Namiot na wyjazdy.
Moderator: Marcin-Kraków
Namiot na wyjazdy.
witam
szukam namiotu dla 3 osobowej rodzinki i psa. namiot ma mi służyć na dalsze wyjazdy, Rumunia na początek test.
szukam namiotu z dobrych materiałów sprawdzonego przez szanownych kolegów. szybkiego w rozkładaniu.
Przymierzam się do Marabut Nomad3 tylko cena troszkę powyżej zakładanego budżetu i szukam alternatywy.
Wyjazdy z namiotem tylko i wyłącznie na max 7-14 dni dwa razy w roku. codziennie w innym miejscu więc jak najbardziej mobilny. do stacjonarnego pobytu mam kemping. Zależy mi by był to namiot na kilka lat. Z dobrych materiałów i by miał chociaż 150 cm wysokości w środku, mało linek, z przedsionkiem.
z góry dziękuje za info
szukam namiotu dla 3 osobowej rodzinki i psa. namiot ma mi służyć na dalsze wyjazdy, Rumunia na początek test.
szukam namiotu z dobrych materiałów sprawdzonego przez szanownych kolegów. szybkiego w rozkładaniu.
Przymierzam się do Marabut Nomad3 tylko cena troszkę powyżej zakładanego budżetu i szukam alternatywy.
Wyjazdy z namiotem tylko i wyłącznie na max 7-14 dni dwa razy w roku. codziennie w innym miejscu więc jak najbardziej mobilny. do stacjonarnego pobytu mam kemping. Zależy mi by był to namiot na kilka lat. Z dobrych materiałów i by miał chociaż 150 cm wysokości w środku, mało linek, z przedsionkiem.
z góry dziękuje za info
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Re: Namiot na wyjazdy.
w tych pieniądzach lepiej kupić queczue 3 lub 4 osobową i do auta roletę dachową
sprawdź czas rozkładania namiotu wg mnie max to 2-3 minuty no i czas składania
sprawdź czas rozkładania namiotu wg mnie max to 2-3 minuty no i czas składania
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Tylko keczula. Od pewnego czasu jestem absolutnym fanem tych namiotow. Ekipa zajezdza po ciemnicy na obozowisko, 3 min i wszyscy siedza z zimnym piwem w garsci. I nie ma zadnego: ty wez mi tu przytrzymaj, eeee... we no mnie tam ktory pomoz.
Gwarancja 2 lata, jak sie zdupi cokolwiek w tym czasie wymiana albo zwrot kasy bez zadnego sapania. Sprawdzone na wlasnej skorze.
Gwarancja 2 lata, jak sie zdupi cokolwiek w tym czasie wymiana albo zwrot kasy bez zadnego sapania. Sprawdzone na wlasnej skorze.
Kapec, disco 300TDi '97,
- milczacy12
I nowa wersja 'Easy' znacznie ułatwia również składanie. Same zalety 

-
Hilux has me...
Hilux has me...
a ja polecam marabuta. Porzadne polskie namioty ktore, w przeciwienstwie do markeciakow, wytrzymaja niejedna ulewe. Polecam z zewnetrznymi tunelami i sypialnia podczepiona pod tropik bo sie szybciej rozstawia. Warto doplacic do masztow z aluminium - nie maja zewnetrznych tulejek ktore sie zaczepiaja w tunelach i szybko sie je wsadza. uzywam spec modelu marabuta od lat i jest super.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
tez polecam Quechue 2 seconds - nie wyobrazam sobie codziennego skladania i rozkladania namiotu klasycznego - niepotrzebna mordęga
system Q jest zajebiaszczy i naprawde działa - nie umordujesz się, a pakunek bardzo płaski - można dać pod dachem, albo na bagazach
system Q jest zajebiaszczy i naprawde działa - nie umordujesz się, a pakunek bardzo płaski - można dać pod dachem, albo na bagazach
PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

o tym myślę , ma ktoś ?
http://www.decathlon.com.pl/PL/base-sec ... -74201815/
mam 3 osobowy model AIR - mniejsza wersja - bajka - bardzo szybki, dobre materiały, w lekkim deszczu zdazylo sie spac i zadnych przygod
nie wyobrazam sobie innego namiotu przy 1-2 nocnych biwakach
nie wyobrazam sobie innego namiotu przy 1-2 nocnych biwakach
PATROLnięty 

W mojej ocenie, ten akurat model niespecjalnie się sprawdzi przy codziennym poszukiwaniu biwaku - jest za duży. Sam go oglądałem i dumałem, bo ma kupę zalet - dwie sypialnie, miejsce do bytowania w czasie deszczu itp. Chyba rozsądniejsze jednak jest rozwiązanie mały namiot + roleta przy aucie.piotrck pisze:o tym myślę , ma ktoś ?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- brodafidela
-
Kurde temat tyż dla mnie - tyle że ja planuję najazd Hunów... 2 dorosłychi i trójka dzieci (na razie bez psa, ale z DII)
Może ktoś polecić coś akuratnego,
Widziałem kilka "domków" w Decathlonie - ale jednak trochu roboty z nimi jest i nie wiem czy nie dwa mniejsze ale "szybsze" plus daszek - nie byłyby lepsze...
sorry
sie trochu wjeb..em w cudzy wątek - ale może przy okazji .....
Może ktoś polecić coś akuratnego,
Widziałem kilka "domków" w Decathlonie - ale jednak trochu roboty z nimi jest i nie wiem czy nie dwa mniejsze ale "szybsze" plus daszek - nie byłyby lepsze...
sorry
sie trochu wjeb..em w cudzy wątek - ale może przy okazji .....
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
fakt może być problem ze znalezieniem dobrego miejsca pod namiot 5,5m x 2,5m, ale 185cm wysokości jest zaletą że można w nim stać a dosyć mam łażenia na klęczkach, i zawsze można z psem w drugiej połówce się przespać jak za dużo będzie toastów na rzecz tubylców. wrzuciłem temat i myślałem że będzie prościej coś wybrać
ale rzeczywiście troszkę przy duży ten model. trzeba się będzie jednak wpół łamać bo mniejsze niższe.
ale rzeczywiście troszkę przy duży ten model. trzeba się będzie jednak wpół łamać bo mniejsze niższe.
Ja mam ten:
http://www.decathlon.com.pl/PL/t4-1-b-173291803/
Dłużej się rozkłada o jakieś 2-3 minuty od 2-3 seconds, ale komfort jest o niebo lepszy (rodzina 2 + 2 małych dzieci).
Sprawdził się w górach i nie zamieniłbym go na mniejszy.
Dłużej się rozkłada o jakieś 2-3 minuty od 2-3 seconds, ale komfort jest o niebo lepszy (rodzina 2 + 2 małych dzieci).
To ja tak zapytam jak podczas deszczu/ulewy z tymi namiotami - nie chca przeciekac ?
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
lepiej napisz jak długo go rozstawiacie po nabraniu doświadczenia i pełny zgraniuMetale pisze:Ja mam ten:
i ile miejsca zajmuje w bagażniku

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Mam Quechue od trzech lat (2sec 3os). Przeżyła już nie jedną burzę w górach, po jednej z nich moja lepsza połowa stwierdziła że powinienem przypinać namiot do auta windą, bo chwilami zaczynał pływać
Nigdy nie przeciekła
Raz tylko mnie wkór....
Jak porządny polak nie przeczytałem instrukcji i przez pół godziny próbowałem poskładać namiocik

Nigdy nie przeciekła

Raz tylko mnie wkór....
Jak porządny polak nie przeczytałem instrukcji i przez pół godziny próbowałem poskładać namiocik

Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
No jesli nie przecieka to miodzio, to rozkladnie w mig to duzy plus. W takiej czworce jest faktycznie mozliwosc wyspac sie w cztery osoby dorosle ? Czy nie zawracac sobie glowy i brac szostke o ile sa takie jak czworki.
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
W mojej trójce, w trójkę zupełnie spoko (200x210cm) da się upchnąć trzy dmuchane materace i nad głową jeszcze zostaje trochę miejsca na drobiazgi. W mojej wersji boli tylko brak przedsionka.
T
Kumasz ten namiot co to nad strumykiem postanowiłem rozbić?
Spłonął komisyjnie...
Zanabycie Qaczuchy poprawiło stosunki rodzinne
Racja...rudypajero.koszalin pisze:W mojej trójce, w trójkę zupełnie spoko (200x210cm) da się upchnąć trzy dmuchane materace i nad głową jeszcze zostaje trochę miejsca na drobiazgi. W mojej wersji boli tylko brak przedsionka.
Kumasz ten namiot co to nad strumykiem postanowiłem rozbić?
Spłonął komisyjnie...

Wujek Dobra Rada 

Kueczua air,
Ma boczne odpowietrzniki zatem się człowiek nie dusi z rana, a mnie w namiotach zwłaszcza na kacu wk...ia ranny zaduch. A to daje radę,bardzo.
Do tego kueczły:
Kabina prysznicowa, dla lasek, do przebierania. może służyć jako kibel jak jest rownina. Kopiesz dołek, stawiasz kabine, i juz masz kibelek
.
Plandeka, dzięki której można oddalić się od samochodzika, który lubi poprostu śmierdzieć, samochodem gumai i błotem itd.
A tak drzewa czy do namiotu można dopiąć plandeczke z decathlonu - daje radę.
I do tego base full czyli ew "salonik" do biby dla 6 osób w porze deszczowej - Ew do przebywania w mega słońcu. I wszystko spakujesz do mazdy mx5
Ja potrzebuje mieć to lotne, bo moja lady lubi łódki i spanie na lądzie w dzikim to się przydają i tu i tu
Trochę może kontrowersyjne ale moje, przetestowane i mi z tym dobrze
Ma boczne odpowietrzniki zatem się człowiek nie dusi z rana, a mnie w namiotach zwłaszcza na kacu wk...ia ranny zaduch. A to daje radę,bardzo.
Do tego kueczły:
Kabina prysznicowa, dla lasek, do przebierania. może służyć jako kibel jak jest rownina. Kopiesz dołek, stawiasz kabine, i juz masz kibelek

Plandeka, dzięki której można oddalić się od samochodzika, który lubi poprostu śmierdzieć, samochodem gumai i błotem itd.
A tak drzewa czy do namiotu można dopiąć plandeczke z decathlonu - daje radę.
I do tego base full czyli ew "salonik" do biby dla 6 osób w porze deszczowej - Ew do przebywania w mega słońcu. I wszystko spakujesz do mazdy mx5

Ja potrzebuje mieć to lotne, bo moja lady lubi łódki i spanie na lądzie w dzikim to się przydają i tu i tu

Trochę może kontrowersyjne ale moje, przetestowane i mi z tym dobrze

Ostatnio zmieniony wt sty 31, 2012 10:43 pm przez Vesa, łącznie zmieniany 1 raz.
Vesa
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
ex 2x Y60, teraz GU4 3.0 - turystyk.
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Znaczy Quechua przetestowana również pod kontm stosunkówlysy76 pisze:T

Pogratulował udanego pożycia

Dla mnie najodpowiedniejszy to Q....XXL IIII

- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:

Ma trzy zalety:
-duży
-wygodny
-Quechua

To rozkladanie w trimiga mnie najbardziej przekonuje. 

To jest największa zaleta tego namiotu.Adamek pisze:To rozkladanie w trimiga mnie najbardziej przekonuje.
Przyjeżdżasz po ciemnicy na miejsce biwaku wyciągasz namiot z pokrowca - bah! i stoi.
Jak sobie przypominam walkę z marabutem... a dodatkowo jak leje deszcz... o fak... zanim postawisz namiot to już cały mokry ty i namiot w środku.
Też biorę Quechua 2" tylko wezmę sobie mały III bo tylko na dwie osoby i cena śmieszna 200zł...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Jest zaj...... Jedziesz, stajesz, otwierasz szybę, wywalasz namiot, zdejmujesz buty a namiocik już na ciebie czeka
Fantastycznym uzupełnieniem są samopompujące materace