Zamienniki do Toyot
Moderator: Mroczny
Re: Zamienniki do Toyot
To jest właśnie miejsce na takie info. Zapodawaj.
Zbowid

Ok już daje....strona firmy to www.zmijkowski.pl . Pytałem u nich o przednie dolne wahacze o nr 48068-35042 i 48069-35042 do Hiluxa LN108. Dostałem od nich odpowiedź że są dostępne na zamówienie w cenie 450pln/szt. Nie wiem jakiego producenta choć firma ta jest głównie dystrybutorem części denckermann i quinton hazell. Jeżeli były by to QH to powinny być dość dobre jak na cenę bo brałem graty tej firmy (konkretnie wahacze) do osobówek w mojej byłej firmie i było ok.
- mercg280ge
- Kontaktowanie:
witam , moze to nie miejsce na pytania , ale innego nie znalazlem ,
zatem niesmialo zapytam , od jakiego auta dopasowac resory tylne do toyoty tacoma 2005 4x4 ( 2.7l Pb)

zatem niesmialo zapytam , od jakiego auta dopasowac resory tylne do toyoty tacoma 2005 4x4 ( 2.7l Pb)
770k
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
poszukaj firmy co robi tylko resory to ci dobiorą od czegoś, ważna jest długość resoru punkt mocowania mostu, średnica tulei, oraz jakie chcesz obciążenia wozić,
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
a tacoma to nie to samo co hilux pod spodem?
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Witam,
nie chcąc zaśmiecać forum, piszę tutaj, może ktoś zna odpowiedź na interesujące mnie kwestie.
Poszukuję części blacharskich, bo u mnie w Toyocie to tylko lakier trzyma budę
Toyota Hilux 1992 r. wersja RN 110, Extra Cab
Błotniki znalazłem na alledrogo.
Muszę zakupić jeszcze drzwi, bo jak mocniej trzasnę, to klamka tylko w ręce mi zostanie
I tu jedno z moich pytań, od jakiego modelu będą pasował drzwi do mojego Hiluxa ? czy od 4-Runnera ? jeżeli tak to w jakim przedziale produkcyjnym.
Progi, temat rzeka, robić wstawki, ale z jakiego modelu ?
Pzdr.
nie chcąc zaśmiecać forum, piszę tutaj, może ktoś zna odpowiedź na interesujące mnie kwestie.
Poszukuję części blacharskich, bo u mnie w Toyocie to tylko lakier trzyma budę

Toyota Hilux 1992 r. wersja RN 110, Extra Cab

Błotniki znalazłem na alledrogo.
Muszę zakupić jeszcze drzwi, bo jak mocniej trzasnę, to klamka tylko w ręce mi zostanie

Progi, temat rzeka, robić wstawki, ale z jakiego modelu ?
Pzdr.
-
-
Drzwi są kompatybilne z 4R drugiej generacj - ale do hila X/C WYŁĄCZNIE z dwudrzwiowej wersji 4R ...
Czyli prędzej swoje z puszek po piwie posklejasz, niż takowe znajdziesz
Drzwi do tego modelu sa dłuższe o około 10 cm od wersji z pojedynczą kabiną - lub czterodrzwiowych.
Jak chcesz auto dla siebie i na długo jeszcze - to aso toyoty. Drogo nieprzyzwoicie - ale na szczęście drzwi tylko dwójka
Progi - ta sama opcja. Acz tu możesz pozyskać używkę - ino żeby złożyć jeden - potrzebujesz dwa auta - dawcy, bo progi też są oczywiście dłuższe niż w popularnych u nas wersjach.

Drzwi do tego modelu sa dłuższe o około 10 cm od wersji z pojedynczą kabiną - lub czterodrzwiowych.
Jak chcesz auto dla siebie i na długo jeszcze - to aso toyoty. Drogo nieprzyzwoicie - ale na szczęście drzwi tylko dwójka

Progi - ta sama opcja. Acz tu możesz pozyskać używkę - ino żeby złożyć jeden - potrzebujesz dwa auta - dawcy, bo progi też są oczywiście dłuższe niż w popularnych u nas wersjach.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Rokfor32, THX 
Dziś byłem w ASO, o kurczaki ale cena za drzwi
Faktycznie, drogo nieprzyzwoicie
Kolejne pytanie odnośnie błotników, czy wszystkie są wymienne w okolicy rocznika 92 ?
Pzdr.

Dziś byłem w ASO, o kurczaki ale cena za drzwi

Faktycznie, drogo nieprzyzwoicie

Kolejne pytanie odnośnie błotników, czy wszystkie są wymienne w okolicy rocznika 92 ?
Pzdr.
-
-
Przednie - tak. Znaczy się, te zewnętrzne, nadkole wewnętrzne jest zgrzane z kabiną. To samo paka, jest zgrzana w jeden element - ale aso przewiduje pojedyncze blachy do dokupienia i wymiany. ceny - jak w przypadku drzwi ...
W przypadku błotnika przedniego nie było różnic, ten sam szedł od '90 do '96, bez znaczenia czy 4R czy hil, i ilośc drzwi. Jedyna różnica była między wersjami LHD i RHD polegająca na otworze na antenę - ta była albo na prawym, albo na lewym, zależnie od wersji.

W przypadku błotnika przedniego nie było różnic, ten sam szedł od '90 do '96, bez znaczenia czy 4R czy hil, i ilośc drzwi. Jedyna różnica była między wersjami LHD i RHD polegająca na otworze na antenę - ta była albo na prawym, albo na lewym, zależnie od wersji.
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
oj wujek dobra rada nie do końca masz rację
na rynku sa 3 rodzaje błotników
błotnik do wersji pickup2WD - gdzie przednie światło narożne jest szerokie na dole a wąskie na górze
i dwa rodzaje błotników 4wd - światło szerokie na górze a wąskie u dołu
przy czym są wersje poszerzone - bardziej wypukłe
lub bardziej płaskie
płaskie występowały raczej w hilach a te mocniej wypukłe w 4runnerach
no i błotniki po 1996 (chyba ) już są całkiem inne
o właśne sprawdziłem za moich modyfikacji nie było jeszcze chińszczyzny na rynku a teraz już chyba jest
http://allegro.pl/toyota-hilux-4runner- ... 34981.html
na rynku sa 3 rodzaje błotników
błotnik do wersji pickup2WD - gdzie przednie światło narożne jest szerokie na dole a wąskie na górze
i dwa rodzaje błotników 4wd - światło szerokie na górze a wąskie u dołu
przy czym są wersje poszerzone - bardziej wypukłe
lub bardziej płaskie
płaskie występowały raczej w hilach a te mocniej wypukłe w 4runnerach
no i błotniki po 1996 (chyba ) już są całkiem inne
o właśne sprawdziłem za moich modyfikacji nie było jeszcze chińszczyzny na rynku a teraz już chyba jest
http://allegro.pl/toyota-hilux-4runner- ... 34981.html
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
-
-
Hil miał kilka modyfikacji, ale ja pisałem o modelach w roczniku '92 i przyległych. Po '97 był lifting nadwozia (rama została bez większych zmian do '04), więc błotniki są już niekompatybilne, a dla 4R po '96 to już zmiana generacji modelu.
Nie mam danych co do wersji 2wd dla modeli '92 - nigdy się z takowym nie styknąłem
Nie mam danych co do wersji 2wd dla modeli '92 - nigdy się z takowym nie styknąłem

Największy problem to jednak drzwi
Ciężko znaleźć.
A co sądzicie o tej farbie do zabezpieczenia paki ?
http://www.noxan.pl/antykorozja/farba-p ... -9600.html

Ciężko znaleźć.
A co sądzicie o tej farbie do zabezpieczenia paki ?
http://www.noxan.pl/antykorozja/farba-p ... -9600.html
globalny - czy zauważyłeś jaki jest temat wątku? To co piszesz ma małow spólnego z tematem. Załóż sobie temat w odpowiednim dziale i pytaj..to nie ten wątek - tu podajemy zamienniki oryginalnych części do tuyoty..podajemy - nie pytamy 

Zbowid

Witam,
ktoś podpowie od jakiego modelu będą pasować ramiona do wycieraczek szyb (przód-tył) do Land Cruisera LJ 70. Chodzi mi głównie o dopasowanie długości i odpowiedniego sposób mocowania. W moim aucie ramiona są jakieś archaiczne i nie da rady zamontować normalnych piór wycieraczek
z góry dzięki
pozdrawiam
Maciej
ktoś podpowie od jakiego modelu będą pasować ramiona do wycieraczek szyb (przód-tył) do Land Cruisera LJ 70. Chodzi mi głównie o dopasowanie długości i odpowiedniego sposób mocowania. W moim aucie ramiona są jakieś archaiczne i nie da rady zamontować normalnych piór wycieraczek
z góry dzięki
pozdrawiam
Maciej
- sebastian2357
Powinieś mieć zwykły haczyk,ja tak miałem w 70tce z '89 roku. To pierwsze na obrazku 
Standardowe pióra do tego pasują.

Standardowe pióra do tego pasują.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
-
- jestem tu nowy...
Czy ktoś wie o jakimś zamienniku górnej gumy tylnych sprężyn do Toyoty LJ70 do 90 roku? Niestety nie sa dostepny oryginały w Toyocie.