Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
No jeżeli ty masz możliwość to uderzam do ciebie bo ten gościu będzie to raczej frezował bo z tego co wiem to zajmują się regeneracją pomp przemysłowych, ale dorabiał mi już nie jedną rzecz do samuraia i zero wpadek
SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
a będą testy praktyczne - czyli: twoje półośki, te ze stanów i dla odniesienia oryginalneKSikorski pisze:Będą i półośki i przeguby... pracuję nad tym.
Kto Ci będzie robił obróbkę plastyczną wielowypustów? Na frezowane się nie daj zrobić...

zamontowane w maszynie co to będzie kręcić aż ukręci a na końcu pokaże wynik?

serio pytam

ps. półośki do testów nie będą problemem

Przy 0.3 nie spadały pod suzuką.Manolo bb pisze:Witam,
Mam pytanie do użytkowników silverstonow. Na jakim ciśnieniu śmigacie biorąc pod uwagę zwykłą felgę i dętkę. Założyłem sobie takie oponki i nie wiem na ile można sobie pozwolić.
Pozdrawiam

przy 0.3 zaczyna pracować... ale to nadal dobre na asfalty co najwyżej
w temacie z fotkami suzuk masz filmik gdzie widać różnicę między odpowiednim ciśnieniem a za dużym

w temacie z fotkami suzuk masz filmik gdzie widać różnicę między odpowiednim ciśnieniem a za dużym

Jakie by nie było, to zawsze jest za duże.

Do czego sluzy czarne badziewie wewnatrz tej felgi

sj 425 606468554
Tzw "wewnętrzny beadlock", służy do tego, żeby opona się nie zsunęła w stronę wnętrza felgi. Chyba 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
To chyba powinno byc pompowane w takim raziePlacek^ pisze:Tzw "wewnętrzny beadlock", służy do tego, żeby opona się nie zsunęła w stronę wnętrza felgi. Chyba

sj 425 606468554
Nie. Jakby było napompowane to by się nazywało dętka
i kosztowało 20x mniej.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
nie,
ale to nie jest jakiś nowy wynalazek.
odkrycia tego dokonano na złomowisku unimogów
ale to nie jest jakiś nowy wynalazek.
odkrycia tego dokonano na złomowisku unimogów

detkaPlacek^ pisze:Nie. Jakby było napompowane to by się nazywało dętkai kosztowało 20x mniej.

sj 425 606468554
To to jest jakieś ch.. nie wiadomo co 

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
to jest bedblok wewnętrzy pompowany. W sklepiku zakładowym podobny był dostępny.
Toż to taki uszczelniacz jest bo felga badziewna, skrecana i jakoś to sie uszczelniacz musi 

nieprawdapilmar pisze:to jest bedblok wewnętrzy pompowany. W sklepiku zakładowym podobny był dostępny.

sj 425 606468554
Yeeppp... za podobna kase to w zaprzyjaźnionym warsztacie obrobki zrobisz beadlocki zewnętrzne na cztery felgiWiarus pisze:500 zł na jedno koło ?
4x4 Tczew
aŁeLeK pisze:Yeeppp... za podobna kase to w zaprzyjaźnionym warsztacie obrobki zrobisz beadlocki zewnętrzne na cztery felgiWiarus pisze:500 zł na jedno koło ?
Zastanawiam sie nad wystruganiem kompletu takich rozkrecanych felg i upchnieciem czegos do srodka co docisnie ranty opony, Patent wydaje mi sie ciekawy i daje mozliwosc zmiany opony nawet bez demontarzy kola z auta

sj 425 606468554
JasneŁeLeK pisze:Yeeppp... za podobna kase to w zaprzyjaźnionym warsztacie obrobki zrobisz beadlocki zewnętrzne na cztery felgiWiarus pisze:500 zł na jedno koło ?

Śruby i nakretki to prawie 300zl więc o czym Ty piszesz

http://m.allegro.pl/felgi-beadlock-15x8 ... "Salata123"]
a gdzie piaskowanie? Malowanie? Spawania? Szlifowanie? I inne
[/quote]
No tak, masz rację ale ja tu mówię o WYKONANIU. Spawanie, malowanie, szlifowanie wliczam we własną rbg.
Tak czy inaczej nawet wisza na alledrogo felgi od parcha po 250zl szt z beadlockami.
Aaaaa jjuż dyskutujac o kosztach zewnętrznego i wewnętrznego beadlocka To na alledrogo masz za 1800zl NOWE felgi z beadlockami
JasneŁeLeK pisze:Yeeppp... za podobna kase to w zaprzyjaźnionym warsztacie obrobki zrobisz beadlocki zewnętrzne na cztery felgiWiarus pisze:500 zł na jedno koło ?

No tak, masz rację ale ja tu mówię o WYKONANIU. Spawanie, malowanie, szlifowanie wliczam we własną rbg.
Tak czy inaczej nawet wisza na alledrogo felgi od parcha po 250zl szt z beadlockami.
Aaaaa jjuż dyskutujac o kosztach zewnętrznego i wewnętrznego beadlocka To na alledrogo masz za 1800zl NOWE felgi z beadlockami
4x4 Tczew
A tak trochę z innej beczki.... silnik VW 1.8RP z gofera podejdzie do Samuraia? Bo to niezawodna jednostka, 90koni, moment nawet taki se a elektroniki tyle co przy gaźnikowym Sj. I tak sie zastanawiam...
4x4 Tczew
pytanko Panowie
Jak usztywnic jimniaka zeby sie tak nie kolysal na boki
czy wymiana oleju w amorkach na gestszy wystarczy czy springi musza byc tez twardsze
poza off roadem sluzy tez do kjs stad moje nietypowe pytanie
Jak usztywnic jimniaka zeby sie tak nie kolysal na boki
czy wymiana oleju w amorkach na gestszy wystarczy czy springi musza byc tez twardsze
poza off roadem sluzy tez do kjs stad moje nietypowe pytanie
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
mi tam nic nie buja , zmień amory
natomiast interesuje mnie jak zdemontować z tylnej klapy ten plastik , tak żeby nie pourywać tych zaczepów , wnioskuje że jest właśnie tak zainstalowany właśnie ten plastik
interesuje mnie również jak bez inwazyjnie dostać się za nadkole tylne wewnętrzne po stronie pasażera
mam plan przeciągnąć kabel anteny CB właśnie tym boczkiem
pomoże ktoś
natomiast interesuje mnie jak zdemontować z tylnej klapy ten plastik , tak żeby nie pourywać tych zaczepów , wnioskuje że jest właśnie tak zainstalowany właśnie ten plastik
interesuje mnie również jak bez inwazyjnie dostać się za nadkole tylne wewnętrzne po stronie pasażera
mam plan przeciągnąć kabel anteny CB właśnie tym boczkiem
pomoże ktoś

Super parchatek Super y60 

Poodkręcaj wszystkie śrubki, odkręć pas bezpieczeństwa od ścianki, zdejmij fotel i plastik podważ śrubokrętem - jest zainstalowany na wsuwki czy jak to sie nazywa. Z tym na klapie tak samo.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Wlezie na 99% na flansze od 1,6 tdŁeLeK pisze:A tak trochę z innej beczki.... silnik VW 1.8RP z gofera podejdzie do Samuraia? Bo to niezawodna jednostka, 90koni, moment nawet taki se a elektroniki tyle co przy gaźnikowym Sj. I tak sie zastanawiam...
sj 425 606468554