amortyzator skrętu uaz
Moderator: Student
amortyzator skrętu uaz
cześć
motam wspomagnie do uaza.to wiem jak zrobić.czy dobrym pomyslem jest równolegly montaż amortyzatora skrętu?
jak go zrobić ?
- Kontaktowanie:
Ja mam z jakiejs osobowki na zlomie znalazlem i byl jeszcze sprawny to wzialem. Jak byc bral cos uzywanego to sprawdz czy w dwie strony dziala tak samo.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Mi np auto dostawalo padaczki tzn wyrywalo mi kierwnice z rak przy 40km/h i szybciej nie dalo sie jechac a kolami trzepalo na lewo i prawo. Ale daje tez te ze gdy kola wpadna w dziure to kierownice albo ci nie wyrwie z rak bo amor wytlumi sile uderzenia albo wyrwie ci z mniejsza sila.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
niektórzy wolą ćwiczyć silny uchwytMisiek Bielsko pisze:Jak to jest - budujesz auto do scigania i zadajesz takie pytania?west pisze:A co dokładnie daje ten amor ?tiger pisze:Ja mam z jakiejs osobowki na zlomie znalazlem i byl jeszcze sprawny to wzialem. Jak byc bral cos uzywanego to sprawdz czy w dwie strony dziala tak samo.
Niechciał bym nic sugorewać ale takie objawy przy 40 km/h to raczej padnięte przeguby półosiek . Radzę sprawdzic dla własnego bezpieczeństwa.Mi np auto dostawalo padaczki tzn wyrywalo mi kierwnice z rak przy 40km/h i szybciej nie dalo sie jechac a kolami trzepalo na lewo i prawo.
Monterey
-
- Kontaktowanie:
U mnie juz wszystko dziala a polosie zyja i maja sie dobrze.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
dobre pytanie i nawet Ci się zrymowało, amor skrętu w uazie służy ochronie kciukówMisiek Bielsko pisze:Jak to jest - budujesz auto do scigania i zadajesz takie pytania?west pisze:A co dokładnie daje ten amor ?tiger pisze:Ja mam z jakiejs osobowki na zlomie znalazlem i byl jeszcze sprawny to wzialem. Jak byc bral cos uzywanego to sprawdz czy w dwie strony dziala tak samo.

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

Pytam ponieważ nigdy nie miałem auta z amorem skrętu.Misiek Bielsko pisze:Jak to jest - budujesz auto do scigania i zadajesz takie pytania?west pisze:A co dokładnie daje ten amor ?tiger pisze:Ja mam z jakiejs osobowki na zlomie znalazlem i byl jeszcze sprawny to wzialem. Jak byc bral cos uzywanego to sprawdz czy w dwie strony dziala tak samo.
Tak jeśli chodzi o budowe auta to zajmuje się finansowaniem a potem kierowaniem i na tym się znam

Jak mozecie to napiszcie w ktorym miejsu montuje sie takowy amortyzator i czy miejsce mocowania najlepiej spawac do drążka czy przykręcać. Ja przy 70 km/h nie mam takich problemów uazik po czarnym sunie jak strzała ale w terenie czasami jak wpada w koleine to dostaje kierownicą po łapach[/url]
BYŁ ZMOTANY - UAZ 469B
OBECNIE MOTANY PYSIO - Pajero 2.5TD - 31''- lift 2,5 "- powoli motany
OBECNIE MOTANY PYSIO - Pajero 2.5TD - 31''- lift 2,5 "- powoli motany
-
- Kontaktowanie:
Ja mam mocowanie na drazku tyl glownym co laczy dwa kola ze saba a druga koncowka zamocowana jest do dekla mosty. Mocowania u mnie sa przyspawane i do nich dokrecony jest amor. Widzialem ze w wielu autach do drazka te mocowanie przytwierdzaja obejmy ale ja wolalem przyspawac bo uwazam ze to pewniejsze rozwiazanie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
tiger pisze:Ja mam mocowanie na drazku tyl glownym co laczy dwa kola ze saba a druga koncowka zamocowana jest do dekla mosty. Mocowania u mnie sa przyspawane i do nich dokrecony jest amor. Widzialem ze w wielu autach do drazka te mocowanie przytwierdzaja obejmy ale ja wolalem przyspawac bo uwazam ze to pewniejsze rozwiazanie.

w sumie 1353 KM 

-
- Kontaktowanie:
W czym problem??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Pewnie chodzi ci o to ze nie jest na tym drazku co idzie z przekladni do prawego kola tylko na moscie. Mi to bardziej odpowiadalo poniewaz szybciej przejumuje uderzenie a nie idzie jeszcze przez dodatkowe koncowki a po drugie amor na gumach nie musi tyle pracowac. Nasz peep ma np 2 amory skretu. Jeden tam gdzie u mnie drugi tam gdzie u ciebie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Ja uwazam ze powinienes zalozyc tam gdzie ci wygodniej bo wydaje mi sie ze i tu i tu dziala dobrze. Od czego to juz koledzy pisali ze moze byc honker mercedes ja mam zdaje sie od vectry.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL