Kubica w F1!

czyli to co nie pasuje nigdzie indziej ale wiąże się z offroad'em

Moderator: moralez

co dalej z Kubica w F1 ?

zostanie kiedyś pierwszym kierowcą
252
82%
nie przebije się dalej i spadnie do innych rajdów
34
11%
będzie tylko kierowcą testowym
23
7%

Liczba głosów: 309

redzik

Re: Kubica w F1!

Post autor: redzik » sob mar 10, 2012 6:47 pm

No ewidentnie ja ukrywa do zdjec. Ze zdjec widac, ze mocno przytyl, w takim stanie (wagowym) to raczej szybko do bolidu nie wsiadzie.

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » sob mar 10, 2012 8:23 pm

W czwartek o 22 na national geo ma być film o budowie williamsa f1.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » sob mar 10, 2012 8:44 pm

Karson pisze:
Zibi pisze:wyssane z palca niestety.
to jaka jest prawda?
Dobrze wiesz, że prawdy nikt nie powie bo to za duża kasa jest - i sponsorów i agentów. Ostatnie wiadomości miałem sprzed kilku dni i nie były ciekawe.

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » sob mar 10, 2012 9:00 pm

Zibi pisze: Dobrze wiesz, że prawdy nikt nie powie bo to za duża kasa jest - i sponsorów i agentów. Ostatnie wiadomości miałem sprzed kilku dni i nie były ciekawe.
kilka dni niewiele zmienia.. daj na priv jak ogólnie nie można :wink:
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » ndz mar 11, 2012 9:02 am

No plapa mu sie zaokraglila jak ksiezyc w pelni.
Jak na moje to juz kariera w F1 za nim. Jak kondycja pozwoli moze jakies inne sciganie, moze Dakar?
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » ndz mar 11, 2012 9:32 am

Dakar ? Dakar to moze poziom 5% tego co można ugrać na F1. Przecież Robert jest tutaj tylko kukiełką agentów. Puszczają co kilka tygodni do mediów takie wstawki, żeby reklamodawcy się do końca nie wycofali. Porównajcie daty - jednego dnia ktoś w szczerości przyznał, że nie potrafi szklanki utrzymać to nastnego dnia zaaranżowali "trening".

HDjOk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: HDjOk » ndz mar 11, 2012 8:38 pm

troszkę panowie przesadzacie węsząc wszędzie kłamstwa,teorie spiskowe i treningi pod publikę...
z Robertem mogłoby być lepiej ale i tak jest rewelacja biorąc pod uwagę jego stan z zeszłego roku.a sceptycy niech wyczekują połowy kwietnia wtedy się wiele wyjaśni . . .

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn mar 12, 2012 1:59 pm

HDjOk pisze:troszkę panowie przesadzacie węsząc wszędzie kłamstwa,teorie spiskowe i treningi pod publikę...
z Robertem mogłoby być lepiej ale i tak jest rewelacja biorąc pod uwagę jego stan z zeszłego roku.a sceptycy niech wyczekują połowy kwietnia wtedy się wiele wyjaśni . . .
jest rewelacja jeśli patrzymy na niego jak na przypadek postępów w rehabilitacji po tak ciężkim wypadku

ale jeśli patrzymy przez pryzmat ewentualnego powrotu do F1, to sprawa przestała być jasna od maja 2011 roku i niestety raczej na pewno jest tak, jak pisze Zibi - ratowanie resztek kontraktów sponsorskich
cały 8-miesięczny obraz medialny budowany przez tzw. "obóz kubicy" tylko to potwierdza :-?
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pn mar 12, 2012 2:19 pm

Ja też niestety muszę się zgodzić z Zibim i z Damianem. Trzeba jednak przyznać, że biznes musi to być jeszcze spory, skoro są w stanie wyciskać takie rzeczy:
http://sport.onet.pl/f1/bernie-ecclesto ... omosc.html Der Spiegel, Bernie...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
dwapiwa

Post autor: dwapiwa » pn mar 12, 2012 3:19 pm

Ratowanie kontraktów sponsorskich? O czym wy piszecie? Lotto, że niby szóstke Kubicy podadzą coby chłopak sobie wygrał i miał za co żyć? Czy może ngine, napoje będzie mu wysyłał coby nie umarł z pragnienia?
Dwa piwa zawsze da się kupić tanio.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn mar 12, 2012 3:30 pm

niestety trzymasz się trendu, czyli znowu nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.

LR

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » pn mar 12, 2012 3:48 pm

Ostatnio byl taki przypadek, ze niejaki MIkka Ahola, finski kilkukrotny mistrz swiata enduro we wszystkich klasach ni stad ni z owad zakonczyl kariere. Co prawda mlodzieniaszkiem nie byl, bo mial 38 lat ale do konca super forma itd. A jesienia oglosil, ze przechodzi do nowego teamu budowanego przez jakas hiszpanska firme, ktora produkuje motocykle do trialu i miala zamiar zbudowac jakis super motocykl enduro. Trzonem oczywiscie mial byc Ahola. Koniec grudnia i info - Ahola idzie na emerytuje. Polowa stycznia info - Ahola nie zyje. Zaczely dopiero wylazic kwiatki, ze Ahola na treningu tak sie pizgnal, ze mu usuneli nerke bodajze, doszlo do ogolnego zakazenia organizmu i chlop zszedl.
Team przez ponad 3 tygodnie utrzymywal fakt wypadku w tajemnicy, zeby sie sponsorzy nie powycofywali.
Mysle, ze podobna sytuacja jest z Robercikiem. Team budowany w duzym oparciu o kierowce, kraksa i po robocie. Pieniedzy troche w skarpete odlozyl, z glodu napewno nie umrze ale ja juz go w F1 nie widze.
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
dwapiwa

Post autor: dwapiwa » pn mar 12, 2012 4:02 pm

Damian pisze:niestety trzymasz się trendu, czyli znowu nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.
Dziękuję za uświadomienie.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn mar 12, 2012 8:08 pm

Uprzejmie proszę :) Niestety sprawą Roberta interesuję się na bieżąco. To, co zaczęło się dziać od połowy 2011 roku, to kompletna farsa :(

LR

Awatar użytkownika
dwapiwa

Post autor: dwapiwa » wt mar 13, 2012 11:49 am

Damian pisze:Uprzejmie proszę :) Niestety sprawą Roberta interesuję się na bieżąco. To, co zaczęło się dziać od połowy 2011 roku, to kompletna farsa :(
Żadna farsa. Chłopak miał ciężki wypadek, był blisko zejścia z tego świata. Dochodzi do siebie, chce wrócić do tego co robił przez całe życie od szczeniaka i co kocha. On jeździ dla siebie, nie dla nas, nie dla sławay. Nie jest gwiazdą rocka, której musi zależeć na fanach. Powiedział wprost, że jak będzie gotów to się odezwie, więc jak będzie gotów to się odezwie. Jeśli nie daj Boże nie będzie w stanie wrócić i będzie tego pewien, też się odezwie. Dajmy mu spokój, niech robi swoje. Nie wiem skąd postawa rozczeniowa "kibiców" domagających się informacji o jego stanie zdrowia.

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » wt mar 13, 2012 12:17 pm

Myślę podobnie. Facet miał potencjał na mistrza świata, duże szanse na jazdę w ferrari. Życie rozjebała mu jedna zepsuta barierka... Nie płacze w mediach, nie opowiada, że ma po zyciu. Siedzi cicho i stara sie wrócić do sportu, który kocha. Ma kasę, nie zbiera na leczenie w TVN'e (jako "pomnik polskiej motoryzacji").
Może jak do F1 nie da rady, to pojeździ coś w WRC...
Ja tam za niego trzymam. :)2
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt mar 13, 2012 12:59 pm

Ale tu nie chodzi o Roberta, któremu nota bene kibicuję od czasów jazdy w seriach kartowych w italii.
Chodzi o Morellego (jego agenta). Niestety został wielokrotnie złapany na komunikowaniu fałszywych informacji na temat stanu zdrowia czy aktywności Roberta (jazda samochodem, symulator, planowany start na GP Brazylii). Ręka, z którą w lipcu miało nie być już poważnych problemów (mówiono o odbudowaniu siły), musiała przejść kilka kolejnych operacji na jesieni. Kilka dni temu Alguersuari powiedział, że niestety Robert nie jest w stanie chwycić szklanki. Odpowiedź Morellego natychmiastowa - publikacja zdjęć sugerujących, że Robert sam jeździł swoją fabia wrc. Na zdjęciach ręki nie widać, nie widać też Roberta za kierownicą. A przecież taka publikacja mogłaby być już argumentem ostatecznym dla sceptyków. Więc dlaczego jej nie ma?
Nie wiemy jak są skonstruowane kontrakty sponsorskie. Kontrakt z Lotto mógł być oparty na bazie tzw. ekwiwalentów reklamowych. A Morelli niestety ma prowizje od zysków z kontraktów.

Cieszyć się należy, że facet żyje i jest w sumie sprawny. Nadal bardzo mu kibicuję, myślę że wróci do wielkiego motorsportu i będzie znaczącym ekspertem, może kiedyś szefem teamu F1? Bardzo możliwy jest też transfer do WRC w najbliższych latach, kiedy w końcu nerwy ręki się odbudują pomyślnie. W WRC średnia wieku jest wyższa. Zresztą Robert sam mówił otwarcie, że to rajdy są solą motorsportu i to go naprawdę kręci.

LR

Awatar użytkownika
dwapiwa

Post autor: dwapiwa » wt mar 13, 2012 1:29 pm

Damian pisze: A Morelli niestety ma prowizje od zysków z kontraktów.
Do Niemców, Rosjan, dołączają Włosi. Wszyscy chcą tylko jak najwięcej wyssać z Polski i Polaków :)21 Historia zatacza koło :)21
Pełen szacunek, zazdroszczę Ci, że znasz branże F1 od strony biznesu, też chciałbym poznać. Da się jakoś tam mnie wkręcić? :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt mar 13, 2012 1:55 pm

Widzę, że jednak moja pierwsza wypowiedź w Twoim kierunku była we właściwym tonie.

LR

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt mar 13, 2012 2:41 pm

Damian ma całkowitą rację. Robert to instytucja a nie "nasz Robert". I niestety ma w tej instytucji najmniej do powiedzenia. I nie mozna zapominać, że Robert jako dziecko wyjechał do włoch więc praktycznie taki on "nasz" jak i włochów. I nie chodzi absolutnie o jakiekolwiek pieniądze dla Roberta. On ma pieniądze i myślę, to kasa akurat najmniej go interesuje. Pisząc o kontraktach, sponsorach itd. myślałem o tych wszystkich, którzy z "Roberta" się utrzymują. A to jest kilkadziesiąt osób. Tak sobie myślę, że dla nich Robert jako człowiek wcale nie jest ważny. Dla nich liczy się Robert jako powierzchnia reklamowa warta worek sztabek złota.

Awatar użytkownika
dwapiwa

Post autor: dwapiwa » wt mar 13, 2012 3:10 pm

Zibi pisze:Damian ma całkowitą rację. Robert to instytucja a nie "nasz Robert". I niestety ma w tej instytucji najmniej do powiedzenia.
Jasne, szczególnie jak podpisywał konkrat z renault. Miał kaprys jeździć w rajdach i chciał jeździć w rajdach, bo lubi. Boulier musiał się zgodzić na jego zachcianke. No ale podobno nie ma nic do powiedzenia, chyba, żę to był chwyt marketingowy. :)21
Zibi pisze: Pisząc o kontraktach, sponsorach itd. myślałem o tych wszystkich, którzy z "Roberta" się utrzymują. A to jest kilkadziesiąt osób. Tak sobie myślę, że dla nich Robert jako człowiek wcale nie jest ważny. Dla nich liczy się Robert jako powierzchnia reklamowa warta worek sztabek złota.
Jakieś konkrety?

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » wt mar 13, 2012 3:19 pm

Nie zamierzam się tu szarpać ani też podważać czyjegoś zdania. Raz za czas dostaje informację prosto od źródła i wiem, jak bardzo wszystko co wychodzi z domu Roberta musi byc cenzurowane. I to nie przez Roberta ani jego najblizszą rodzinę.

Awatar użytkownika
dwapiwa

Post autor: dwapiwa » wt mar 13, 2012 3:30 pm

Zibi pisze:Nie zamierzam się tu szarpać ani też podważać czyjegoś zdania. Raz za czas dostaje informację prosto od źródła i wiem, jak bardzo wszystko co wychodzi z domu Roberta musi byc cenzurowane. I to nie przez Roberta ani jego najblizszą rodzinę.
Jeśli faktycznie dostajesz informacje ze źródła i wiesz jak bardzo wszystko jest cenzurowane, to wspólczuje Robertowi otoczenia i jego znajomych. Skoro gość ceni sobie prywatność, a ty na publicznym forum piszesz otwarcie o jego życiu. Nie wiem, czy faktycznie masz prawdziwe informacje, ale nie wierze ci, mam takie prawo :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt mar 13, 2012 3:41 pm

nie karmić trolla.

LR

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”