Przeróbka Andoria na Merca 2,4
Moderator: Student
Witam
Kupiłem Uaza z 1984 roku z silnikiem Andoria I (z uszkodzoną głowica) mogę dostać b.dobry silnik z Meśka 123 2,4 czy i co mam zrobić a może wstawić silnik benzynowy. (gdzie kupić flansze)
Proszę o pomoc sam jeżdżę na co dzień Trooperem zagazowanym ale tylko po drogach a UAZ ma mnie wprowadzić w teren.
Pomocy?!!!
Kupiłem Uaza z 1984 roku z silnikiem Andoria I (z uszkodzoną głowica) mogę dostać b.dobry silnik z Meśka 123 2,4 czy i co mam zrobić a może wstawić silnik benzynowy. (gdzie kupić flansze)
Proszę o pomoc sam jeżdżę na co dzień Trooperem zagazowanym ale tylko po drogach a UAZ ma mnie wprowadzić w teren.
Pomocy?!!!
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
OK zwłaszcza że są nowe tłoki pierścienie tylko czy spawać a może kupić głowicę nowa chyba jest bardzo droga ponoć z nowszych pasuje tylko uszczelkę zakłada się do nowego typu andorii.
??

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Andoria
Trochę szukałem ale nic jak do tej pory nie znalazłem no nic w ostateczności oddam do roboty zresztą i tak chciałem mieć na zapasie ale jak co to jestem zainteresowany kupnem używki
Pozdrawiam i dzięki
Pozdrawiam i dzięki
-
- Kontaktowanie:
Bedziesz czyl ze cos tam bylo pod gorke ale bardzo tego nie zauwazysz.p69k pisze:no i na andori jeszcze nie będziesz góry widział a juz będziesz ją czuł

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Nic bo nie ma wiec co moze powiedziec, tylko tyle co uslyszal od malo madrych ludzi.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Potrzebuje pomocy i porady a tu rozpętałem wojnę pomiędzy zwolennikami andori a meśkiem. Z tego co mi wiadomo to raczej wielkich osiągnięć w terenie nie mam co się spodziewać chce tylko wiedzieć czy bawić się w naprawę andori czy w przeróbkę 2,4 merca wiem że kłopoty z głowicami są częste ale, co musze zrobić aby wsadzić silnik meśka 2,4 czy wystarczy flansza i przeformowanie miski olejowej
silnik mesia mogę kupić w dobrym stanie kompletny za około 600zł wiem że to dobra cena.

Za tyle spokojnie powinieneś dostać głowicę które wcale tak nie padają i nie masz korowodów z przeróbką a tak to flansza, chyba walek ,mocowanie motoru i na pewno jeszcze coś wyskoczy każda przeróbka pociąga następne ktore są nieuniknionecleaning pisze: za około 600zł.
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Słuchaj Czesława ! Aktualnie doktorat z Andorii zrobił Wieprzowina. Zna podobno dobrego mechanika, który ma części. Ja mam kolegę, który zna kilka osób z fabryki w Andrychowie. Zamiana trupa na trupa ? Po co ? Uważaj w bardzo ciężkim błocie na pasek rozrządu. Nie jest w andrychowskim silniku dostatecznie chroniony przed błotem lub innym syfem.