For Land Rover Series I,II,IIa,III Only...
Moderator: Jerry
metiu2008 pisze:Moze kto mi powie jaka moze byc przyczyna podczas jazdy freelander 1,8 16V zgasł mi i coś stuknęło . No więc zatrzymałem się i i probuje zapalić , rozrusznik kreci normalnie(no moze troche tak jakby lzej albo mi sie wydaje) ale auto niestety nie zapali. Nie mam pojęcia gdzie szukać winy. Mechanik zagladał i tez nie bardzo. od czego zacząć?
wariat? w kazdym watku to napisal...
- Namdan
-
No w pięciu tematach to wpieprzył. Ale niechby wpieprzył we wszystkich, to z nas nic nie wyciśnieLR_Olek pisze:metiu2008 pisze:Moze kto mi powie jaka moze byc przyczyna podczas jazdy freelander 1,8 16V zgasł mi i coś stuknęło . No więc zatrzymałem się i i probuje zapalić , rozrusznik kreci normalnie(no moze troche tak jakby lzej albo mi sie wydaje) ale auto niestety nie zapali. Nie mam pojęcia gdzie szukać winy. Mechanik zagladał i tez nie bardzo. od czego zacząć?
wariat? w kazdym watku to napisal...

Nazywam się Gordon, Gordon Shumway
Na temat merytorycznego przesłania się nie wypowiadam, choć miło się dowiedzieć z jakich elementów składa sie klimatyzacja w serii 
Ale grafika wydaje sie miła dla oka i moze sie komuś, kiedyś, coś ... itd :
http://arhplusdesign.eu/wp-content/uplo ... er_02.html
pozdrawiam
p.

Ale grafika wydaje sie miła dla oka i moze sie komuś, kiedyś, coś ... itd :
http://arhplusdesign.eu/wp-content/uplo ... er_02.html
pozdrawiam
p.
Defender`98
Re:
mialem kiedys z tej Gawronikowej "parti" dwie 109 i 88 "lajtlejta", ten co byl robiony w Gorzowie /bodaj w zakladach ursusowskich/ jeszcze jeszcze, ale dwa robione w poznanskich WZM-otach to tragedia. Np sruby polosi metryczne, powbijane mlotkiem w calowe gniazda piast... itp itd.rafi 109 pisze:Działka dawno nie orana, a szkoda - właściciele ostatnich prawdziwych samochodów terenowych - odezwijcie się.
Mam S III 109 wersja militarna rocznik 81 w kraju gdzieś od lat 90 sprowadzona przez Gawronika z rozwiązanej wówczas armii Renu (?), użytkowana przez U.Woj, odkupiona na przetargu w 2000r po reformie administracyjnej , auto w stanie agonalnym za 1000PLN, stało coś z 5 lat, po zalaniu benzyną, przeczyszczeni przerywacza odpaliło na DOTYK, po trwającym 7 lat remoncie połączonym z wydatkiem kwoty uznanej przez wielu za astronomiczną ( tylko na części - robocizna własna) właśnie opuściło swoje miejsce postoju - nic dodać nic ująć, ale takich aut już nie ma
Niestety 109 wz z tym poszly na dawcow, a "lajtlejt" trafil przez LS gdzies do ludzi
Norbert J. Zbróg
PS koncze skladac swoja 109, tyle, ze juz na sprezynach /wiek robi swoje/ i z zespolem napedowym ze 110, bedzie jako militarna zabawka. Raczej nie do jazdy naq codzien, chociaz latem..., czemu nie
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: Re:
czyzbys to brytyjskie 110 a'la wolf rozmontowal jako dawce? czy jakies inne 110 miales dla napedow?bert pisze: PS koncze skladac swoja 109, tyle, ze juz na sprezynach /wiek robi swoje/ i z zespolem napedowym ze 110, bedzie jako militarna zabawka. Raczej nie do jazdy naq codzien, chociaz latem..., czemu nie
a moze Ci zostala jakas rama lezac?...

lr-lr-lr-xtz-e350
Re: Re:
mam... do ryndza, mozesz sobie zrobic tzw 100grzehoo pisze:czyzbys to brytyjskie 110 a'la wolf rozmontowal jako dawce? czy jakies inne 110 miales dla napedow?bert pisze: PS koncze skladac swoja 109, tyle, ze juz na sprezynach /wiek robi swoje/ i z zespolem napedowym ze 110, bedzie jako militarna zabawka. Raczej nie do jazdy naq codzien, chociaz latem..., czemu nie
a moze Ci zostala jakas rama lezac?...
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: For Land Rover Series I,II,IIa,III Only...
Na takie elektroniczne pisemko wydawane przez LR UK Forum natrafiłem.
http://content.yudu.com/Library/A18iqm/ ... /index.htm
Nie przeczytałem jeszcze, ale chyba głównie piszą o Seriach.
JAK
http://content.yudu.com/Library/A18iqm/ ... /index.htm
Nie przeczytałem jeszcze, ale chyba głównie piszą o Seriach.
JAK
hej,
dla odświeżenia,
mówią na mnie Dawers i mam od pół roku pod swoją komendą Land Rovera 88 SIII z benzyną 2.25 w wersji pickup.
LR stał w krzakach naście lat w Szwajcarii gdzie wpierw latał z pługiem. w wyniku takiej eksploatacji wygniła mu rama i odstawili go na dogorywanie... Tam wypatrzył go nasz rodak, sprowadził a następnie sprzedał mojemu koledze. Kolega "dwie lewe ręce" też wbił go w krzaki i trzymał kolejne dwa lata.
Zlitowałem się bo chodziło mi po głowie kupno Gaza, nabyłem demona w grudniu a ostatnio juz z blachami gania po mojej okolicy. Będzie dobrze bo Landziak ma wole przetrwania...

Pozdrawiam miłośników modelu
dla odświeżenia,
mówią na mnie Dawers i mam od pół roku pod swoją komendą Land Rovera 88 SIII z benzyną 2.25 w wersji pickup.
LR stał w krzakach naście lat w Szwajcarii gdzie wpierw latał z pługiem. w wyniku takiej eksploatacji wygniła mu rama i odstawili go na dogorywanie... Tam wypatrzył go nasz rodak, sprowadził a następnie sprzedał mojemu koledze. Kolega "dwie lewe ręce" też wbił go w krzaki i trzymał kolejne dwa lata.
Zlitowałem się bo chodziło mi po głowie kupno Gaza, nabyłem demona w grudniu a ostatnio juz z blachami gania po mojej okolicy. Będzie dobrze bo Landziak ma wole przetrwania...

Pozdrawiam miłośników modelu
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
szczerze?
z tymu zoltymi felgami to juz przesadziles ...

Wersja hinduska...LR_Olek pisze:szczerze?
SALLAAA
Na żółto felgi pomalował mój poprzednik, niestety. To jest lakier piecowy na podkładzie ocynkowanych felg. Szkoda go niszczyć, a też mi się nie podobają, zresztą w ciągu pól roku wpompowałem taką kasę w Landa że teraz mam gdzieś ich kolor. Za koszt malowania ich proszkiem na inny kolor wolę dołożyć i kupić sobie nowy gaźnik. Chciałbym sobie pojeździć, a może zimą je zmienię
Alkohol i Brawura
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
Land Rover 88 SIII
GAZ 69M
No, to i ja moge sie przylaczyc do klubowiczów...
SII 1969, po kapitalce praktycznie wszystkiego (nie przezemnie robiona, ale solidna robota)
Naped przekladka z LR90 87' czyli: 2.5N/A, LT77, LT230, dyfry 4sat ze starego RR. Bez wspomagania.
Predkosc komfortowa na szosie 50-60mph, planów na mordowanie i topienie w syfie nie dopuszczam.
Przeznaczenie klubowo wycieczkowe w prosty niezajebujacy teren, plus uzytek na codzien.

SII 1969, po kapitalce praktycznie wszystkiego (nie przezemnie robiona, ale solidna robota)
Naped przekladka z LR90 87' czyli: 2.5N/A, LT77, LT230, dyfry 4sat ze starego RR. Bez wspomagania.
Predkosc komfortowa na szosie 50-60mph, planów na mordowanie i topienie w syfie nie dopuszczam.
Przeznaczenie klubowo wycieczkowe w prosty niezajebujacy teren, plus uzytek na codzien.

Land Rover:One Wife... Livid !
Immobilised LandRover is a moral defeat for the driver!
- Damian
-
- Kontaktowanie:
eeepaaaaa, teraz dopiero zaczniesz prawdziwe życie
gratulacje!

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
@Troy... a jak ty rozpinasz przód w tej serii? 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

Fajne auto.
BTW. Koło mnie w komisie stoi rendż sport za 89kpln
Jakby kto, co, to dawać znaka.
BTW. Koło mnie w komisie stoi rendż sport za 89kpln
Jakby kto, co, to dawać znaka.
SALLAAA
Wal odkrecamWąż pisze:@Troy... a jak ty rozpinasz przód w tej serii?

zainwestujesz chyba w sprzęgiełka, co? 
to takie minimum

to takie minimum

Ty sie tu płaziniec nie odgrazaj, tylko powiedz kiedy Twoja zrobi chociaz kilometra o wlasnych silach 

hmm... chwilowo czasu dla niej nie mam 
ale zrobi zrobi jeszcze parę
gdy była jedynym wozidłem to musiała, teraz nie musi

ale zrobi zrobi jeszcze parę

gdy była jedynym wozidłem to musiała, teraz nie musi

ale po co mu sprzegielka?Wąż pisze:zainwestujesz chyba w sprzęgiełka, co?
to takie minimum
aby oszczedziec 0,000905542 galona gasoliny na 100 mil ?