Sterowanie sprzegłem, problem
Moderator: Kosiarz
Sterowanie sprzegłem, problem
pedal sprzegla bardzo powoli wraca, wciska sie ladnie.
Wysprzeglik rozebralem wyglada ok, nie cieknie. Uklad odpowietrzony. Sprzeglo tez ok.
Jakies pomysly?
Wysprzeglik rozebralem wyglada ok, nie cieknie. Uklad odpowietrzony. Sprzeglo tez ok.
Jakies pomysly?
"...ci którzy zamulają nigdzie nie dochodzą, ci co działają osiągają kolejny poziom"
Re: Sterowanie sprzegłem, problem
Miałem to samo.U mnie raczej winny wysprzęglik bo jak poruszałem tą gumową osłonką harmonijkową to poleciał mi na pysk płyn.Odpowietrzyłem porządnie i jest dobrze.Wysprzęglik nowy już zakupiłem,Ashika.
Koło wtorku będę go zmieniał.
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

u mnie wysprzeglik suchy, mysle czy to nie przewod bo jest troche sfatygowany, albo pompa sprzegla?Blues_M07 pisze:Miałem to samo.U mnie raczej winny wysprzęglik bo jak poruszałem tą gumową osłonką harmonijkową to poleciał mi na pysk płyn.Odpowietrzyłem porządnie i jest dobrze.Wysprzęglik nowy już zakupiłem,Ashika.
"...ci którzy zamulają nigdzie nie dochodzą, ci co działają osiągają kolejny poziom"
tak jak piszesz, skoro słabo się podnosi tzw ma opory w cofaniu płynu, czyli, abo przewody są gdzieś zagniecione albo zapyziałe, albo pompa sprzęgłowa zaciera się i ma niedrożny przelew.Guttek pisze:u mnie wysprzeglik suchy, mysle czy to nie przewod bo jest troche sfatygowany, albo pompa sprzegla?Blues_M07 pisze:Miałem to samo.U mnie raczej winny wysprzęglik bo jak poruszałem tą gumową osłonką harmonijkową to poleciał mi na pysk płyn.Odpowietrzyłem porządnie i jest dobrze.Wysprzęglik nowy już zakupiłem,Ashika.
Miałem ostatnio taki przypadek, że pompa sprzęgłowa nie cofała się, sprzężna podnosiła pedał i każde naciśnięci padała sprzęgła powodowało dopompowanie, aż wystrzeliwał sprzęgnik, wymiana pompy załatwiła temat, ale skrzynię zwalałem 2x
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
przewod jest niedostepny, zamowilem reperaturki pompy i wsysprzeglika, moze cos sie uda
I jak z tym sprzęgłem? Ja zamontowałem nowy wysprzęglik i pedał wraca z lekkim oporem.Jutro mam dostać reperaturkę pompy,może coś się wyjaśni jak ją rozłożę.

ja zrobilem reperature pompy, nic sie nie poprawilo, ale po reperaturce wysprzeglika jest okBlues_M07 pisze:I jak z tym sprzęgłem? Ja zamontowałem nowy wysprzęglik i pedał wraca z lekkim oporem.Jutro mam dostać reperaturkę pompy,może coś się wyjaśni jak ją rozłożę.

Pompa sprzęgła poskładana na reperaturce,jest dobrze
Przy okazji wymieniłem pompę wody(AISIN), krzyżak na wale przednim plus nowy olej w reduktorze i silniku
W Niedziele wyjazd na Biesy 

Przy okazji wymieniłem pompę wody(AISIN), krzyżak na wale przednim plus nowy olej w reduktorze i silniku

Blues_M07 pisze:Pompa sprzęgła poskładana na reperaturce,jest dobrze![]()
Przy okazji wymieniłem pompę wody(AISIN), krzyżak na wale przednim plus nowy olej w reduktorze i silnikuW Niedziele wyjazd na Biesy
dziwna sprawa nastała u mnie, sprzęgło wpadło w podłogę

- lesmen
- jestem tu nowy...
Czy to się może zdarzyło podczas upału? Miałem taką sytuacje w osobówce i brat w Landku też, że podczas upału sprzęgło wpadło w podłogę ale jeszcze chwytało. Przyczyną jest prawdopodobnie zatkane odpowietrzenie korka na pompie sprzęgła bo po otwarciu go i z powrotem zamknięciu objaw znika. Zdarzało mi się dosłownie 3 razy a bratu teraz pierwszy raz podczas upałów pow 30st.
Mitsubishi Pajero 2,5TD '96 SS LSD, snorkel, BFG KM2
był: Mitsubishi Pajero 2,5TD '88
był: Mitsubishi Pajero 2,5TD '88
hmm w tamtym tyg bylo chyba w okolicy 30, sprawdze zaraz dziurke w korkulesmen pisze:Czy to się może zdarzyło podczas upału? Miałem taką sytuacje w osobówce i brat w Landku też, że podczas upału sprzęgło wpadło w podłogę ale jeszcze chwytało. Przyczyną jest prawdopodobnie zatkane odpowietrzenie korka na pompie sprzęgła bo po otwarciu go i z powrotem zamknięciu objaw znika. Zdarzało mi się dosłownie 3 razy a bratu teraz pierwszy raz podczas upałów pow 30st.