Pie...lnie to jak w 80-tym

PS. gówno nie odbiegają, kto umie czytać dane techniczne to różnica jest rażąca
Moderator: Marcin-Kraków
Jak dobrze pamiętam, to ktoś w tym temacie Twoje "dane techniczne" i ich wiarygodność już wypunktowałLiroz pisze: PS. gówno nie odbiegają, kto umie czytać dane techniczne to różnica jest rażąca
I teraz przewrotnie zapytam? Dobrze Ci z tym?Liroz pisze: Właśnie sprzedałem pierwszą lampę do USA, MOTO3 na motor enduro. Klient zadowolony, chińczyk 3x cięższy a świeci gorzej
Nikt nic nie wypunktował (próby były jakieś żałosne) bo dane są jak najbardziej prawdziwe i nie do ruszenia. Sporo środków i pieniędzy poświęciliśmy na pomiary i proszę mi tu nie suponować. Jak pisze że lampa waży 0,36kg to tyle waży (z uchwytem i śrubą mocującą), jak pisze że ma ponad 3000lm z tą masą to ma, są też wykresy jasności zrobione na podstawie pomiarów.Sygma pisze:Jak dobrze pamiętam, to ktoś w tym temacie Twoje "dane techniczne" i ich wiarygodność już wypunktowałLiroz pisze: PS. gówno nie odbiegają, kto umie czytać dane techniczne to różnica jest rażąca
Daj już spokój z tym kierunkiem dyskusji.
Nie no Wojtek W przechodzisz samego siebieWojtek_W pisze:Daj Liroz spokoj juz z ekonamia z Twoim wydaniu. Produkcja wcale nie jest kluczem do rozwoju. Tzn moze byc, ale nie musi. Zobacz sobie najbogatsze kraje na swiecie... Norwegia, Szwajcaria, Finalndia, Dania itd... Tam jest jakas produkcja?Nawet w takim UK malo co sie juz produkuje. W USA jest podobnie. Jak cokolwiek jest zrobione tam to naklejka na pol opakowania "Proudly made in USA". Kilka wykladow z makroekonomii i stanie sie jasnosci.
![]()
Co do parametrow technicznych to Kostuch wyjasnil to chyba bez zadnych watpliwosci.![]()
Ja Ci tez napisalem,ze napis "Country of orgin: USA" nie znaczy,ze dioda jest robiona w USA.
I teraz przewrotnie zapytam? Dobrze Ci z tym?Liroz pisze: Właśnie sprzedałem pierwszą lampę do USA, MOTO3 na motor enduro. Klient zadowolony, chińczyk 3x cięższy a świeci gorzej
Sprzedales ja na czarno. Bez certyfikatow, oficjalnego dopuszczenia do obrotu w USA itd..
A pracowalem tam w takiej jednej firmie i jest tego duzo. Do tego podatki federalny i stanowy itd..
Innymi slowy niszczysz ich gospodarke. Nie masz wyrzutow z tego powodu? Bo pieklisz sie jak chinczycy sprzedaja swoj towar w PL, ale robisz podobnie.
Litości. Sam sobie zaprzeczasz w jednym zdaniuLiroz pisze: ...
Country of origin oznacza że dioda jest zrobiona w USAKupuję mnóstwo części elektronicznych np. amerykańskie układy scalone gdzie pisze Country of origin Malaysia itp.
...
Liroz, ja rozumiem że to nie są proste rzeczy. Ale jak chcesz wyjść poza lokalny grajdoł, to parę rzeczy należy wiedzieć.Liroz pisze:Układy amerykańskiej firmy zrobione w Malezji, teraz rozumiesz? Więc pisze Country of origin Malaysia. Natomiast diody Cree XML2 są zrobione w USA dlatego na opakowaniu pisze Country of origin
USA. Chińcy muszą to importować. Proste czy nadal nie? Chcesz dalej trollować?
Kod: Zaznacz cały
Example: A television set assembled in Korea using an American-made picture tube is shipped to the U.S.
...
The advertiser in this scenario would not be able to substantiate the implied Made in USA claim because the product was "substantially transformed" in Korea.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość