pytanie dotyczące UAZ-a 452
Moderator: Student
witam, mam bardzo ważne pytanie dotyczące odpalania silnika,
przy klapie od silnika są dwa cięgna : jedno jest od żaluzji a drugie od ssania, i właśnie mam problem z tym drugim bo przed chwilą wrócilem i nie moglem odpalić(musze go trzymać na gazie żeby nie zgasł), czy włączone ssanie to jest wtedy jak je sie wysunie
czy schowa?? bo jak je wysune to wtedy dochodzi taki dźwęk "buczenie" - prosze o szybką rade
przy klapie od silnika są dwa cięgna : jedno jest od żaluzji a drugie od ssania, i właśnie mam problem z tym drugim bo przed chwilą wrócilem i nie moglem odpalić(musze go trzymać na gazie żeby nie zgasł), czy włączone ssanie to jest wtedy jak je sie wysunie

Grzegorz
Re: uaz452
jak jest zimny to trzeba go trzymac na gazie?? bo mój gaśnie ale tą gałke mam wciśniętą- w gaźniku to troche właśnie dziwnie to wygląda bo dysza sie otwiera przy wciśniętym a zamyka przy wyciśniętym(podniesionym) ssaniuub40 pisze:Galka ma byc wysunieta, wtedy jest ssanie wlaczone a co do buczenia to nie wiem o co chodzi bo u mnie nic nie buczy przy odpalaniu na ssaniu.
Grzegorz
Re: uaz452
Jesli chodzi o gazowanie na zimnym to owszem.Digidy123 pisze:jak jest zimny to trzeba go trzymac na gazie?? bo mój gaśnie ale tą gałke mam wciśniętą- w gaźniku to troche właśnie dziwnie to wygląda bo dysza sie otwiera przy wciśniętym a zamyka przy wyciśniętym(podniesionym) ssaniuub40 pisze:Galka ma byc wysunieta, wtedy jest ssanie wlaczone a co do buczenia to nie wiem o co chodzi bo u mnie nic nie buczy przy odpalaniu na ssaniu.
Jesli chodzi o ssanie i przepustnice to wlasnie tak to ma dzialac

- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Digidy123 pisze:witam, pytam odrazu na przyszłość- moze mi sie przyda: czym odkręca się na piastach przednich te nakladki, które trzeba zdjąć, aby wkręcić mu 4x4?, jest do tego specjalny klucz?

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf

- dmuchawiec
-