym zdaniem vitarka , godna przynajmniej obejrzenia . Dziękuje dobranoc nei bede robil zasmiecal tematu :)

A co do przebiegu , własnie do takich rzeczy mozna sie czepiac a nie do ciezarków w felgach , ja mam w samuraiu na liczniku 51 tys . W tych samochodach jest to bardzo nie miarodajne , swapy silnikow , i rózne udziwniena , po za tym wyobrazasz sobie vitare z przeznaczeniem robienia ogromnych przebiegów ?

Samurai67

Post autor: Samurai67 » czw sty 26, 2012 10:33 pm

Może przesadziłem , jak mówie jestem przewrazliwiony na punkcie marudzenia o byle co , szczególnie w tym tygodniu .:) bardziej mi chodziło o ogólne podejscie ludzi , którzy patrzą na pierdoły a nie na sprawy istotne , i tu sie chyba ze mną zgodzisz:D a co do tej vitarki , mysle ze jak nie daleko to mozna podskoczyc , nie mówie zeby jechac za nią pół polski bo to faktycznie nie ma sensu . Powiem dla przykładu taką hostorie a z rok temu wzielismy w rozliczeniu za koparke dwie a4 jedna 2003 druga 2004 , Pierwsza było to auto firmowe ( wtedy jeszcze mozna bylo kombinowac z vatem ) wiec brali takie auta do firm ., było widocznie umęczone , oczywiscie na liczniku 140 tys , silnik kopcił srodek uflogany , druga było auto szefa duzy przebieg bodaj ze 340 00 tys , ale autko no perfect , serwisowane w aso rachunlki na potezna kwote . Do czego zmierzam , pierwsza poszla w 2 tygodnie bo miala 140 a z druga motałem sie prawie pół roku :) takze po prostu pomalowane odwazniki czy uszczerbane lusterko to nie powód do dyskryminacji auta szczególnie za 7 tys .

Slavok ujałes to co chcialem powiedziec , ale nie wiedziałem do konca jak , Dziekuje :)

Awatar użytkownika
Toper

Post autor: Toper » czw sty 26, 2012 10:43 pm

[quote="Samurai67"]Może przesadziłem , jak mówie jestem przewrazliwiony na punkcie marudzenia o byle co , szczególnie w tym tygodniu .:) bardziej mi chodziło o ogólne podejscie ludzi , którzy patrzą na pierdoły a nie na sprawy istotne , i tu sie chyba ze mną zgodzisz:D a co do tej vitarki , mysle ze jak nie daleko to mozna podskoczyc , nie mówie zeby jechac za nią pół polski bo to faktycznie nie ma sensu . Powiem dla przykładu taką hostorie a z rok temu wzielismy w rozliczeniu za koparke dwie a4 jedna 2003 druga 2004 , Pierwsza było to auto firmowe ( wtedy jeszcze mozna bylo kombinowac z vatem ) wiec brali takie auta do firm ., było widocznie umęczone , oczywiscie na liczniku 140 tys , silnik kopcił srodek uflogany , druga było auto szefa duzy przebieg bodaj ze 340 00 tys , ale autko no perfect , serwisowane w aso rachunlki na potezna kwote . Do czego zmierzam , pierwsza poszla w 2 tygodnie bo miala 140 a z druga motałem sie prawie pół roku :) takze po prostu pomalowane odwazniki czy uszczerbane lusterko to nie powód do dyskryminacji auta szczególnie za 7 tys

Dlatego ja nigdy nie patrzę na przebieg tylko na stan , chodzi tylko o to że skoro stoi napisane że oryginalny lakier , a tak chyba nie jest to jest kłamstwo , a ja nie lubię kłamców . Czasem tracę na sprzedaży samochodów bo mówię prawdę bo nie chcę żeby za parę groszy ktoś na mnie psy wieszał :D

Samurai67

Post autor: Samurai67 » czw sty 26, 2012 10:49 pm

Gdzie ty wypatrzyłes ten napis made in taiwan bo za cholere nie widze . zreszta nie istotne , lepiej ze wstawia cały blotnik a nie juz sie powtarzam nakłada tone szpachlówki . po za tym jezeli blotnik był dobrany od oryginału to dalej jest "lakier" oryginalny nie prawdaz ?

Mysle ze wypowiedz Slavoka jest na tyle wyczerpująca ze ja sie pod nia podpisuje w 100% i koncze ten temat .

Awatar użytkownika
Toper

Post autor: Toper » czw sty 26, 2012 11:15 pm

[quote="Samurai67"]Gdzie ty wypatrzyłes ten napis made in taiwan bo za cholere nie widze . zreszta nie istotne , lepiej ze wstawia cały blotnik a nie juz sie powtarzam nakłada tone szpachlówki . po za tym jezeli blotnik był dobrany od oryginału to dalej jest "lakier" oryginalny nie prawdaz ?

:D jest jest w połowie rynienki jest , ale go przecież nie przeczytasz , wiem że to podrobiony błotnik , nie ma takich wygarbień wzdłóż jak ten po prawej od pasażera , ja też kończę bo nie chodzi o to żebyśmy sie tu spierali , tak tylko chciałem nadmienić :)

skimobill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skimobill » czw sty 26, 2012 11:23 pm

http://allegro.pl/suzuki-vitara-1-6-cab ... 48782.html w sobotę pojadę zaobaczyc tą na gaźniku i tą z linka powyżej. Zdaje sobie sprawę , ze podawane przebiegi są mało realne jak i liczę sie z tym , ze samochód wcześniej miał malowany jakiś element przecież chodzi o samochody 20 letnie :P . Ten ma w opisie , ze silnik ma 101 PS , były takie silniki? Bo wcześniej sie nie spotkałem . Z tym stanem perfekcyjnym to mam obawy, wolałbym juz chyba zeby auto było porysowane bo nie wyobrażam sobie wjechać taką igiełką ( gdyby sie trafiła ) w las czy błoto, albo wycinać jej błotniki. Dla mnie dramatem jest przyklejanie na szybę winiety , więc nie wyobrażam sobie póki co mnie z kątówką przy aucie z polyskujacym lakierem :(

Prosząc Was o pomoc mam na myśli właśnie tego rodzaju uwagi zeby np. szukać auta z wtryskiem a nie na gaźniku czy np. lepszy blaszak czy cabrio? itp. itd.
Grand Vitara 5D 2.0 PB '10r

Samurai67

Post autor: Samurai67 » czw sty 26, 2012 11:33 pm

Może ktos będzie zainteresowany http://allegro.pl/toyota-land-cruiser-l ... 47669.html za 4 jakby poszło 2 mosty wały rama , zawieszenie , cena wydaje mi sie bardzo dobra

milas

Post autor: milas » pt sty 27, 2012 10:27 am

zalezy czy mosty ok , bo sam remont mostów z toyoty to kolo 2
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
ŁeLeK

Post autor: ŁeLeK » pt sty 27, 2012 11:10 am

Ja mam za 4 dwa mosty(z blokadami) z wałami.
Ze względów oczywistych bliższych informacji nie udzielam :)
Chociaż wydaje mi się, że na takich mostach Suzuki straci swoją ''lekkość''
4x4 Tczew

skimobill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skimobill » pt sty 27, 2012 11:26 am

lukas 78 pisze:"gaźnikowiec" to podstawowa wada :)21
Chodzi o awaryjność , mułowatość czy zużycie paliwa ?

Awatar użytkownika
lukas 78

Post autor: lukas 78 » pt sty 27, 2012 11:43 am

wszystko po trochu
wtrysk to podstawa :wink:
2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie

skimobill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skimobill » pt sty 27, 2012 12:07 pm

Są silniki 101KM ?

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt sty 27, 2012 1:01 pm

skimobill pisze:Są silniki 101KM ?
Są, ale nie w vitarze :)21
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

skimobill
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: skimobill » pt sty 27, 2012 1:15 pm

Kostuch pisze:
skimobill pisze:Są silniki 101KM ?
Są, ale nie w vitarze :)21
:oops:
Ilu konny silnik w Vitarze jest najlepszy ?

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » pt sty 27, 2012 1:37 pm

Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Awatar użytkownika
rort_

Post autor: rort_ » pt sty 27, 2012 1:49 pm

Może będzie mi dane wrócić na łono Suzuki:

http://otomoto.pl/suzuki-samurai-4x4-di ... 52948.html