Czarne Terrano II 1995

TerranoII
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Czarne Terrano II 1995

Post autor: TerranoII » sob paź 15, 2005 10:46 pm

Witam,

Dzisiaj 15.10.2005 skradziono :-( w Warszawie na Pradze południe Nissana Terrano II 1995r 2,7 TD .
[tu bylo foto]

Wystarczyły 3 minuty :-(
Ostatnio zmieniony sob kwie 22, 2006 7:18 pm przez TerranoII, łącznie zmieniany 2 razy.

TerranoII
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TerranoII » czw kwie 20, 2006 9:17 pm

Dzisiaj po 6 miesiącach samochód się odnalazł !!
Przypadkowo, sami zobaczyliśmy go na dordze :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » czw kwie 20, 2006 9:23 pm

tzn. byl skradziony i ktos nim jezdzil czy jak ? :o

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » czw kwie 20, 2006 9:36 pm

TerranoII pisze:Dzisiaj po 6 miesiącach samochód się odnalazł !!
Gratuluje :lol: :D :D Niewielu sie to udaje, wiec jesteś jednym z nielicznych...jeszcze raz gratuluje !! :)2 :)2 :lol:
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
welminski

Kontaktowanie:

Post autor: welminski » czw kwie 20, 2006 10:47 pm

gratuluje!

mi raz ukradli w Krakowie Legacy.. oczywiście jeździłem ze znajomymi wszedzie i szukałem ale nie było.. po 3 miesiącach zadzwonił miły pan i powiedział ze jakiś rolnik znalazł moje auto w swojej szopie :) Jak sie okazało dostał w spadku parę wsi od swojej jakąś stodołę i zaglądał do niej raz na rok.. no i jak poszedł sprawdzić czy jeszcze stoi cała to w środku było parę samochodów czekających na wywiezienie z kraju (?).

Z drugiej strony policja i straż miejska to szukają tak że mój znajomy znalazł swoje Seicento po 3 miesiącach jak go wezwali na komendę celem zapłataty za 45 mandatów :) za złe parkowanie - auto zgłoszone że ukradzione - stało sobie w centrum, otwarte, ze sprutą stacyjką a straż miejska codziennie mu wpychała nowy mandat :) i jakoś nikt się nie zorientował że może coś nie tak jest z tym autem.
Trooper. Isuzu Trooper.

Awatar użytkownika
welminski

Kontaktowanie:

Post autor: welminski » czw kwie 20, 2006 10:49 pm

TerranoII pisze:Dzisiaj po 6 miesiącach samochód się odnalazł !!
tak swoją droga i co zrobiliście? Jakiś nowy właściciel się zdziwił że kupił kradzione?
Trooper. Isuzu Trooper.

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » czw kwie 20, 2006 11:17 pm

tiaaa.. znajomy znalazl kiedys swoje auto [golf1 ale mniejsza o to] dwa lata po kradziezy, praktycznie na tym samym osiedlu, jakis 1km od jego mieszkania (punktu kradziezy)
kolejne dwa lata woz stal na parkingu policyjnym i byla sprawa sadowa

"nowy wlasciciel" przedstawial papiery na 5-cio drzwiowego czerwonego golfa a ten byl bialy od nowosci i .. 3 drzwiowy :o
i karwa 2 lata musialo to trwac zeby sad przyznal auto prawowitemu wlascicielowi.. :o
braaawooo
Obrazek

TerranoII
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TerranoII » pt kwie 21, 2006 7:25 am

Sprawa w trakcie. Samochód zabezpieczony przez Policję.

Znalezienie samochodu to był czysty przypadek, jeździł cały czas w miescie kilkadziesiat km dalej :evil:

boris.blank

Post autor: boris.blank » pt kwie 21, 2006 7:39 am

Napisz tylko czy zarejestrowany na nowy Brief, czy też na jakieś stare polskie kwity. I tez ciekawe czy właściciel go kupił na giełdzie czy z ogłoszenia.
Ale ja obstawiam akcję: ktoś szuka karoserii do szepu - zamawia u kolesi "przywożących auta z zagranicy" i...otrzymuje auto sąsiada.
Kolesie dostawcy są czyści bo nikt im niczego nie udowodni a mają nabywcę w garści bo i tak łamie prawo.
Właśnie przed chwilą na to wpadłem - co za genialny plan. Jak trafili na leszcza to nawet nie musieli mu Briefu pokazywać bo na e-bay bywają auta bez papierów. Czysty zysk.

TerranoII
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: TerranoII » pt kwie 21, 2006 12:02 pm

Auto było na europejskich tablicach,
Jakie dokumenty ma to nie wiem,

Samochód był w ciągłej eksploatacji co widac po liczniku :-(

Piotrul

Post autor: Piotrul » pt kwie 21, 2006 12:29 pm

kurcze przecież takie historie to tylko w bajkach.. :)2
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
jarekstryszawa

Kontaktowanie:

Post autor: jarekstryszawa » ndz sty 21, 2007 4:43 pm

Ja miałem podobny przypadek. Spod akademika na Ligocie w Katowicach buchnęli mi Forda Transita Maxi. Po roku na ulicy w Mysłowicach patrzę na światłach naprzeciwko zatrzymał się taki- szyba pęknięta jak w moim :roll: Pojechałem za gościem do hurtowni, na której się zatrzymał, na szczęście nie było daleko, kierowca poszedł do biura, ja luknąłem na auto- bingo to moje!
Od razu jazda na komendę w Mysłowicach, tam odnotowali numery i mi powiedzieli, że sobie będą wszystko sprawdzać (a ze mną na miejsce nie pojadą :( ). Z racji studiów miałem z tym trochę do czynienia, wiedziałem jak to sprawdzanie wygląda i jeśli gość jeśli faktycznie ma coś na sumieniu to pozbędzie się wozu. Zgodnie z prawdą powiedziałem glinom, że jestem seminarzystą kryminalistyki ówczesnego szefa UOP-u Jerzego Koniecznego, mam pozwolenie na broń gazową i skoro tak to za pół godziny przyjadę tym autem pod komendę... Wiedziałem, że miałbym duże kłopociki (studiowałem wtedy na 4 roku prawa na UŚ) ale i oni mieliby kupę smrodu. Moim kaszlakiem (bo stwierdzili, że nie mają radiowozu) pojechaliśmy na miejsce, kierowca się jeszcze ładował. Pokazałem parę rzeczy w autku, które tylko ja znałem, pod acetonem wyszły w jednym miejscu prawdziwe numery i wóz trafił z miejsca na parking policyjny. Miał przespawany stopień z numerem, i przebite nr na silniku (u Forda końcówka nr nadwozia to nr silnika).
Właściciel Firmy, w której chodził mój Ford mieszkał w Katowicach akurat tak, że jadąc do domu widział pod akademikiem mojego busa- przypadek nie ??
Podejrzewam, że skroili go na zamówienie, auto było oklejone po sam dach i latało trasę Mysłowice- Warszawa, pewnie by go tak zdarli i na szrot... Prokuratorskie korowody trwały prawie rok, ale wóz odzyskałem :D
Jak mawiają bracia Rosjanie- go hard or go home!

https://www.facebook.com/jarekstryszawa

ODPOWIEDZ

Wróć do „UWAGA ! Skradziono !”