dodatkowe halogeny na dach
Moderator: Mroczny
- Alberciczek
Re: dodatkowe halogeny na dach
Ja na swoim Jeepie mam po zewnętrznej dwa przeciwmgielne i wewnętrzna to dwa dalekosiężne. Wszystkie mam prostokątne od Wesema. I świecą bardzo fajnie. Kwestia dobrego ustawienia i jak pisałem wcześniej trzeba je ustawiać tam, gdzie mają nam służyć, czyli najlepiej w terenie. Ustawianie na drodze, na murze itd, nic nie daje.
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
- cypek 00
- jestem tu nowy...
a podłączone są razem czy jakos odzielnie? tzn, dalekosciezne i przeciwmgilne osobono
Pewnie razem.
Ja sobie ostatnio dorobilem jeszcze przelacznik, ktory pozwala mi wlanczac cale dodatkowe oswietlenie z dlugimi. Polecam.
Kiedys z dlugimi zapalaly sie tylko te na zderzaku - jak przepisy mowia. Teraz wygodniej, a w razie czego pstrykiem idzie wrocic.
Ja sobie ostatnio dorobilem jeszcze przelacznik, ktory pozwala mi wlanczac cale dodatkowe oswietlenie z dlugimi. Polecam.
Kiedys z dlugimi zapalaly sie tylko te na zderzaku - jak przepisy mowia. Teraz wygodniej, a w razie czego pstrykiem idzie wrocic.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Alberciczek
Ja mam podłączone oddzielnie, czyli mam dwa włączniki. Nawet podświetlane
. Oczywiście wszystko na przekaźnikach i dodatkowych bezpiecznikach.

A wygodnie Ci sie to wlacza?
Bo mnie juz denerwowalo w trasie jak jechalem, ze zapalac trzeba bylo podwojnie - potrojnie to juz bym wogole sie irytowal. O wylaczaniu jak z zza zakretu co wyjedzie to juz wogole..
Bo mnie juz denerwowalo w trasie jak jechalem, ze zapalac trzeba bylo podwojnie - potrojnie to juz bym wogole sie irytowal. O wylaczaniu jak z zza zakretu co wyjedzie to juz wogole..
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Alberciczek
To trza se zrobić tak, że dalekosięzne włączają się razem z długimi i już. A przeciwmgielne na dachu na ulicy nic ci nie dadzą, więc możesz mieć osobny włącznik, bo i tak tego włączał nie będziesz. Ja zresztą nawet tych dalekosiężnych nie włączam na ulicy, bo wystarczają mi długie. A te dalekosiężne i przeciwmgielne to włączam w terenie jak jest ciemno - tutaj one się sprawują baaaardzo dobrze.
Coś mi się przypomiana z lektury ( kodeks ruchu drogowego , warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu drogowego ) że światła drogowe o których piszecie moga być montowane chyba tylko do 1,4m od ziemi . Niech ktoś mnie poprawi jak sie mylę . Najciekawszym przykładem jest teraz nowy DAF 105 który ma fabrycznie wmontowane światła drogowe na czole kabiny . Na szkoleniu ITD wmawiało nam ze takie auto nie moze byc dopouszczone do ruchu .
- lesio jeep
-
widzę ze kolega Wojtek się tu udziela to POwinienen zrozumieć
cena 500 -23% WAT -18% dochodowego jakieś inne opłaty miejskie za śmieci
szyld itp ubezpieczenie oraz AMORTYZACJA KAFELEK bo bez tego nie jest profi i zostaje w kieszeni mniej nisz 100 PLN a ty byś jeszcze jakieś markowe materiały i gwarancje na 10 lat itp
cena 500 -23% WAT -18% dochodowego jakieś inne opłaty miejskie za śmieci
szyld itp ubezpieczenie oraz AMORTYZACJA KAFELEK bo bez tego nie jest profi i zostaje w kieszeni mniej nisz 100 PLN a ty byś jeszcze jakieś markowe materiały i gwarancje na 10 lat itp
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ale to do mnie piszesz czy jak?
Chetnie bym podyskutowal, ale nie rozumiem tego co napisales

Chetnie bym podyskutowal, ale nie rozumiem tego co napisales

- lesio jeep
-
trudno płakał nie będęWojtek_W pisze:Ale to do mnie piszesz czy jak?
Chetnie bym podyskutowal, ale nie rozumiem tego co napisales![]()

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Naprawde mi przykro.