Jak prosto i tanio zblokować mechanizmy różnicowe w uazie?
Moderator: Student
-
- Kontaktowanie:
@gaaz99 myslales juz cos moze nad blokadami 100% do mostow patrola k-160?? Jak masz jakis pomysl to odezwij sie bo teraz zima czas motania to bym moze cos zmotal.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
-
tanio i prosto blokady zrobić się chyba nie da. Najprostszym systemem blokady byłoby dorobienie ręcznego hamulca na każde z kół, wtedy wystarczyło by blokować to buksujące – tylko nie wiem na ile jest to w uazie możliwe – bo oryginalny hamuje wał. W Krakowie jest facet (mam może jeszcze gdzieś nr telefonu do niego) który chciał sprzedać stary most tarpanowski z blokadą, ale za sporo – bo chyba 1500pln – poza tym musiałbyś zmieniać w nim talerz i atak (inne przełożenia). Mam w honkerze most nowego typu z blokadą, ale pewnie bebechy z takiego Ci nie bardzo podejdą – zdjęcia są tu
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=20700
Mam pytanie – kupiłeś tego uaza którego masz w avatarze? – zdjęcie to mój niedawny widok z okna…
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=20700
Mam pytanie – kupiłeś tego uaza którego masz w avatarze? – zdjęcie to mój niedawny widok z okna…
Re: Jak prosto i tanio zblokować mechanizmy różnicowe w uazi
.......palnij se baranka....klucz13 pisze:Niejaki@ faziuaz Ci to zmota ze starej pralki i maszynki do golenia aaaaa zapomnialem jeszcze dwie gumki do maznia, ale tylko" Myszki"PD pisze:Prosił bym o schemat lub rysunek blokady mechanizmu różnicowego interesuje mnie 100% nie LSD podobno można samemu coś zmotać.Może ktoś wie co trzeba przerobić,dorobić, kupić?
Strasznie mi się autko zakopuje i kręci się tylko jedno przednie i jedno tylnie koło.Coś muszę z tym zrobić .Proszę o pomoc. Pozdrawiam Paweł!

faziuaz pisze:.......palnij se baranka....

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
....przypomnij sobie reklamę" MOUNTAIN DEW"....<Kacper> pisze:faziuaz pisze:.......palnij se baranka....
A ja byłem swięcie przekonany, że używa owieczek na odreagowanie i się pomylił i przeleciał tryka, a że spodobało się bardzo, to innym polecafaziuaz pisze:....przypomnij sobie reklamę" MOUNTAIN DEW"....<Kacper> pisze:faziuaz pisze:.......palnij se baranka....

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
tak się składa że ja też mam 2.8 merc 185km i z tymi blokadkami jezdziłem 3 lata na dwóch mostach i niezmieliłem no na bulwarach co prawda pisków nierobiłemgosc pisze:co do blokad ORGINALNYCH uaza (automat) to moze dzialaja przy silnikach uaza , bo przy 2.8 merc (180KM)poprostu eksploduja przy probie ruszenia z miejsca przy 3000 obr/m![]()
(PLUS ROLNIK 33")

uaz 2,4td uaz2.8i gaz66
na asfalcie to ja bez blokady na 33" ukrecilem walek zdawczy w reduktorze i wcale mocno nie depnolem
popostu pech
zapomnialem dodac ze w Patrolu uchodzacym za niezniszczalny

zapomnialem dodac ze w Patrolu uchodzacym za niezniszczalny

Ostatnio zmieniony ndz lut 19, 2006 11:04 pm przez Bart03, łącznie zmieniany 1 raz.
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
gosc pisze:co do blokad ORGINALNYCH uaza (automat) to moze dzialaja przy silnikach uaza , bo przy 2.8 merc (180KM)poprostu eksploduja przy probie ruszenia z miejsca przy 3000 obr/m![]()
(PLUS ROLNIK 33")
Od BTR sa napewno lepszej jakosci i oczywiscie na troche wieksze przeciazenia , mysle ze btr-owskie powinny wytrzymac.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,