...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 3
Witam.czy ktoś z kolegów wstawia regenerowane końcówki drążków czy to nie opłacalne ? Warto w to się bawić?
Nissan Terrano II 2,7TDI
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Fiba pisze:Ja mam .
Mam dorobioną śrubę przewierconą na wylot na końcu której jest wkręcona kalamitka . Śruba ta wkręcona jest w miejscu jednej ze śrub mocujących górne łożysko zwrotnicy . Raz na jakiś czas zapodaje tam trochę smaru zwykłą smarowniczką . Mam takie śruby w obydwu zwrotnicach . Jutro mogę zapodać zdjęcie .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Zależy do czego. Dobra regeneracja to ok. 100 PLN, a nowa 99 PLN, więc sam sobie odpowiedz. Nowy "srążek" w sklepiku osiedlowym to koszt 395 PLN (w promocji jest), a regeneracja 300 PLN (po 150 na stronę bo trzeba wyciąć i wspawać).fotokora pisze:Witam.czy ktoś z kolegów wstawia regenerowane końcówki drążków czy to nie opłacalne ? Warto w to się bawić?
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
kolego Simbus nie gorączkuj się , przyzwyczja się że tu na forum Nissana tak jest jeśli nie masz na mostach kalamitek to poprostu ich tam nie ma on nie znikają jak szarańcza
i tyle w temacie
takna marginesie jak już smarujesz to wszystko jak już zaczołeś od wałów to sprawdź smar w sprzęgiełkach i w powiedzianych wcześniej łożyskach zwrotnic , linkę od ręcznego i wszystko co należy smarować
nie zaszkodzi mu
no mam nadzieje że wiesz jaki smar gdzie wtykać

takna marginesie jak już smarujesz to wszystko jak już zaczołeś od wałów to sprawdź smar w sprzęgiełkach i w powiedzianych wcześniej łożyskach zwrotnic , linkę od ręcznego i wszystko co należy smarować
nie zaszkodzi mu
no mam nadzieje że wiesz jaki smar gdzie wtykać

Super parchatek Super y60 

witam. jak fachowo nazywaja się gumy między ramą a kabiną ? Gdzie mozna dostać takie gumy do terrano?
Nissan Terrano II 2,7TDI
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jak się nazywają nie wiem ale stosuje się odboje ze stara , koszt ok 25 zł za sztukę ,przecinasz na pół
są na allegro podstawki coś po 30 zł za sztukę 2 calowe
są na allegro podstawki coś po 30 zł za sztukę 2 calowe
Super parchatek Super y60 

Poduszki. Tak to się zwykło nazywać.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jakie firmy polecacie co do końcówek drążka kierowniczego, stabilizatora i sworznia wahacza?
Nissan Terrano II 2,7TDI
W temacie smarowania, to ja mam jeszcze takie otworki w końcówkach drążków w które wkręca się kalamitki. Więc jeszcze je wypada przesmarować ( chyba że nie po to są to mnie poprawcie)
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
abrams pisze:W temacie smarowania, to ja mam jeszcze takie otworki w końcówkach drążków w które wkręca się kalamitki. Więc jeszcze je wypada przesmarować ( chyba że nie po to są to mnie poprawcie)
Po to są i tam też dobijam smaru ale z umiarem coby tych gumek nie rozwaliło .
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
EEEtam ja pcham aż cała woda z rdzą wypłynie i pojawi się czysty smar :]
RAFAL212 pisze:Zależy do czego. Dobra regeneracja to ok. 100 PLN, a nowa 99 PLN, więc sam sobie odpowiedz. Nowy "srążek" w sklepiku osiedlowym to koszt 395 PLN (w promocji jest), a regeneracja 300 PLN (po 150 na stronę bo trzeba wyciąć i wspawać).fotokora pisze:Witam.czy ktoś z kolegów wstawia regenerowane końcówki drążków czy to nie opłacalne ? Warto w to się bawić?
kombinacja z regeneracja koncowek drozsza od kupna calosci w zakladowym sklepiku jak Rafal prawi
ostatnio wymienialem w swoim GR'rze i obdzwoniwszy kilka punktow wyszlo na to ze caly nowy jest tanszy lub porownywalny
cenowo z tym regenerowanym motanym etc .. ( przykladowo dwie koncowki po 192 pln plus ok 200 regeneracja = 580)
wiec nie ma chyba co kombinowac tylko zakupić przykrecic i dalej cieszyc sie jazdą

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
dzięki za podpowiedzi. a co do firmy to co polecicie? jest cos w miare sprawdzonego?rok temu założyłem 555 i juz się wysypały.
555, Yamato czy Oyodo? Macie coś sprawdzonego co posłuży?
555, Yamato czy Oyodo? Macie coś sprawdzonego co posłuży?
Nissan Terrano II 2,7TDI
za malo km coby ocenic czy wytrzymale ale u siebie mam zalozone yamato - wyglada nawet solidnie

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
A nie lepiej sobie kupić/zrobić z wymiennymi końcówkami ?
y60 autobus, czerwony.
To ja przy okazji zapytam, w Y60 stożki w końcówkach drążka łączącego obie zwrotnice są takie same jak w końcówkach drążka wąs przekładni - zwrotnica?
Wowos
nie wiem zbytnio o co Ci chodzi ale końcówki mam wymienne tyle że te końcówki też produkują jakies tam firmy o które pytam.
nie wiem zbytnio o co Ci chodzi ale końcówki mam wymienne tyle że te końcówki też produkują jakies tam firmy o które pytam.
Nissan Terrano II 2,7TDI
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Byl tu gdzies temat o lepsiejszych amorach do Y60/61. Takich z regulacja na srubke (
) za 1k/sztuka zdaje sie.
Pomoze ktos znalezc?

Pomoze ktos znalezc?
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Kolega nieinternetowy zapytowywuje:
Czy ktoś używał tego cuda i jak to wygląda?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3258463980
On śmiga bulwarowo więc raczej o drzewo nie połamie, ale jak jest z tego materiału co fajki to trochę powinno wytrzymać?? Guma nie wchodzi w rachubę...
Jakieś fotki z montażu a najlepiej po.
Czy ktoś używał tego cuda i jak to wygląda?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3258463980
On śmiga bulwarowo więc raczej o drzewo nie połamie, ale jak jest z tego materiału co fajki to trochę powinno wytrzymać?? Guma nie wchodzi w rachubę...
Jakieś fotki z montażu a najlepiej po.
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Wogóle nie pasuje ten syf do parcha.
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
profender?Szarbia pisze:Byl tu gdzies temat o lepsiejszych amorach do Y60/61. Takich z regulacja na srubke () za 1k/sztuka zdaje sie.
Pomoze ktos znalezc?
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Jakich firm są sprawdzone tuleje drążków do Y60.
Nr katalogowy 55045 06J00 w serwisie nissana cena coś pod 200 zł . Znalazłem IC za 49 i jeszcze Yamato za 79 zł .
Żadnych polibuszy olkuszowych czy innych tylko guma . Co polecacie ?
Nr katalogowy 55045 06J00 w serwisie nissana cena coś pod 200 zł . Znalazłem IC za 49 i jeszcze Yamato za 79 zł .
Żadnych polibuszy olkuszowych czy innych tylko guma . Co polecacie ?
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Nissan.
A jak taniej, to polibusz, ale nie taki połówkowy, tylko silentblok. O taki: http://www.polibusze.eu/silentblock-tyl ... -p-11.html
Chwilę już na tym jeżdżę, rozbierałem kilka razy wahacze, nie widać oznak zepsucia. Na pewno nie pracuje to tak, jak oryginał, ale też o niebo lepiej od zwykłej połówkowej tulei, której pracę ogranicza skutecznie kołnierz.
A jak taniej, to polibusz, ale nie taki połówkowy, tylko silentblok. O taki: http://www.polibusze.eu/silentblock-tyl ... -p-11.html
Chwilę już na tym jeżdżę, rozbierałem kilka razy wahacze, nie widać oznak zepsucia. Na pewno nie pracuje to tak, jak oryginał, ale też o niebo lepiej od zwykłej połówkowej tulei, której pracę ogranicza skutecznie kołnierz.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Zapomniałem dodać ,że drążki te maja być jak zapasowe w razie czego .Stąd moje pytanie bo do auta założył bym tylko oryginały nissana pomimo ceny .
Ostatnio za oryginały do panharda płaciłem 140 zł po rabacie ,bez rabatu 159 Autonix Nissan Rzeszów
Ostatnio za oryginały do panharda płaciłem 140 zł po rabacie ,bez rabatu 159 Autonix Nissan Rzeszów

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8