"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
- kulkagsx1200
Re: "koncik" motocyklowy 2
jesli z przodu jest ok. to na tyle moze byc tylko lepiej
zazwyczaj komplety charakteryzuja sie tym ze jesli tyl jest super to przod juz nie zawsze
skoro przednia Ci lezy , to tylna na 100% spelni Twoje wymagania
zazwyczaj komplety charakteryzuja sie tym ze jesli tyl jest super to przod juz nie zawsze
skoro przednia Ci lezy , to tylna na 100% spelni Twoje wymagania
jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Mam ją z tyłu w vstromie i daje rady.
Pytanko.
DRka coś nie pali jak bym sobie życzył.
Pali za pierwszym razem ale tak po 3-4 sec kręcenia.
Ciepła pali z pół obrotu.
Zrobiłem zimą serwis typu / czyszczenie gaźnika / regulka pływaków/ zawory / nowe świece / filter K&N.
Nie wiem jak paliła wcześniej ale raczej podobnie.
Ssanie wydaje się że działa dobrze choć różnica w obrotach po spuszczeniu go na zero nie jest taka duża.
Mieszanka dobra, świece kawa z mlekiem.
Że po miesiącu trzeba zakręcić trochę dłużej to ok, ale z dnia na dzień przepalana chyba powinna palić lepiej...
DRka coś nie pali jak bym sobie życzył.
Pali za pierwszym razem ale tak po 3-4 sec kręcenia.
Ciepła pali z pół obrotu.
Zrobiłem zimą serwis typu / czyszczenie gaźnika / regulka pływaków/ zawory / nowe świece / filter K&N.
Nie wiem jak paliła wcześniej ale raczej podobnie.
Ssanie wydaje się że działa dobrze choć różnica w obrotach po spuszczeniu go na zero nie jest taka duża.
Mieszanka dobra, świece kawa z mlekiem.
Że po miesiącu trzeba zakręcić trochę dłużej to ok, ale z dnia na dzień przepalana chyba powinna palić lepiej...
Zdrapek i poharatka
- kulkagsx1200
Polatałem sobie dziś, prawie bez problemów - przewody podciśnieniowego sterowania kranikiem paliwa lepiej mieć szczelne, bo jak nie są to można się zdziwić jak ja dziś.
Filmik z latanka:
https://www.youtube.com/watch?v=OpqjTP8eHNE
Filmik z latanka:
Polatałem sobie dziś, prawie bez problemów - przewody podciśnieniowego sterowania kranikiem paliwa lepiej mieć szczelne, bo jak nie są to można się zdziwić jak ja dziś.
Filmik z latanka:
Filmik z latanka:
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
U mnie na wiosce koleś miał Fiata 126 i kosiarkę na gaz! Sam to wszystko przerobił,lata temu.
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

- kulkagsx1200
orzeszqwajapierdole 

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Kuszman pisze:A ja dziś miałem przyziemienie. Znaczy big miał bo wyjechał mi z pod dupy tak niespodziewanie, że nie zdążyłem się zorientować, że to już i normalnie stanąłem na nogach:)21
Klasycznie, dopiero zaczęło padać, wyjazd w pułtusku pod górę w stronę wawy. Stary mitas na tyle, i coś dziwnego zamiast asfaltu. Zdziwiłem się dopiero jak przy podnoszeniu moto nie byłem w stanie ustać na butach bo mi się nogi rozjeżdżały jak na lodzie.
Straty- zgięta kiera, i pęknięty klosik kierunku. Owiewek nie liczę bo to dla nich nie pierwszyzna
Życzę Wam świątecznie żeby tylko takie gleby się zdarzały lub żadne
Co towarzystwo radziłoby na tył do biga zamiast mitasa. Dziś się na niego pogniewałem. K60 na przodzie robi fajnie, na tył też dobre?
Jak pod gorke lub z gorki i tam tiry lataja, to pewnie paliwo wychlapane z baku. Normalnie na sucho jest tylko lekko slisko, ale jak poleje, to jak piszesz jak na lodzie.
Jak jest u nas skret z glownej na baze , to wlasnie takie efekty sa, ruszyc sie normalnie nie da.
Dziś wróciłem na to miejsce. Jak piszesz. Wyjazd pod górkę stosunkowo ostry. Asfalt aż się świecił taki wypolerowany.
Chwilę poczekałeś ale jest infoAdamo pisze: To czekam na info![]()

miało być jak miało a wyszło jak zwykle

stoi dwa domy odemnie , możesz przyjechać przymierzyć jak MAGNA Ci pasi
możesz przymierzyć się też do mojego

http://youtu.be/dmPngtbG8OI
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Fajnakuba500 pisze:Chwilę poczekałeś ale jest infoAdamo pisze: To czekam na info![]()
![]()
miało być jak miało a wyszło jak zwykleparę tematów obejrzanych , prawie tyśiak km po polszy z lawetą ale nie wróciliśmy na pusto
![]()
stoi dwa domy odemnie , możesz przyjechać przymierzyć jak MAGNA Ci pasi
możesz przymierzyć się też do mojego
http://youtu.be/dmPngtbG8OI

Chętnie obejrzę... zadzwonię i się jakoś umówimy
Przejechałem wczoraj kawałek skrótem przez las i stwierdzam, że motur dostał plus pięć do wszystkiego po założeniu tych mitasów e09. Rewelka. Trzyma się sensownie, jedzie tam gdzie chce i nie poniewiera.
Minusem będzie na pewno żywotność tych gum, zwłaszcza przedniej. Dwa ostrzejsze hamowania po mieście i już wyraźne ścięcie kostki.
Ale coś za coś.
Wracałem zaraz po mega ulewie, nie ma dramatu. Jest niebo lepiej niż na połowicznie zużytym e07. Przy czym jechałem max 70km/h. Szybciej nie ma po co.
W zakrętach na suchym już się wsio uspokoiło, w sensie nie ma tego efektu szukania toru jazdy. Widocznie kostka się dotarła i ułożyła.
Przy jeździe na wprost nadal czasem sobie delikatnie zamyszkuje, szuka drogi jak go wzdłużna nierówność drobna wyprowadzi z równowagi, ale jest to niegroźne. Coś jakby chwilowa jazda po szutrze. Też wynik rzeźby bieżnika, i faktu, że nie jest on zbyt gęsty.
Ogólnie na razie bardzo na plus. Wreszcie mogę zjechać na trawę czy błotko bez wielkiego stresu i paniki, mogę się pobawić motorem, mogę operować manetką więcej itp.
Wymieniłem tez i przesmarowałem klamkę hebla (poprzednią ukutwił mi kolega podczas gleby parkingowej). Okazało się, że długość jednak ma znaczenie, poślizg również. Taki stary, a nie wiedziałem
Skuteczość heblowania wzrosła drastycznie. Jeszcze chwila i będzie to motur idealny 
Minusem będzie na pewno żywotność tych gum, zwłaszcza przedniej. Dwa ostrzejsze hamowania po mieście i już wyraźne ścięcie kostki.
Ale coś za coś.
Wracałem zaraz po mega ulewie, nie ma dramatu. Jest niebo lepiej niż na połowicznie zużytym e07. Przy czym jechałem max 70km/h. Szybciej nie ma po co.
W zakrętach na suchym już się wsio uspokoiło, w sensie nie ma tego efektu szukania toru jazdy. Widocznie kostka się dotarła i ułożyła.
Przy jeździe na wprost nadal czasem sobie delikatnie zamyszkuje, szuka drogi jak go wzdłużna nierówność drobna wyprowadzi z równowagi, ale jest to niegroźne. Coś jakby chwilowa jazda po szutrze. Też wynik rzeźby bieżnika, i faktu, że nie jest on zbyt gęsty.
Ogólnie na razie bardzo na plus. Wreszcie mogę zjechać na trawę czy błotko bez wielkiego stresu i paniki, mogę się pobawić motorem, mogę operować manetką więcej itp.
Wymieniłem tez i przesmarowałem klamkę hebla (poprzednią ukutwił mi kolega podczas gleby parkingowej). Okazało się, że długość jednak ma znaczenie, poślizg również. Taki stary, a nie wiedziałem

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- kulkagsx1200
na przod zaloz sobie potem motoza albo cst , zobaczysz co znaczy trzymanie

pierwsza jest mega
druga tyz

pierwsza jest mega
druga tyz

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Pierwsza fajna i na bank robi zajebiście, ale ja tym moturem to jednak więcej robię asfaltem, niż lasem... 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
panowie w niedzielę mamy Motobazar we Wro ktoś się wybiera ?
może małe forumowe spotkanko ?

może małe forumowe spotkanko ?
może uda mi się kumpla wyciągnąć na bazar w niedziele to będzie okazjaAdamo pisze: Fajna![]()
Chętnie obejrzę... zadzwonię i się jakoś umówimy

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

kupilem, jak pojezdze w roznych warunkach zdam relacje, puki co wygodne, nie gniota, w deszczu jeszcze nie testowalem. Chodzi sie dobrze, spodnie sportowe zapina sie na nich ledwo, ale sie da.
- kulkagsx1200
kuba , od piatku mamy zlot na twierdzy w klodzku 
zlot kameralny , jakies 50maszyn
ale w niedziele na bank bede hiena na bazarze , znajdziesz mnie na bank

zlot kameralny , jakies 50maszyn

ale w niedziele na bank bede hiena na bazarze , znajdziesz mnie na bank

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Licznik pięknie wkomponowany w zbiornik paliwa... http://allegro.pl/motocykl-awo-simson-i4180448609.html 

jeeeebany 

Musi nie miał pomysłu jak wypchnąć wgniotkę, to wypełnił... budzikiem 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
redzik pisze:
kupilem, jak pojezdze w roznych warunkach zdam relacje, puki co wygodne, nie gniota, w deszczu jeszcze nie testowalem. Chodzi sie dobrze, spodnie sportowe zapina sie na nich ledwo, ale sie da.
no i nie pojezdzilem, ale wlazlem do wanny i napuscilem wodu powuyzej kostek, tak jak zazwyczaj napierdala deszczem.
i ...
po 15 minutach stania wyszedlem
i
przemokly, aczkolwiek nie czuc bylo tego, cos jak pianka do nurkowania |(woda ze studni +4st.), nie przemoklo calkiem tylko wilgotna skarpeta.
Chyba zareklamuje ...
wkurwilem sie 475 pln wpizdu, chyba zbieram na daytony za 3 kola.