obroty powyżej 3tyś
Moderator: Mroczny
obroty powyżej 3tyś
zauważyłem w swoim Galloperku 2.5TD spadek mocy i przy wykręcaniu obrotów powyżej 3tyś słychac przerywanie slinika proszę o poradę gdzie szukac przyczyny, dzięki
Re: obroty powyżej 3tyś
witam,
Między filtrem paliwa a pompą paliwową jest przwód na wejsciu pompy pod przewodem jest maly filterek przedmuchalem , teraz silnik chodz jak burza wykręca ponad 5 tyś obrotow,
Między filtrem paliwa a pompą paliwową jest przwód na wejsciu pompy pod przewodem jest maly filterek przedmuchalem , teraz silnik chodz jak burza wykręca ponad 5 tyś obrotow,
Witam, mam podobne objawy- około 2800 obr.silnik zaczyna przerywać i puszcza niebieskawy dymek i nie wkręca się dalej. Nie mogę zlokalizować tego filterka. Mam pompę chyba Koreańską. Zlokalizowałem usterkę, po prostu przewód zasilający pompę był za luźno osadzony i zasysało powietrze.
napewno masz ten filter, jak odkręcisz przewód zasilajacy pompę skombinuj sobie mały drucik i wyciagnij filter jest bardzo mały pozdrawiam powodzenia.
Ten filterek jest pod przewodem ?
OK. Dziś przerobiłem temat 
Filterek znajduje się pod przewodem zasilającym pompe, u mnie był tak zawalony, że aż zaczęło go rozrywać.
Po udrożnieniu auto dostało nowe życie. 140-150km/h
Wkreca sie bez problemu i pewnie skończą się przy okazji problemy ze spalaniem.

Filterek znajduje się pod przewodem zasilającym pompe, u mnie był tak zawalony, że aż zaczęło go rozrywać.
Po udrożnieniu auto dostało nowe życie. 140-150km/h

-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich
Zdaje się, że u mnie jest to samo. Przyznam, że nawet raz już to rozkręciłem i nic tam nie widziałem. Jak twierdzi jeden kolega z tego forum jest ona nawet nie widoczny. Jutro zrobię to jeszcze raz i spróbuje wydłubać ten filierek za pomocą zakrzywionego druta
Zdaje się, że u mnie jest to samo. Przyznam, że nawet raz już to rozkręciłem i nic tam nie widziałem. Jak twierdzi jeden kolega z tego forum jest ona nawet nie widoczny. Jutro zrobię to jeszcze raz i spróbuje wydłubać ten filierek za pomocą zakrzywionego druta

Pozdrawiam Arek
GR Y60 4" i 35"
GR Y60 4" i 35"
-
- jestem tu nowy...
Jednak się nie myliłemlusi_755 pisze: Przyznam, że nawet raz już to rozkręciłem i nic tam nie widziałem.

Pozdrawiam Arek
GR Y60 4" i 35"
GR Y60 4" i 35"