Z braku czasu zamienię moją niwkę '79/'89 na tuzin Jagiełłów. Stoi od roku, nie mam czasu do niej zajrzeć. Maiłem wyremontować dla Córy, prawko za dwa lata, ale chyba muszę przestać się oszukiwać, że mam na to czas. Na złom Córka oddać nie pozwala. I dobrze

Dopóki jeździła wszystko działało- napędy, hamulce, układ kierowniczy i silnik też. Ostatni wyjazd do lasu (ten rok temu) i najpierw wkręcała się na wysokie obroty, potem było ok, na końcu Żona raczyła mnie wysadzć zza kółka i zepsuła

Po 200m autko zaczeło gasnać i na gazie i na benzynie. Odpalało, ale nie można było zwiększyć obrotów. Po miesiącu przestawiałem na podwórku i chyba było ok. Później nie mogłem odpalić, bo rozrusznik nie kręcił. I ktoś raczył przednia szybe na podwórku zbić, ale winnych nie ma...
Teren: używana zgodnie z przeznaczeniem
Napęd: j.w.-wszystko sprawne, bez wibracji.
Hamulce: działały, nie trzymały (tzn kiedy nie powinny), są bez korektora siły hamowania.
Silnik: 1,6 benz/ gaz - coś padło, zgodnie z historią powyżej. Cisnienie oleju było w porządku, trochę poza połową zegarka na ciepło. Jeszcze jeden dorzucę, stoi od lat, stanu nie znam.
Zawiesznie: podniesiona, tył na podkładkach pod sprężyny, przód poładki pmiędzy górny wahacz a sworzeń, okolo 3 cm *.
Karoseria: Widoczne ślady korozji

Buda sztywna, nie składa się, drzwi nie ocierają o karoserię. Same drzwi też się sypia, mam drugie i dokładam. Podłużnice z przodu łatane, możliwe, ze dalsze prace porzebne. Progi wymienione, zzewnętrzna cześć zastąpiona połową profilu 100x100x3. Mocowania tylnych wahaczy też wymienione z kawałkiem podłogi blacha coś pomiędzy 2-3mm. I z tej samej blachy podłoga wszędzie tam, gdzie to było konieczne. Gdzieś na forum nawet opis ze zdjęciami był. W pasie przednim i tylnym wstawiony profil 60x60x3 - przyspawany do podłużnic. Trzyma- nie raz autko wyciągane za to z błota. Tylna klapa łatana.
Koła: 16" z at kumho albo coś takiego *
Instalacja LPG: elpigaz- działała do końca, zbiornik przeterminowany, reduktor wymieniony 4? lata temu.
Do listopada OC, przeglądu nie ma.
*Opis z pamięci
Na pw zapraszam