czy znacie ten samochód?

Galloper, Terracan itd.

Moderator: Mroczny

zielony_rog

Re: czy znacie ten samochód?

Post autor: zielony_rog » śr paź 20, 2010 11:20 pm

Kolejne dwa dlugie obejrzane - jeden na resorze, a drugi na sprezynach - huraaa! :)11

Przy okazji mam pytanie - czy niemal zupelnie plaski resor w Gallopku (auto puste, nieobciazone) nada sie jeszcze do klepania, czy wymaga juz wymiany?
...gonimy kroliczka...

peterpan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: peterpan » ndz paź 31, 2010 4:31 pm

przejeżdżałem dziś przez Gnojnik i zahaczyłem o tego białego galopka. Tyle, że teraz stoi bez obu przednich błotników, zderzaka i jednej lampy. Za to, dzięki zdjętym błotnikom mam pewien pogląd na anatomię galopka. Na bity nie wygląda, natomiast nie ma żadnej konserwacji, znaczne ślady działania "rudej". Widziałem przez płot, ale chyba nawet małe dziurki już są. Wychodzi, że galopka zaraz po zakupie najlepiej rozebrać, wyczyścić i zrobić normalne zabezpieczenia antykorozyjne, bo fabryka dała tylko bordową farbę, a i to tylko tam, dokąd dysze automatów dostały.

peterpan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: peterpan » ndz lis 07, 2010 5:20 pm

Oglądałem dziś galopka (na allegro stoi za 12.999, srebrny, tablice KBR). Był ze mną mechanik. Diagnoza: na wyjeżdżony nie wygląda, zawieszenie ok, silnik bardzo ładnie pracuje. Tyle zalet. Cała reszta to wszechobecna "ruda", nawet rynienka dachowa schodzi płatami i listwy przy szybach od strony wnętrza :o . Tylna część ramy odchodzi płatami. Jak stwierdził mechanik: w tym aucie nawet filtra paliwa nie wymienisz bez urwania śruby. W każdym razie, gdyby ktoś chciał się wybierać do Zakliczyna, to musi mieć garaż i duuużo szczotek drucianych.

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz lis 07, 2010 6:05 pm

Dzieki, wczoraj bylem w Debnie za Brzeskiem i teraz sie ciesze, ze mi sie nie chcialo juz do Zakliczyna jechac :)
Gadalem przez telefon z wlascicielem i oczywiscie twierdzil, ze auto nie jest skorodowane...
Ten z Debna z kolei ma padnieta synchronizacje 1 i 2 biegu (zgrzytaja) i dosc zuzyte wnetrze, lakier w kiepskim stanie. Za to rama wyglada nienajgorzej.
...gonimy kroliczka...

peterpan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: peterpan » ndz lis 07, 2010 7:22 pm

Dębno to ten zielony, mniej więcej naprzeciwko ORLENU? No to dzięki za wymienną informację, bo dziś było zamknięte i miałem zamiar jechać w inny dzień.

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz lis 07, 2010 7:42 pm

Dokladnie ten. Auto nie jest picowane, ale ma swoje bolaczki. Jesli skoczysz ogladac, to wez znow tego mechanika ze soba, bo wlasciciela ciezko przegadac... Poza tym zwroc uwage, ze samochod jest sprowadzony, ale nieoplacony.
...gonimy kroliczka...

Pugile
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Pugile » ndz lis 21, 2010 8:07 pm

Cześć wszystkim. Czy ktoś z Was oglądał może ten samochód?

http://otomoto.pl/hyundai-galloper-C16217671.html

Czy można coś o nim powiedzieć na podstawie ogłoszenia?

prl
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: prl » pn gru 27, 2010 2:59 pm

witam
przymierzam się do obejrzenia tych oto wehikułów i o ile ten z żelazowej woli jest blisko to pozostałe już nie.
proszę wiec o jakieś opinie lub ewentualne przestrogi

http://otomoto.pl/hyundai-galloper-2-5- ... 79454.html
http://otomoto.pl/hyundai-galloper-7-os ... 96228.html
http://otomoto.pl/hyundai-galloper-C16704850.html

z góry dzięki
XL7 2.7 v6 2003

michall832
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michall832 » pt lis 30, 2012 7:48 pm

Witam, czy ogladał ktoś lub zna to auto? http://allegro.pl/show_item.php?item=28 ... d00be2ff62 jak wam sie wydaje można w tych pieniądzach kupić cos przyzwoitego?

kal-gary

Kontaktowanie:

Post autor: kal-gary » sob gru 01, 2012 3:46 pm

Można. Teraz ceny takich aut spadają nigdy. Dobrze obejrzyj i bierz jak Ci pasuje.
Nie ważne czym ale dokąd zmierzasz.

michall832
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: michall832 » sob gru 01, 2012 9:07 pm

Co jest największą bolączka Galloperów, na co zwrócić uwagę?

kal-gary

Kontaktowanie:

Post autor: kal-gary » pn gru 03, 2012 8:05 pm

Ja szukałem dość długo auta, które spełni moje oczekiwania. Chciałem auto na wyprawy w Bałkany i Azję. Przeglądałem różne propozycje. Oczywiście w określonej kwocie. Z gallopków, które oglądałem wyniosłem taką konkluzję, że jak auto nie jest zarżnięte, to kwestia tylko czy Ci pasuje. Wsiądź do auta i się przymierz. Bo może się okazać, że to nie to. A auto jest proste w konstrukcji. Wszystko na mechanice. Jak chcesz topić w błocie to nie polecam. Ma za nisko alternator. Do innych celów może być. Reszta jak w pajerce, terrano, czy tp.

CASUPER
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: CASUPER » pn gru 10, 2012 2:27 pm

Potwierdzam co do alternatora...ja juz 3 wymienilem.
Reszta to rudy-lubi byc doslownie wszedzie. Silniki 2,5 glowice klekaja no i sprzegielka.
Reszta zalezna jak i gdzie sie jezdzi....
Powoli do przodu..............
GALLOPER 2,5 TDI 99 magicznych kucy, 30x9,50 FEDIMA EXTREME EVOLUTION

kal-gary

Kontaktowanie:

Post autor: kal-gary » pn gru 10, 2012 8:05 pm

Jak wjedziesz od czasu do czasu do brodu, to nic. U mnie ponad 250kkm i jeszcze działa. Wiem, że niektórzy na wyprawy bardzo dalekie biorą alternator jako zapas. Ale na takie wyjazdy, to jeszcze wiele innych szpejów się bierze. Najgorzej taplać w błocie. Sprzęgiełka (automaty) to norma we wszystkich autach. Panaceum - wymiana na manuale. Z rudą najgorzej wygląda witara (widziałem z pognitymi nadkolami przy 70000 km), disco. W gallopku zależy od miejsca produkcji. Ale nie jest idealnie. Da się zabezpieczyć. Za to wyposażenie bywa dobre i wiele części od pajerki. Fajnie się prowadzi. I wygląda klasycznie.

Awatar użytkownika
a-d-i-k

Post autor: a-d-i-k » pt mar 15, 2013 10:39 pm

Witajcie Koledzy, szukam autka dla siebie i znalazłem coś takiego http://allegro.pl/hyundai-galloper-2-5t ... 13109.html czy ktoś z Was może zna to wozidło i może cośkolwiek powiedzieć? Z góry dziękuję, Adik
Pozdrawiam, A-d-i-k
________
Łada NIVA 1,7i 03/04' + LPG sekwencja... piykna, że hej!

politolog16

Post autor: politolog16 » pt maja 31, 2013 2:59 pm

http://m.otomoto.pl/oferta/C29313063

Witam wszystkich, przejrzałem forum i na dziś najbardziej podoba mi się Galloper. Szukam jakiegoś zadbanego egzemplarza.

Zna ktoś może to auto co w linku ?
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

kal-gary

Kontaktowanie:

Post autor: kal-gary » sob cze 01, 2013 3:05 pm

Zbyt małe fotki aby go ocenić z wyglądu. Chyba musisz pofatygować się do gościa i poprzeglądać wszystko. Polecam zgodnie ze standardami typu: pokaż dowód rejestracyjny, papiery z importu. Jakie nazwiska tam występuję. To hasło "konserwacja" u mnie od razy wzbudza potrzebę dogłębnej wnikliwości. Zwłaszcza ramy. Zobacz czy ma wycieki.
Na odległość nic więcej nie powiem.
Ja zanim kupiłem auto, to obejrzałem ze 6 sztuk. Każdy miał jakieś ale.

LEchue34
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: LEchue34 » sob sty 11, 2014 3:07 pm

Witam, wszystkich forumowiczów :wink: Jestem na etapie poszukiwań gallopera i chciałem podłączyć się pod temat.
Oglądał ktoś może tą sztukę i możne coś więcej powiedzieć ? http://otomoto.pl/hyundai-galloper-klim ... 64583.html

Pozdrawiam

politolog16

Post autor: politolog16 » sob sty 11, 2014 8:36 pm

LEchue34 pisze:Witam, wszystkich forumowiczów :wink: Jestem na etapie poszukiwań gallopera i chciałem podłączyć się pod temat.
Oglądał ktoś może tą sztukę i możne coś więcej powiedzieć ? http://otomoto.pl/hyundai-galloper-klim ... 64583.html

Pozdrawiam
Cena bardzo atrakcyjna i to trochę dziwne, bo auto jest od handlarza, a ci rzadko pozbywają się auta poniżej średniej ceny rynkowej. Chyba, że coś jest nie tak i chcą auto jak najszybciej wypchnąć. Dlatego ja bym był ostrożny, ale oczywiście warto zadzwonić lub się przejechać jak nie masz bardzo daleko.

Ze zdjęć trudno coś powiedzieć, tył wygląda na trochę zgnity. Koniecznie zobacz stan ramy z tyłu, bo tam zwłaszcza lubi korodować. Powodzenia!
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » sob sty 11, 2014 10:47 pm

Nie chcę nikomu psuć interesu, ale wydaje mi się tak w 80% że dzwoniłem do sprzedającego (jeśli dobrze pamiętam nie do komisu) już w maju 2013roku. Tak mi się wydaje, bo szukając Gallopera dla siebie szukaliśmy długich, i ten jest raczej tym o którego dzwoniliśmy.

W razie jak szukasz to odpuść sobie Gallopera długiego w wersji 9 osobowej z Tomaszowa Lubelskiego. Byłem i jeździłem tym, masakra. Samochód jak się dowiedziałem od pracownika kisi w komisie już co najmniej od 2011r. Jest to wersja 88KM bez intercoolera, z pojedyńczymi światłami (bez tych w zderzaku), i z siedzeniem pasażera z przodu podwójnym. Drzwi kierowcy szpachlowane tragicznie, widać rysy papieru ściernego, błotniki przy kierunkach też sprayem pociśnięte. Hamulce stoją że ledwo się da jechać, dynamiki zero. Zgrzyta 3 bieg, klimatyzacja nie działa (prawdopodobnie brak czynnika bo sprężarka nie łapie ale wentylator działa). Jest też dość duży wyciek z okolic pokrywy zaworowej i łączenia silnika ze skrzynią biegów (nie widać pod samochodem bo stoi na kamyczkach). Plusy, na pewno opony chyba nowe, jednak trochę się zrobiły kwadratowe od długiego stania, dość zadbane wnętrze i rama w bardzo dobrym stanie. Osobiście odpuściłem choć niewiele brakowało. Z tego co widzę cena 13900zl stoi od prawie początku. Jak masz do niego daleko to sobie odpuść.

Chcesz to wstawiaj linki, ja szukałem Gallopera od początku maja i tak mi zostało że patrzę do teraz co się pojawia w allegro i na tablicy więc odradzę takie które wiszą na ogłoszeniach od długiego czasu.

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » pn sty 13, 2014 5:04 pm

Koledzy pomożecie??
Braciak szuka auta na ryby i w lekki teren tak do 8-10 tysi.
Zna może ktoś to auto?? Albo co sądzicie??
http://otomoto.pl/hyundai-galloper-4x4- ... 42183.html
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

CASUPER
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: CASUPER » pn sty 13, 2014 5:31 pm

Szkoda ,ze nie pisales wczesniej bo dopiero co wrucilem z Olsztyna i mialem troche free czasu.
No coz moze nastepnym razem.
Powoli do przodu..............
GALLOPER 2,5 TDI 99 magicznych kucy, 30x9,50 FEDIMA EXTREME EVOLUTION

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn sty 13, 2014 6:47 pm

Adam.Ż pisze:Koledzy pomożecie??
Na zdjęciach nie jest źle, ale to tylko zdjęcia. Widać chyba rdzę dookoła tylnego spryskiwacza ale dziwią mnie trochę inne rzeczy i tu np. dwukolorowe malowanie, których to w Polsce jak na lekarstwo, ale znów w Rosji czy w Hiszpani jest tego większość. Tylne górne lampy jako główne choć w zderzaku jest jedna lampa, te górne główne światła bardzo ciężko dostępne i drogie. Nie ma tez na słupku kierowcy chowanej anteny i w tej wersji malowania być jej tam faktycznie nie powinno, w tej wersji antena powinna znajdować się na błotniku od strony pasażera a w tym samochodzie jest na dachu :o . Kierownica też jest bez poduszki, i tu następne moje zdziwienie bo jak poduchy brak to i nie powinno być zestawu wskaźników z cykorkulką jak i w większości które oglądałem z tych wersji nie powinno być regulacji wysokości świateł. Nie ma też regulacji wysokości kierownicy bo widać po dwie zaślepki w obudowie licznika jak i jeszcze dziwniejsza rzecz to zegarek jest w konsoli środkowej i w zestawie wskaźników koło cykorkulki - najprawdopodobniej ktoś dołożył sobie ten zestaw wskaźników. No i ostatni dodatek który dostrzegłem to klimatronik :o , drugi raz takie coś widzę w oferowane w Polsce.
Jest jeszcze radio 2din, też jest rarytasem, ale nie ma grzanych siedzeń - dość tego, to najdziwniejsza wersja jaką widziałem u nas, a i jeszcze podświetlenie tablicy, jest tu takie jak w ciężarowych i w 9-cio osobowych wersjach.

PS: tak teraz patrzę to na moje oko to mogła być wersja ciężarowa - w Hiszpanii i w Rosji wersje ciężarowe nie musiały mieć podwyższonego dachu i plastikowej nakładki na tylnej klapie (jak to się ma w Holenderskich wersjach - sam mam taką ciężarową przerabianą na osobową), wychodziły po prostu bez tylnej kanapy.

Co więcej, dzwonić i pytać skąd ten samochód jest i wciskać kit że to dziwna wersja i ciężko będzie sprzedać i targować się jeśli będzie wsio OK, choć chyba najdziwniejszą rzeczą w tym wszystkim to cena :roll: . 6000zl to trochę tanio, na allegro w tych cenach bywają całkowite rozbitki (po dachu wystawiony był za 5500zl).

politolog16

Post autor: politolog16 » wt sty 14, 2014 3:25 pm

Adam.Ż pisze:Koledzy pomożecie??
Zdarzają się czasem nagłe sytuacje, że ktoś potrzebuje na już kasy i sprzedaje auto poniżej wartości, ale niska cena jest tu podejrzana. I zwróć uwagę jak będziesz oglądał na okolice plastików - czy nie wyłazi rdza. Najlepiej odkręcić plastiki żeby zobaczyć czy cała blacha pod nim nie jest brązowa, ale mało który sprzedający się na to zgodzi. Dlatego ja szukałem wersji bez plastików - widać co się kupuje.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » wt sty 14, 2014 6:17 pm

Na tablicy jest ten sam Galloper za 1000zl więcej, i jest już na BFG A/T :roll: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyundai”