vitara czy warto?
Moderator: Albert_N
Re: vitara czy warto?
przejrzałem to forum suzukowe i dalej pomroczność mnie nachodzi : długa czy krótka. 

był:
Uaz 469b 1974r.
Uaz 469b 1989r.
Patrol krótki GR Y60 1995r.
jest:
Jeep Cherokee xj 4.0 1995r.
Uaz 469b 1974r.
Uaz 469b 1989r.
jest:
Krótka powinna sobie lepiej radzić w terenie, długa będzie praktyczniejsza i wygodniejsza. Zależy do czego będziesz jej używał. Choć trzeba powiedzieć, że od parcha, i jedna i druga będzie zwinniejsza 

SJ413 z 86r. po kilku drobnych modyfikacjach... zwany Żółtasem
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Pajero II 2,5 standard
sudetyoffroad.pl
Już całe forum
Oj chyba po łepkach trochę
A na poważnie to tak jak koledzy piszą musisz przede wszystkim odpowiedzieć sobie na pytanie do czego i jak będziesz eksploatował to auto. Jeśli tylko zabawa w błocie bierz krótką. Jeśli z elementami wycieczek rodzinnych, wakacyjnych wyjazdów bierz longa. I w tej kwestii niestety gotowej odpowiedzi nie znajdziesz sam musisz podjąć decyzję.

może i po łebkach
szukałem głównie odpowiedzi na pytanie którą wybrać. faktem jest że auto to raczej będzie używane do jazdy mieszanej z częstszym naciskiem na teren. a jak jest z oponami jakie tam można wsadzić żeby już auto jeździło a jeszcze nie wyglądało jak przerośnięta koza?

był:
Uaz 469b 1974r.
Uaz 469b 1989r.
jest:
Uaz 469b 1974r.
Uaz 469b 1989r.
jest:
Nadkola z tyłu można podciąć razem z drzwiami.kalwar pisze:a jak tam z oponami w longu? jakie tam można zapodać żeby to latało? z tego co widziałem to chyba tam ciężko z podcięciem nadkoli bo z tyłu miejsca mało od strony drzwi. może uznacie te pytania za głupie ale mam dylemat między długim a krótkim i stąd się one biorą.

do tego to sam doszedłem
tylko nie wiem czy to za duża rzeźba nie wyjdzie żeby drzwi przerabiać
ale pewnie się magika jakiegośznajdzie co nie bedzie widział problemu, są jakieś roczniki, odmiany które są lepsze mechanicznie, blacharsko, czy w tym aucie taki podział nie występuje?

był:
Uaz 469b 1974r.
Uaz 469b 1989r.
jest:
Uaz 469b 1974r.
Uaz 469b 1989r.
jest:
są takie roczniki i wersje: jeszcze raz odwiedź forum vitarowe
pozwolę sobie podpiąć się pod wątek...
Czy do seryjnej vitki da się wcisnąć jakieś sensowne emteki, żeby to w terenie w miarę robiło?
Czy do seryjnej vitki da się wcisnąć jakieś sensowne emteki, żeby to w terenie w miarę robiło?

Da się.
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
ty mowisz chyba o grand vitarze ? bo vitara nie miala silnika 2.4
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
http://www.lukasziewa.com
Nie da się.pitagoras pisze:pozwolę sobie podpiąć się pod wątek...

Tak chodzi o nowego Grand'a.
kalwar pisze:do tego to sam doszedłemtylko nie wiem czy to za duża rzeźba nie wyjdzie żeby drzwi przerabiać
ale pewnie się magika jakiegośznajdzie co nie bedzie widział problemu, są jakieś roczniki, odmiany które są lepsze mechanicznie, blacharsko, czy w tym aucie taki podział nie występuje?
Dobrym rozwiązanem będzie chyba udać się do kogoś z okolicy , badź na jakiś rajd i przejechać się pare rundek Vitką a w tedy coś się może konkretniejszego urodzi i decyzja zapadnie co wybrać

- Babok_81
- jestem tu nowy...
da się, najlepiej zrobić lift i wstawić 30' jak to umnie poniżej wygląda, stan Vitary już jest inny.pitagoras pisze:pozwolę sobie podpiąć się pod wątek...

Vitara 1,6
- lift zawiechy 2,5''/body lift 2''
- BFG KM MT 30''x9,5
- obniżony predni most 2''
- BFG KM MT 30''x9,5
Wic w tym, że ma być bez liftu 

-
to do Ery - tfu T- mobile się zapisz bo takie rzeczy to tylko u nich 

VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
Oj tam, oj tam... Też (trochę
) da radę tylko że z mniejszym MT 

Zielony Autobus 2,7TDi
samochód ma służyć do codziennych dojazdów do pracy w lesie- 20-30 km po czarnym, a potem kilkukilometrowy OS po syfiasto-błotnisto-pochyłym terenie.Lift odpada z uwagi na duże trawersy i mocno krętą drogę asfaltową.Rozważam też Feroze.
- Babok_81
- jestem tu nowy...
A co ma lift do trawersów i mocno krętych dróg?? Mi się wydaje że nic!! A feroza-drogie części ma!!pitagoras pisze:.Lift odpada z uwagi na duże trawersy i mocno krętą drogę asfaltową.Rozważam też Feroze.
Vitara 1,6
- BFG KM MT 30''x9,5
- BFG KM MT 30''x9,5
Nie no jeśli tylko podniesiesz a nie poszerzysz to jak najbardziej ma.
jak zrobisz lift 2 cale to przy maksymalnym podcieciu nadkoli wchodzi 32 cala i wtedy z tylu masz 30 cm a z przodu 27 przeswitu
VITARA V6 - 4" lift - 32" MT
- mobilek
- jestem tu nowy...
cos w tym jest, zwsze mozna dystanse wstawic, a kola 32" kolega chyba nie bedzie zakladal, podejrzewam ze u niego skonczylo by sie na 30" (przez pierwsze pol roku bo jak to mowia bagno wciaga)
w kazdym badz razie do takich kol mozna fajnie zrobic vitke, oszczedniejsza od patrola, mniej wywrotna od samiego..
za chwile ktos mnie zjedzie ale coz- ja sie nie znam, cimny jestem - tak na 60 %

this is my 
1,6 8V mercedes124,focus+s1106,body lift 2",31x10,5R15,xtr1200speed syntetyk

1,6 8V mercedes124,focus+s1106,body lift 2",31x10,5R15,xtr1200speed syntetyk
Ja wiem, że bagno wciąga.Miałem samiego i do paprania się w błocie był wymarzony, ale jako auto do jazdy na co dzień to jednak tragedia.Szukam czegoś o zbliżonych własnościach ale ciut mniej siermiężnego stąd przez sentymenta do marki
oczy swe zwracam ku vici