kupno grand cherokee II
Moderator: Mroczny
Re: kupno grand cherokee II
zaciski przednie do regeneracji , liste stworzyl pm service bo tam pojechalem na ogledziny (tu napisalem skrotowo), oczywiscie mozna sie zastanawiac czy faktycznie te gumy , tuleje, silnetblocki itd wymieniac przeciez mozna dalej na takich jezdzic , jak to robil przez ostatnie kilka lat wlasciciel, auto nie jest żadną ruiną , instalacja LPG dobra i silnik chodzi ladnie, jest wiadomo ze w autach w tym wieku takie rzeczy musza wychodzic , ale tak jak myslalem 18500 to za duzo zwazywszy ile trzeba dolozyc
http://moto.allegro.pl/jeep-grand-chero ... 95272.html
http://moto.allegro.pl/jeep-grand-chero ... 95272.html
https://www.facebook.com/PorscheTransaxlePolska <---- masz FB, lubisz klasyczną motoryzacje ?
hmm ciezko cos powiedziec,posprzedaje troche i rura mu zmieknie,zobaczysz 

no chyba ze ktos przyjedzie tak jak kilka razy sugerowales " z kasa przy dupie " , bo bez przegladu u mechanika nie wykryje tych rzeczy , no może ABS ale to jak sie zna
https://www.facebook.com/PorscheTransaxlePolska <---- masz FB, lubisz klasyczną motoryzacje ?
mocnykrk pisze:no chyba ze ktos przyjedzie tak jak kilka razy sugerowales " z kasa przy dupie " , bo bez przegladu u mechanika nie wykryje tych rzeczy , no może ABS ale to jak sie zna
sluchaj to wszystko zalezy czy ci zalezy
wnioskuje z twojich postow ze nie boooo masz straszny rozrzut posrod marek,czyt interesujesz sie kilkoma markami,wiec co sie dziwisz
mi sie wczoraj cos spodobało i to baaardzo,wyjałem kase i kupiłem,a wcale nie nosiłem sie z kupnem

Szybki quiz.
http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-4 ... 44780.html
i
http://allegro.pl/show_item.php?item=3092591069
Co te auta różni.
Bezczelny typ.
http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-4 ... 44780.html
i
http://allegro.pl/show_item.php?item=3092591069
Co te auta różni.
Bezczelny typ.
Zdrapek i poharatka
Nic nie różni, jedyna różnica to w jednym przebieg w km a w drugim w milach.
UAZ 469B 80'
Tiaaa... ale formularz wyrzuca km a nie mile...
Ktoś widział to auto może ?
Ktoś widział to auto może ?
Zdrapek i poharatka
- kulkagsx1200
114kmil
to bedzie ok 180kkm
wiec zgadza sie niby
to bedzie ok 180kkm
wiec zgadza sie niby
jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

wyglada na to ze na otomoto wrzucił komis do którego chłop wstawił auto , a na allegro to chlop sobie niezależnie wystawił
po prostu
po prostu
tomek 79 pisze:
mi sie wczoraj cos spodobało i to baaardzo,wyjałem kase i kupiłem,a wcale nie nosiłem sie z kupnem

...
nie nie nie nie 4x4,tym razem plaskaty 

Witam wiem ze pytanie nie w tym dziale ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi
Która póloska ma dluzszy wieloklin w przednim moscie w grandzie WJ 2.7 CRD
Która póloska ma dluzszy wieloklin w przednim moscie w grandzie WJ 2.7 CRD
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Uparłem się na Patrola a dzisiaj przypadkiem trafiłem na Grand Cherokee WJ. Tak wiem, że na pewno nie potrafi w terenie tyle co Patrol ale z drugiej strony nie przewiduje taplania się w wielkim błocie. Do sedna jest to WJ z 2000r silnik 4.0 z gazem. Auto zadbane, doinwestowane, lekko podwyższone, dobre opony. Na dzień dzisiejszy zawieszenie w extra stanie. Wiadomo automat, stały napęd 4x4 aczkolwiek tu mam wątpliwości czy jednak ten przód się nie dołącza w wiadomych momentach i reduktor, czyli chyba żadnych blokad dyferencjału nie ma. Sprawa jest inna,w iem że to nie Patrol czy Cruiser ale czy ktoś ma doświadczenie jak to auto radzi sobie w terenie, nie chodzi mi o jakieś "ekstrimum", ale głębszy śnieg, jakieś błotko.
kylo86 pisze: Sprawa jest inna,w iem że to nie Patrol czy Cruiser ale czy ktoś ma doświadczenie jak to auto radzi sobie w terenie, nie chodzi mi o jakieś "ekstrimum", ale głębszy śnieg, jakieś błotko.
Bardzo fajnie bedziesz zadowolony.Sam chce sprzedac moje Pajero i wrocic do jeep-a
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
- kulkagsx1200
daje rade, w razie jak ci sie zachce reduktora np/np242 to bez zadnego prioblemu sobie zmienisz i bedziesz sam decydowal w jakiej konfiguracji ci sie bedzie chcialo jechac
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

w takim razie w standardzie jak to funkcjonuje? bo tak na szybko to na skrzyni zobaczyłem że są trzy pozycje 4h (stały 4x4) N i 4L (czyli reduktor tylko czy blokuje tylny dyfer?)
- kulkagsx1200
nv 247 ma staly naped na 4kola N to luz , a 4LO to w ciezszym terenie czyli przelozenie zredukowane
nv247 quadratrac ll ma naped na tyl i sam dopina przod w czasie uslizgu , a reszta tak samo
np 242 to klasyk czyli wszystko recznie se zapinasz jak chcesz
to tak mniej wiecej
tu wiecej i dokladniej
http://jeepnieci.pl/wj_uklady.html
nv247 quadratrac ll ma naped na tyl i sam dopina przod w czasie uslizgu , a reszta tak samo
np 242 to klasyk czyli wszystko recznie se zapinasz jak chcesz
to tak mniej wiecej

tu wiecej i dokladniej
http://jeepnieci.pl/wj_uklady.html
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

eee... chyba 247 dopina przódkulkagsx1200 pisze:nv 247 ma staly naped na 4kola
nie jest to typowy stały napęd 4x4
- kulkagsx1200
calkiem mnozliwe moze mi sie ;pomylilo z zj i 249
dalem dodnosnik bo tam jest to wyjasnione
czujny sygmo kolego

dalem dodnosnik bo tam jest to wyjasnione
czujny sygmo kolego

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

- roback
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
W QD masz:
a) gerodisk międzyosiowo (na 4H) czyli jedzie na tył, a jak jest uślizg to spina przód w 0,5 - 1 sek
b) ma vari-locki na obu mostach - też spinają jak jest potrzeba
W QD na 4L masz spięte osie. Teoretycznie jak Ci się cały tył ślizga i pół przodu to cały moment powinien zostać przekazany na to koło ostatnie z przodu co ma trakcję. W praktyce straty po drodze powodują, że tak pięknie nie jest, a jak wkleisz to jedno kółko Cię nie wyciągnie, ale też nie ma problemu, że jedno/dwa koła tracą trakcję to wszystko traci.
Co ważne to są mechaniczne blokady wszystkie, zero elektroniki, więc nic nie zajączkuje po swojemu - chociaż się może oczywiście zużyć.
W pozostałych wersjach różnie bywa z blokadami mostów tył (zazwyczaj ma), przód (zazwyczaj nie ma). Detale na jeepnieci.pl tak jak koledzy powyżej podali link
a) gerodisk międzyosiowo (na 4H) czyli jedzie na tył, a jak jest uślizg to spina przód w 0,5 - 1 sek
b) ma vari-locki na obu mostach - też spinają jak jest potrzeba
W QD na 4L masz spięte osie. Teoretycznie jak Ci się cały tył ślizga i pół przodu to cały moment powinien zostać przekazany na to koło ostatnie z przodu co ma trakcję. W praktyce straty po drodze powodują, że tak pięknie nie jest, a jak wkleisz to jedno kółko Cię nie wyciągnie, ale też nie ma problemu, że jedno/dwa koła tracą trakcję to wszystko traci.
Co ważne to są mechaniczne blokady wszystkie, zero elektroniki, więc nic nie zajączkuje po swojemu - chociaż się może oczywiście zużyć.
W pozostałych wersjach różnie bywa z blokadami mostów tył (zazwyczaj ma), przód (zazwyczaj nie ma). Detale na jeepnieci.pl tak jak koledzy powyżej podali link

Jeep WG Ltd. - Flame Red
Kingone 12klbps, Lovells +2", Bilstein B6, GG AT
Kingone 12klbps, Lovells +2", Bilstein B6, GG AT
Że tę ... ile taki 4.0 może tysięcy zrobić na instalacji sekwencyjnej bez konsekwencji zakładając że jest sprawna ta instalacja.
Założona w 2006 roku. Auto w sumie ma te 180K + pewnie nalotu.
Rzekome spalanie od 16 w trasie do 20 na miejscu. Ponoś przełączane na gaz po 2-3 km.
Założona w 2006 roku. Auto w sumie ma te 180K + pewnie nalotu.
Rzekome spalanie od 16 w trasie do 20 na miejscu. Ponoś przełączane na gaz po 2-3 km.
Zdrapek i poharatka
- kulkagsx1200
moj po ok o,5-1km sie przelacza . nalatalem na lpg juzx 60kkm nadal lata, po 50kkm jeden waltek zaczal tykac , jako ze sa tanie jak barszcz , zarzucilem sobie nowe listwy a stare dalem do regeneracji na waraziejakbyco
poza tym ok. spalanie srednio 18
20 nie udalo mi sie przekroczyc nigdy . namniejsze spalanie jaki udalo mi sie osiagnac to 12,7
normalnie pali ok 16 -17 . zawsze usredniam do 18
4.0 z lpg to najekonomiczniejsza opcja , nie tylko w zwiazku ze spalaniem , rowniez czesci eksploaracyjne itd ..
od 2005 rokun jezdze takim 4.0 i nie zamienie na nic innego

20 nie udalo mi sie przekroczyc nigdy . namniejsze spalanie jaki udalo mi sie osiagnac to 12,7

4.0 z lpg to najekonomiczniejsza opcja , nie tylko w zwiazku ze spalaniem , rowniez czesci eksploaracyjne itd ..
od 2005 rokun jezdze takim 4.0 i nie zamienie na nic innego

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Ale ZJ to nie WJ. Ten nowszy cięższy sporo i teraz pytanie jak to się odpycha w porównaniu do 4.7 i jaka różnica w spalaniu LPG między oboma.
Zdrapek i poharatka
- kulkagsx1200
powiem tak , wole jezdzic spokojnie naciskajac peadal gazu , normalnie jak czlowiek niz dotykac go koncuwka buta ze strachem na cepeenie ze mi wyczysci portfel
niby roznica niewielka ale ponizej 20nie zejdziesz jezdac normalnie . sumujac to nawet niewielka roznica zawzse bedzie odczuwalna

niby roznica niewielka ale ponizej 20nie zejdziesz jezdac normalnie . sumujac to nawet niewielka roznica zawzse bedzie odczuwalna
jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

kylo86 pisze: Grand Cherokee WJ. Tak wiem, że na pewno nie potrafi w terenie tyle co Patrol
Zdziwiłbyś się...

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."