Moderator: Albert_N
Amerykanie wkladaja aisina z jakiegos volvo, podobno wystarczy zakrecic do niego kolnierz z samurajowego manuala, http://www.pirate4x4.com/forum/suzuki/7 ... stall.htmlpomaj pisze:Witam mam zamiar zrobić sobie z samuraia auto do błota .Przyszło mi do głowy żeby włożyć do samiego silnik i skrynie automata od vitary, czy może ktoś się do czegoś takiego przymierzał a może już zrobił. Z samim dopiero zaczynam i nie mam wielkiego doświadczenia w tej materii. Najważniejsze pytanie to czy się zmieści.Co wy na to
Co to jest "kołnierz z samuraiowego manuala"?meenia pisze:Amerykanie wkladaja aisina z jakiegos volvo, podobno wystarczy zakrecic do niego kolnierz z samurajowego manuala, http://www.pirate4x4.com/forum/suzuki/7 ... stall.htmlpomaj pisze:Witam mam zamiar zrobić sobie z samuraia auto do błota .Przyszło mi do głowy żeby włożyć do samiego silnik i skrynie automata od vitary, czy może ktoś się do czegoś takiego przymierzał a może już zrobił. Z samim dopiero zaczynam i nie mam wielkiego doświadczenia w tej materii. Najważniejsze pytanie to czy się zmieści.Co wy na to
A to przepraszam, nie dopatrzylem, jako ze silnik z vitary da sie przez kawalek blachy polaczyc ze skrzynia od samuraja, to mysle ze i w druga strone nie powinno byc wielkich problemowKostuch pisze:Co to jest "kołnierz z samuraiowego manuala"?meenia pisze:Amerykanie wkladaja aisina z jakiegos volvo, podobno wystarczy zakrecic do niego kolnierz z samurajowego manuala, http://www.pirate4x4.com/forum/suzuki/7 ... stall.htmlpomaj pisze:Witam mam zamiar zrobić sobie z samuraia auto do błota .Przyszło mi do głowy żeby włożyć do samiego silnik i skrynie automata od vitary, czy może ktoś się do czegoś takiego przymierzał a może już zrobił. Z samim dopiero zaczynam i nie mam wielkiego doświadczenia w tej materii. Najważniejsze pytanie to czy się zmieści.Co wy na to
![]()
Na tamtym linku jest szczep 1,6 z jakiegoś trackera/sidekicka. W samuraiu nie ma takiej opcji.
Taki automat potrzebuje do sterowania podlaczenia liniki gazu, czasem wezyka od podcisneinia i dwoch przewodow kick down, trzeba to bedzie na pewno jakos dograc, ale nie przewiduje wiekszych klopotowKSikorski pisze:Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy
Czterobiegowy automat (vitary) miał już komputer chybameenia pisze:Taki automat potrzebuje do sterowania podlaczenia liniki gazu, czasem wezyka od podcisneinia i dwoch przewodow kick down, trzeba to bedzie na pewno jakos dograc, ale nie przewiduje wiekszych klopotowKSikorski pisze:Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy
Już chodźby podłączenie linki gazu, linki od kickdowna... niby proste ale żeby zrobić to tak żeby było bezawaryjne przez lata bez 5 poprawek po drodzemeenia pisze:Taki automat potrzebuje do sterowania podlaczenia liniki gazu, czasem wezyka od podcisneinia i dwoch przewodow kick down, trzeba to bedzie na pewno jakos dograc, ale nie przewiduje wiekszych klopotowKSikorski pisze:Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy
Jeszcze chyba nic nie zrobilem w samuraju bez 5ciu poprawek wiec i tu nie bedzie pewnie inaczejKSikorski pisze:Już chodźby podłączenie linki gazu, linki od kickdowna... niby proste ale żeby zrobić to tak żeby było bezawaryjne przez lata bez 5 poprawek po drodzemeenia pisze:Taki automat potrzebuje do sterowania podlaczenia liniki gazu, czasem wezyka od podcisneinia i dwoch przewodow kick down, trzeba to bedzie na pewno jakos dograc, ale nie przewiduje wiekszych klopotowKSikorski pisze:Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości