Dobra dobra, nie ściemniaj, a i weź pod uwage to że ja nie mam zamiaru budować ciężarówki.Eskapada pisze:eee coś Ty stram sie pomóc zrobic pomnik wszak na tym zdjęciu są jak nic 38 - 42 calowe oponyAdamek pisze:Czy ty @Eskapada prowokujesz![]()
5.2 V 8 do cherokeego
Moderator: Mroczny
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Jedni lubią duże disle inni benzynke przerabiają na gaz a ja od kiedy pamiętam lubie duże pojemności i to w benzynie, a moc w aucie musi być nie cierpie jak mi silniczek zaczyna mulić. A i nie mów mi że Ty nie chciałbyś mieć mocniejszy niż fabryczny motor, każdy by chciał jak myśle. A pozatym wiesz jak jest zabawka musi miec coś w sobie. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Sprawdz link ktory podalem tam wszystko jest:misman pisze:Ale przy jakich obrotach... Ja nawet przy bucie w podłodze rzadko kiedy przekraczam 3 tys obrotówAdamek pisze:Nie no, te 265 wystarczyA prędkość podróżną mam w okolicach 1900 obrotów max - wtedy to pod jakieś 120 km/h podchodzi, co wydaje się być barierą rozsądku dla pojazdu o aerodynamice kuchennego kredensu, na 31'' MT'kach
![]()
Zwłaszcza po naszych dziurach, umownie nazywanych "drogami"![]()
http://www.jpmagazine.com/techarticles/ ... index.html
Voytek
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com
www.run4x4fun.com
Widziałem tą tabelkę, i twierdzę że w normalnych warunkach tej mocy nie osiągnę. Zwłaszcza że osobiście nie lubię katować sprzętu bez potrzeby, tylko dla poprawy mojego samopoczucia. Jeżdzę raczej spokojnie, rzadko zdarza mi się wdepnąć do dechy...moomoojeep pisze:
Sprawdz link ktory podalem tam wszystko jest:
http://www.jpmagazine.com/techarticles/ ... index.html

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dosc popularne sa tu teraz mosty z Forda Explorera fordowskie 8,8. Fabryczne hamulce tarczowe, wieloklin polosi 31 zabkow (choc sa slabsze wersje z 28 zabkami), opcjonalnie byly z fabrycznym LSD, dostepne fabrzyczne przelozenia 4,10. Walek atakujacy grubszy niz w Danie 44. Kolo talerzowe ma troche wieksza srednice niz w Danie 44 ale jest sporo grubsze. Slaby punkt: niestety polos jest trzymana w pochwie przez C-kilp jak w wiekszosci mostow Dana 35.Adamek pisze:Słyszałem coś ostatnio o jakiś zajebistych mostach z jakiegoś forda zakładanych do kredensów, niewiecie co to dokładnie jest
Po zamontowaniu podobno można zapomnieć o problemie jakim są awarie na dużych butach.
http://www.4wheeloffroad.com/techarticl ... ndex7.html
Jeszcze mocniejszy jest most fordowski 9 cali. Bardzo popularny w starszych pick-upach Forda.
Voytek
www.run4x4fun.com
www.run4x4fun.com