Jeżdżę w terenie dla zabawy, czasami wystartuję w jakimś rajdzie i wkurza mnie brak mocy na drugim biegu.
Moderator: Albert_N
Dramatyzujesz.qwai pisze:1.6 przy standardowym sprzęgle niewiele da bo będziesz je co chwilę palił.
Dobreqwai pisze: Inna sprawa to montaż 4,16 w porównaniu z 1,6 z baleno to jak wycieczka samuraiem na mazury do wycieczki tym samym samuraiem na Gibraltar
grandvoyager1 pisze:Sprzęgło w pierwszym i drugim przypadku i tak będę zmieniał na polonezowskie. Nigdy nie widziałem 4.16 w akcji, nie ma tam za dużo mieszania biegami? Na razie moja jazda po dojechaniu do "właściwego" terenu wygląda tak, że włączam 4L i używam 1,2 czasami 3 bieg. Jak to jest przy 4.16?
zdecydowanie zbieraj na 4.16jafotocek pisze:ja wsadzam do jimniego reduktor od 410 bo mam tez problem z moca . mam opone 235/75 kumho kl71 ale mazy mi sie 31/10,5/15 lub 235/85/16 . myslicie ze ten reduktor wystarczy ? no bo 4.16 troche kosztuje
Przy 4.16 (zależnie od rozmiaru kół)grandvoyager1 pisze:[...]Nigdy nie widziałem 4.16 w akcji, nie ma tam za dużo mieszania biegami? Na razie moja jazda po dojechaniu do "właściwego" terenu wygląda tak, że włączam 4L i używam 1,2 czasami 3 bieg. Jak to jest przy 4.16?
grandvoyager1 pisze:Koła mam 235/70/15 kopia simexa. Silnik w tej chwili mam 1,3 gaźnik, ale mam zakupiony kompletny z instalacją 1,3 na monowtrysku.
Kiedyś były 4.16 na Allegro motane z dwóch reduktorów po 2000zł , teraz nie mogę ich znaleźć.
U mnie piec Jimny 1,3 16V 82km + 4,16 i mocy nie brakujeqwai pisze:Jak założysz 4,16 to fabryczne sprzęgło spokojnie wystarcza ale jak założysz 1,6 bez 4,16 to będzie z niego leciał dym - takie było moje przesłanie
Tabson pisze:Koledzy forumowi czy macie jakieś może namiary, gdzie można zakupić przełożenie 4:16 w przyzwoitej cenie? Chodzi o sprawdzione źródło bo w necie nie brakuje Szarlatanów sprzedających podróby
Pozdrawiam
grandvoyager1 pisze:Koła mam 235/70/15 kopia simexa. Silnik w tej chwili mam 1,3 gaźnik, ale mam zakupiony kompletny z instalacją 1,3 na monowtrysku.
Kiedyś były 4.16 na Allegro motane z dwóch reduktorów po 2000zł , teraz nie mogę ich znaleźć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości