Mocowanie siekiery/łopaty
Moderator: Marcin-Kraków
Mocowanie siekiery/łopaty
Gdzieś widziałem (na aucie) łopatę i siekierę zamocowane w łapce przykręconej do koła zapasowego z tyłu auta.
Widział ktoś coś takiego w sklepie? W jakim? Czy może to samoróba i mam motać (raczej niechętnie - wolałbym nabyć).
Widział ktoś coś takiego w sklepie? W jakim? Czy może to samoróba i mam motać (raczej niechętnie - wolałbym nabyć).
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
-
-
Na allegro jest gość co oryginalne takie szpeje sprzedaje. Jak znajdę to podeślę linka.
To gościu od tych aukcji:
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1152995
Tylko że nie widzę mocowania, a jeszcze parę dni temu było.
To gościu od tych aukcji:
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1152995
Tylko że nie widzę mocowania, a jeszcze parę dni temu było.
@Młody & Kuszman: Dzięki za info, ale ja szukam czegoś do zamocowania na śrubach trzymających koło zapasowe... Takie widziałem i takie chcę. Nie będę drzwi dziurawił, żeby tam raz w roku siekierkę wstawić (wyjazd typu Kozackie, itp. gdzie może przeydać się siekiera przy mioch ograniczeniach urlopowych to na pewno nie częściej niż raz w roku).
Może jakiś majster wie o co mi chodzi i mi na pw zaproponuje wykonanie ww. mocowania ?
Może jakiś majster wie o co mi chodzi i mi na pw zaproponuje wykonanie ww. mocowania ?
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Maku - godzisz się z tym że siekierke & łopatę stracisz od złodzieja, że Ci na deszczu będzie rdzewiało? Ja osobiście problem inaczej rozwiązałem - woże saperkę owiniętą w ruską pelerynę gumową i wciśniętą pod mocowanie butli z gazem. Inny patent jaki mi przychodzi do głowy - co do siekiery to taki, że włoże ją do torby w której woże tirfora. Otóż w Realu kupiłem sobie możliwie największą torbę podróżną - wlazł mi do środka tirfor z 2 gazrurkami, 10 metrów liny doń, siekierke też tam schowam. Mieści mi się to fajnie w bagażniku, nie kusi nikogo.
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
Kuszman pisze:Fiskars sprzedaje siekierki (swoją drogą zaje***e) z pokrowczykiem w zestawie. Mozna go sobie ładnie do burty gdzies przykręcić. Jedyny minus to cena ale podobno warto.
ja kiedys chciałem sprawdzic u znajomego jak sobie kupił nowa taka siekiere czy jest ostra i przejechałem palcem po ostrzu......... wiecej tego nie zrobie

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
idealna na roznego rodzaju szpej typu siekierka, lopata, liny, szekle, stare buty etc jest skrzynia
ja od niedawna uzywam peli, wczesniej mialem taka z marketu, wszystko sie wrzuca i juz
a jak za duzo zajmuje miejsca na wyjezdzie to ja wrzucam na bagaznik - fakt trzeba miec bagaznik
lopate mocowana do kola ma Igor L. w swoim Nissanie Terrano - wyglada charakterystycznie i nikt jej chyba jeszcze nie zakosil, a mieszka w Warszawie
ja od niedawna uzywam peli, wczesniej mialem taka z marketu, wszystko sie wrzuca i juz
a jak za duzo zajmuje miejsca na wyjezdzie to ja wrzucam na bagaznik - fakt trzeba miec bagaznik
lopate mocowana do kola ma Igor L. w swoim Nissanie Terrano - wyglada charakterystycznie i nikt jej chyba jeszcze nie zakosil, a mieszka w Warszawie
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
- i jeszcze możesz po niej skakać i jeździć samochodem i się nie złamie.czesław&jarząbek pisze:trwałość i ergonomia
skatujesz zylion tradycyjnych siekier, a fiskars bedzie dalej robił.
tylko trzeba go sobie umiejętnie dobrać do zastosowań planowanych.

- i jest pomarańczowy więc go widać
- i nie zabijesz nikogo latającym obuchem bo nie ma możliwości podziału na trzonek i część właściwą siekiery.
- i waga
i takie tam co wpływa, że jedno jest tanie, a inne drogie.
Posiadacz Fiskarsa w samochodzie i zagrodzie od 4 lat
No cóż - po tym wszystkim co napisano łyso byłoby się pokazać z jarmarcaną siekierką. Trza pomyśleć o FiskarsieKylon pisze:- i jeszcze możesz po niej skakać i jeździć samochodem i się nie złamie.czesław&jarząbek pisze:trwałość i ergonomia
skatujesz zylion tradycyjnych siekier, a fiskars bedzie dalej robił.
tylko trzeba go sobie umiejętnie dobrać do zastosowań planowanych.![]()
- i jest pomarańczowy więc go widać
- i nie zabijesz nikogo latającym obuchem bo nie ma możliwości podziału na trzonek i część właściwą siekiery.
- i waga
i takie tam co wpływa, że jedno jest tanie, a inne drogie.
Posiadacz Fiskarsa w samochodzie i zagrodzie od 4 lat
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT