GAŹNIK
Moderator: Student
- Grzegorz G.
- SebastianS
-
Niby, w zasadzie, nie jest to aż taka znów filozofia... Tylko macherzy od gaźników zamierają, bo gaźniki schodzą do podziemia...klucz13 pisze:Eeee nie to zaracam honorek sianownego PanaSebastianS pisze:eee, jesteś małego duchaNie takie się z Józkiem rzeczy po pijanemu robiło
![]()
Kiedyś to się tulejowało na fosforobrązie a kto to terz zrobi
O ile pamiętam są zestawy regeneracyjne z tulejkami.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
- SebastianS
-
Re: GAŹNIK
Z tego co widzę to nie masz LPG więc jeżdzisz na benzynce. Nie wiem jak ten silnik ci chodzi i ile pali ,ale tego typu gażnik to tylko za psem rzucić. Zamontuj sobie WEBERa[od poloneza] ewentualnie SOLEX będziesz zadowolony- dynamika,osiągi rewelacja,nie mowiąc juz o oszczędności paliwa. POZDRAWIAM!Olek1605 pisze:mam pytanie czy na wskazanym na zdjęciu miejscu może się lekko przedostawać paliwo po wciśnięciu pedału gazu na zgaszonym silniku.
czy jest to może jakaś wada??prosze o nie kasztanienie.
http://img183.imageshack.us/my.php?image=uaz0092pw.jpg
W TERENIE Nissan Patrol GR 2.8 NA ASFALCIE BMW 320I 24V 150KM.
czytałem o WEBRRZE że tylko na płaskim robi, a k 131 zapewni lepszą dynamikę i zmniejszy zużycie??tomek4x4 pisze:Z tego co widzę to nie masz LPG więc jeżdzisz na benzynce. Nie wiem jak ten silnik ci chodzi i ile pali ,ale tego typu gażnik to tylko za psem rzucić. Zamontuj sobie WEBERa[od poloneza] ewentualnie SOLEX będziesz zadowolony- dynamika,osiągi rewelacja,nie mowiąc juz o oszczędności paliwa. POZDRAWIAM!Olek1605 pisze:mam pytanie czy na wskazanym na zdjęciu miejscu może się lekko przedostawać paliwo po wciśnięciu pedału gazu na zgaszonym silniku.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
i czy k 131 spokojnie pasuje do oryginalnego silmnika Uaza bez żadnych przeróbek??Przemekslaw pisze:K 131 spala "stosunkowo" najmniej dajac niby najwięcej mocy..czyli zdaje sie dobiera optymalną ilosc wachy/nie chlapie bez potrzeby/ A weber to jest
![]()
a co do rurki to ona jest od odpowietrzenia tylko ja pomyliłem nazwe i stąd to wasze zamieszanie...pomyśleć a nie kłapac ozorami
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Chyba żle zrozumialeś,bo co do symbolu k131 to wydaje mi się że to raczej jest gażnik jednogardzielowy[może się myle?]. Ja miałem na myśli gażniki dwugardzielowe, bo tylko takie mozna zkonfigurować tak aby silnik był jednoczesnie mocny i oszczędny. Ja mam zamontowany WEBER od NYSY dokładnie taki jak przy POLONEZIE.jeden z ostatnich modeli jakie wszły [bo od ŻUKA to jest kicha bo ma dwie gardziele tej samej średnicy] . Prędkość max.[według licznika] ok.120km/h ,spalanie na asfalcie z załączonymi sprzęgiełkami 11-12l/100km, w terenie trudno określić. W tamtym tygodniu zamontowana instalacja LPG -w trakcie testów.Olek1605 pisze:czytałem o WEBRRZE że tylko na płaskim robi, a k 131 zapewni lepszą dynamikę i zmniejszy zużycie??tomek4x4 pisze:Z tego co widzę to nie masz LPG więc jeżdzisz na benzynce. Nie wiem jak ten silnik ci chodzi i ile pali ,ale tego typu gażnik to tylko za psem rzucić. Zamontuj sobie WEBERa[od poloneza] ewentualnie SOLEX będziesz zadowolony- dynamika,osiągi rewelacja,nie mowiąc juz o oszczędności paliwa. POZDRAWIAM!Olek1605 pisze:mam pytanie czy na wskazanym na zdjęciu miejscu może się lekko przedostawać paliwo po wciśnięciu pedału gazu na zgaszonym silniku.
W TERENIE Nissan Patrol GR 2.8 NA ASFALCIE BMW 320I 24V 150KM.
- SebastianS
-
Z weberem da się sprawę odchodzenia wachy opanować - i to prosto. Należy obrócic gaźnik, wtedy paliwo odchodzi spod rurek emulsyjnych nie na podjazdach tylko na zjazdach, co nie stanowi... Howgh!Przemekslaw pisze:K 131 spala "stosunkowo" najmniej dajac niby najwięcej mocy..czyli zdaje sie dobiera optymalną ilosc wachy/nie chlapie bez potrzeby/ A weber to jest
![]()
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- SebastianS
-
- SebastianS
-
czy nie ma na tym forum fachmanów od gaźnikówOlek1605 pisze:czy jest ktoś na tyle dobry i tak dużo motał że mi na to pytanie odpowie??Olek1605 pisze:odnowie troche temat bo mam pytanie czy komora mieszalnika z gaźnika k129 będzie pasowała do k 131?? bo mam możliwość tanio kupić k 131 tylko bez komory mieszalnika