Czy warto zainwestowac w TRAIL MASTER czy moze inne?
Moderator: Kosiarz
Czy warto zainwestowac w TRAIL MASTER czy moze inne?
Mam zamiar zainwestowac w zawieszenie do pajero .
Jakie jest warte grzechu? Morze mi ktoś pomoże?
Jakie jest warte grzechu? Morze mi ktoś pomoże?
ganiam Pajero z 87r.
Nie ma drązków w zestawie ... a ani w ofercie TM ...według naszego moderatra podkrecanie drązków to nie jest najlepszy pomysł w tej kwesti to sie z Siwym zgadzam wiec co
BTW to jest blad w ofercie bo po 1998 juz nie bylo reserów a juz na pewno nie po 91 ale taki maly chochlik sie zdarza ...
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/produkt.php?id=1731&idg=48
Opis produktu:
Numer katalogowy kompletu: S15249
Dane techniczne:
Rocznik samochodu:
po 91
W skład kompletu wchodzą:
- 2 amortyzatory przednie #5770
- 2 amortyzatory tylne #59460
- komplet resorów tylnych #76106k
- zestaw mocujący przód #13668

BTW to jest blad w ofercie bo po 1998 juz nie bylo reserów a juz na pewno nie po 91 ale taki maly chochlik sie zdarza ...
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/produkt.php?id=1731&idg=48
Opis produktu:
Numer katalogowy kompletu: S15249
Dane techniczne:
Rocznik samochodu:
po 91
W skład kompletu wchodzą:
- 2 amortyzatory przednie #5770
- 2 amortyzatory tylne #59460
- komplet resorów tylnych #76106k
- zestaw mocujący przód #13668
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
ma i zakup drażków jest koniecznybojach pisze:ironman , ma w ofercie drązki

tak swoja droga to może Kylon wyjasni jak TM sugeruje podniesc auto do 60 mm bez wymiany drązków
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
mam założone zawieszenie TM
od kilku miesięcy w krótkim 3,0 v6z 91 roku .po wymianie amorków samochód podniósł się o około 2 cm
.Zawieszenie jest znakomite warte wydania kasy
.mój Misiek jest po lifcie budy o 4cm i zawieszenia o około 5cm (sprężyny+5 .amorki +5,podkręcone drążki,gumy 33*12,5*15) wszystko chodzi super
,na nowym zawieszeniu prowadzi się super
.Polecam

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
kayaby to porządne japońskie amory - uzywałem je w plaskaczu wyścigowymPandora pisze:Przy okazji amorów mam pytanie:
Czy ktoś z was miał amory Kayabah? i czy to się wogóle nadaje do jazdy po lekkim terenie?
teraz będę aplikował do pojary więc w tym zasotosowaniu jeszcze polecić nie mogę
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Zawieszenia w samochodach z drążkami są opisane nastepująco np. 35/60 oznacza to, że przód da się podciagnąć o 35 mm, a tył po wymianie elementów idzie w górę o 60 mm. Dalsze podciąganie przodu następuje na ryzyko podciagajacego. Drążki kosztują średnio od 1100 do 1600 PLN za parę w zależności od samocodu i producenta. Ale wielokrotnie jest tak ze same drążki to nie wszystko - patrz Nissan Zbiga.
A tak BDW warto zajrzeć na wyprzedaż drążków Irona

trza obaczycKylon pisze:Zawieszenia w samochodach z drążkami są opisane nastepująco np. 35/60 oznacza to, że przód da się podciagnąć o 35 mm, a tył po wymianie elementów idzie w górę o 60 mm. Dalsze podciąganie przodu następuje na ryzyko podciagajacego. Drążki kosztują średnio od 1100 do 1600 PLN za parę w zależności od samocodu i producenta. Ale wielokrotnie jest tak ze same drążki to nie wszystko - patrz Nissan Zbiga.

same podkrecone drazki powoduja mocna zmiane kata pochylenia kola - przydalby sie dluzszy wahacz gorny
Ja Wam mówię jest dobrze, jest dobrze, jest dobrze
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
ale nie najgorzej jest
13-13
OffPoje TEAM
No więc drążki bedą ironman ale dopiero za jkiś czas bo na teraz to golas jestem bez kasy . Zawieszenie juz jest i moze w ten weekend zamontuje to powiem co i jak . Oczywiście musze podkrecic na drazkach wiec efekt jeszcze bedzie kiepski ale na 100% wykrzyz bedzie o niebo lepszy .
Moze na wieloklinie przestawic i wtedy bedzie troszke lepiej
??
Pozdrawiam
Moze na wieloklinie przestawic i wtedy bedzie troszke lepiej

Pozdrawiam
ganiam Pajero z 87r.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie: