Moldawia przez Rumunie
Moderator: Misiek Bielsko
-
Moldawia przez Rumunie
Mam pytanie jak wygląda wjazd do Mołdawii przez RO? Jakies wizy pozwolenia itp są potrzebne?
Pajero 92 2,5 TD 

Re: Moldawia przez Rumunie
Odstać w kolejce i uiścić za winietę. Żadnych wiz ani nic.
W Costesti jeszcze trzeba uiścić za przejazd po zaporze, przynajmniej wyjeżdżając z Mołdawii (przyjeżdżając pewnie też).
W Costesti jeszcze trzeba uiścić za przejazd po zaporze, przynajmniej wyjeżdżając z Mołdawii (przyjeżdżając pewnie też).
UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
-
A jak wygląda sprawa dróg? Terenówka lepiej czy mozna spokojnie np poruszać się vanem?
Pajero 92 2,5 TD 

Różnie. My byliśmy skodą forman i przeżyła bezproblemowo. Parę głównych to betonki dobrej jakości, często wyremontowane, pomniejsze gorzej, sporo szutrów. Ogólnie to na moje lepiej niż na Ukrainie południowej, vanem spokojnie powinno się dać radę kręcić, byle ostrożnie.qmulus pisze:A jak wygląda sprawa dróg? Terenówka lepiej czy mozna spokojnie np poruszać się vanem?
-
Są miejsca gdzie mozna się zapuscic terenówka bez jakis problemów z władzami itp? Jest lpg w Mołdawii?
Pajero 92 2,5 TD 

Zdziwiłbym się jakby były problemy z władzami, chociaż teraz to może być ogólna nerwówka, zwłaszcza jak przypadkiem trafisz w okolice jakiejś bazy wojskowej
Co do LPG to w Kiszyniowie widziałem, ale ogólnie nie przyglądałem się za bardzo.

Co do LPG to w Kiszyniowie widziałem, ale ogólnie nie przyglądałem się za bardzo.
Siemka
My zamiar mamy jechać w tamte rejony 11/12.07 br,chcieliśmy jechać przez UA ,ale chyba odpuścimy i śmigniemy przez RO do MD. Mołdawię zjeżdżamy w dół (po drodze atrakcję ,historia,ciekawostki,winnice
) ,przebijamy się ponownie przez RO - chcemy podjechać do "ziemi ognistej" bo będziemy niedaleko i wjechać od Bułgarii i kierujemy się w stronę Serbii. Po drodze zdecydujemy czy śmigamy przez RO czy SRB. Wszystko wyjaśni się w drodze i przy ognisku
,
" będzie pan zadowolony "
Ze względu ,że wykruszyły nam się dwie załogi chętnie przyjmiemy "do załogi jakąś nową twarz " . Dla zainteresowanych na prv..
My zamiar mamy jechać w tamte rejony 11/12.07 br,chcieliśmy jechać przez UA ,ale chyba odpuścimy i śmigniemy przez RO do MD. Mołdawię zjeżdżamy w dół (po drodze atrakcję ,historia,ciekawostki,winnice

Ze względu ,że wykruszyły nam się dwie załogi chętnie przyjmiemy "do załogi jakąś nową twarz " . Dla zainteresowanych na prv..
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki