doszły mnie słuchy, że byłeś na moim terenie a nie zajechałeś...
popytaj o silnik o którym rozmawialiśmy....
Moderator: Marcin-Kraków
I-sy stopień z automatu nurkowego. Popytaj u gości w centrum nurkowym-na pewno mają takie, co to nie nadają się do złożenia pod wodę bo nie trzymają parametrów. Do opon jak znalazł!! Końcówkę dołączsz z manometrem i grrrra gitarrrrraMich pisze:A może ktoś kombinował z butlą do nurkowania(jakaś mała między 4 a 8 litrów)x 150-200 atm. powinno wystarczyć tylko trzeba by jakoś zmniejszyć ciśnienie przed oponą
Granicą dopuszczalnego ciśnienia nabicia butli jest ciśnienie pracy zaworu! Nikt przy zdrowych zmysłach gdy masz zawór na 200 atm nie nabije Ci butli na 250 atm czy tez powyżej-grozi to wydarciem zaworu!! Piszę tu o butlach nurkowych bo sam nurkuję, takową butlę 4 l zaposiadam i traktuję jako rezerwowy zbiornik powietrza podczas zejść pod wodę ale też jako szybki kompresor w aucie. Koszt takich butli z legalizacją w centrum nurkowym to ok. 150 zł-może nawet w 100zł się zmieścisz jak nie zależy Ci na ładnie wypiaskowanej i pomalowanej. Legalizacje dalsze też tam zrobią bo swoje butle klubowe muszą co jakiś czas legalizować, więc mają znajomych od tych tematów. BTW-Nie wiem czy powinno się nabijać koła w aucie ciśnieniem 200-300atm- stąd mój patent z I-szym stopniem automatu nurkowego /kumplowi akurat nie trzymał parametrów -9-10 atm tylko 12 więc mi go dał/nemo pisze:A ja Ci odpowiem, bo mam taka 1,1 litra z kevlaru
Jest bardzo duzy problem z nabiciem powyzej 200bar.
Tylko na zawodach paintbalowych jest odpowiedni sprzet, w statystycznym nurkowym Ci tyle nie nabija.
To przesądy są - ale masz rację. Pomimo tego 2 lata temu pojechaliśmy autokarem do Czarnogóry-warunek był jeden-gościu zabiera nas razem z nabitymi butlami. Wymiękł jak usłyszał że chcemy 36 miejsc w autokarze to zgodził się. Poza tym jak trzymam w domu nabite butle i nic im nie jest to co może im się stać w aucie, gdzie jeszcze bardziej je otulisz do przewozu?. Niemniej jednak jest tak jak na wstępieBĄKU pisze:Z tego co mi się obiło i też nurkuje to zabroniony jest transport nabitych butli nurkowych w smochodach ze względu bezpieczeństwa. Oczywiście każdy ma to gdzies i też czasem wozimy, to tak dla ostrzeżenia gawiedzi przed niespodziewanym halnym w samochodzie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości