Jestem tu nowy i witam wszystkich
Moderator: Kosiarz
-
-
- Kontaktowanie:
Re: Jestem tu nowy i witam wszystkich
Jak jedno koło wisi w powietrzu z każdej strony, recznym blokuje sie wolne koło i można zwiekszyć szanse wydostania się z opresji bo cała moc idzie na koło z trakcją. Taka biedo-blokada mostu.
Poza tym zmniejsza średnice zawracania.
I tak mam zerwaną linkę wiec przy okazji naprawy mogę spróbować coś takiego zmotać.
Poza tym zmniejsza średnice zawracania.
I tak mam zerwaną linkę wiec przy okazji naprawy mogę spróbować coś takiego zmotać.
Troche racji masz. Ale wiele ludzi już tak kombinowało i potem sami twierdzili że szkoda czasu. I 3 do twoich zastosowan o których pisałeś jest to potrzebne? Życze powodzenia w odbudowie auta.
napisz jeszcze gdzie pomieszkujesz może jest ktoś z okolicy i Ci pomoże

LJ 70
-
-
- Kontaktowanie:
Mazowieckie. Radom.
Zanim wpakuje sie w koszta doczytuje czy warto cos takiego robić i kto to ma.
Zanim jednak zaczne motać najpierw mechanicznie perfekt musi być.
Jak sie buduje wyprawówkę to nie musi ona wyglądać a działać a priorytetem jest odpalanie ba PB co jak wyczytałem nie będzie łatwe bo o ile to nie zapchany filtr paliwa to szpeca od gazników ze świecą szukać, co to wyreguluje.
Zanim wpakuje sie w koszta doczytuje czy warto cos takiego robić i kto to ma.
Zanim jednak zaczne motać najpierw mechanicznie perfekt musi być.
Jak sie buduje wyprawówkę to nie musi ona wyglądać a działać a priorytetem jest odpalanie ba PB co jak wyczytałem nie będzie łatwe bo o ile to nie zapchany filtr paliwa to szpeca od gazników ze świecą szukać, co to wyreguluje.
Witaj! No to na woodzie sie mozna spotkac, piffo forumowe odpic jakies 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
Witam,
pierwsze krótkie Pajero II 150KM automat
rozebrane na części pierwsze i złożone od nowa na nowych gratach, budzie, ramie, lifcie budy, zawieszenia, wszelkich gratach niezbędnych do zabawy-pochodziło 3 miechy
endżin nie wytrzymał
drugie krótkie Pajero II 180KM automat
totalna seria lekko podkręcony na drążkach koła 32x11,5x15 na 10" i robi w terenie od pół roku bez dotykania aż miło-tyle że to Japonia
Mam sentyment do tego modelu i chyba się z nim prędko nie rozstanę
Do zobaczenia w terenie
oby jak najczęściej 
pierwsze krótkie Pajero II 150KM automat

drugie krótkie Pajero II 180KM automat

Mam sentyment do tego modelu i chyba się z nim prędko nie rozstanę

Do zobaczenia w terenie

Ubna Racing Team
Witam
Do tej pory podróżowałem rowerem z sakwami , rowerem na lekko w górach po szlakach pieszych ( tzw. enduro ) , motocyklem .... a teraz mam 8 miesięcznego syna i szukamy z Bogusią czegoś co zastąpi Hondę XRV 750 i zabierze naszą trójkę ( może ciocie albo wujka jeszcze
) na Płw. Kolski , Bałkany , Roztocze , może kolejny raz Krym , Rumunie etc.
Budżet podobny do wartości Afryki czyli naście tysiaków plus 1,3 tego na pakiet startowy. Musi starczyć na Pajero II z klimą.
Poza tym zajmuje się 'biomechaniką' czyli Ortopedia i Traumatologia narządu Ruchu .
Pozdrower z Łodzi
Do tej pory podróżowałem rowerem z sakwami , rowerem na lekko w górach po szlakach pieszych ( tzw. enduro ) , motocyklem .... a teraz mam 8 miesięcznego syna i szukamy z Bogusią czegoś co zastąpi Hondę XRV 750 i zabierze naszą trójkę ( może ciocie albo wujka jeszcze

Budżet podobny do wartości Afryki czyli naście tysiaków plus 1,3 tego na pakiet startowy. Musi starczyć na Pajero II z klimą.
Poza tym zajmuje się 'biomechaniką' czyli Ortopedia i Traumatologia narządu Ruchu .
Pozdrower z Łodzi
-
- jestem tu nowy...
Jestem nowy i się witam 
Miło jest mi powitać wszystkich uczestników jakże zacnego forum. Mam na imię Piotrek. Zainteresowania to survival (instruktor turystyki kwalifikowanej o spec. survival i bushcraft) oraz troszeczkę mniej, ale jednak motoryzacja. Niemam jeszcze własnego autka 4x4. Na forum trafiłem bo szukam informacji jakie autko nabyć. Nie będę ukrywał, że Mitsubishi Pajero podoba mi się najbardziej. Lubię tę markę i moje poprzednie samochody to Eclipse 1G, 2G a aktualnie Carisma. Z racji tego, że zajmuję się na coraz większą skalę survivalem szukam porządniejszego autka, które nie boi się większego błotka
To tyle o mnie
Pozdrawiam

Miło jest mi powitać wszystkich uczestników jakże zacnego forum. Mam na imię Piotrek. Zainteresowania to survival (instruktor turystyki kwalifikowanej o spec. survival i bushcraft) oraz troszeczkę mniej, ale jednak motoryzacja. Niemam jeszcze własnego autka 4x4. Na forum trafiłem bo szukam informacji jakie autko nabyć. Nie będę ukrywał, że Mitsubishi Pajero podoba mi się najbardziej. Lubię tę markę i moje poprzednie samochody to Eclipse 1G, 2G a aktualnie Carisma. Z racji tego, że zajmuję się na coraz większą skalę survivalem szukam porządniejszego autka, które nie boi się większego błotka

Cześć.Nazywam się Radek, posiadam Galopca.Witam się co prawda już po jakimś czasie zasiedzenia na forum, ale lepiej późno niż wcale...Mam wiele zainteresowań a w śród nich jest również kręcenie śrubów.Dużo czasu spędzam za kółkiem i staram sobie skracać drogę, kosztem czasu i komfortu 

Pozdrawiam ,Radek
- Rysiek UAZ
- jestem tu nowy...
Witam forumowiczów.
Przeglądam to forum od dość dawna. Obecnie mam Uaza i kolejne drugie Pajero II 3.0 v24. Do tej pory na większość moich pytań uzyskiwałem odpowiedź przeglądając to forum. W końcu jednak mam pytanie, które postaram się zadać.
Pozdrawiam
Rysiek
Przeglądam to forum od dość dawna. Obecnie mam Uaza i kolejne drugie Pajero II 3.0 v24. Do tej pory na większość moich pytań uzyskiwałem odpowiedź przeglądając to forum. W końcu jednak mam pytanie, które postaram się zadać.
Pozdrawiam
Rysiek
Uaz 469B 1989r
Witam Jestem z okolic Torunia i od niedawna jestem posiadaczem L200 08, po 2 miesiącach użytkowania stwierdzam że miłość jest ślepa
, głośne to, świerszcz gdzieś gra w lewym słupku (ale tego to już niedługo dopadnę) komfort to pojecie względne ale jednak ma w sobie to coś co powoduje ze już go nie oddam. Autko kupione na dojazdy z pod Torunia do pracy i na wypady piknikowo wędkarskie, więc u mnie ma raczej spokojną emeryturkę
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
-
Wdepłeśzeromag pisze:Witam Jestem z okolic Torunia i od niedawna jestem posiadaczem L200 08, po 2 miesiącach użytkowania stwierdzam że miłość jest ślepa, głośne to, świerszcz gdzieś gra w lewym słupku (ale tego to już niedługo dopadnę) komfort to pojecie względne ale jednak ma w sobie to coś co powoduje ze już go nie oddam. Autko kupione na dojazdy z pod Torunia do pracy i na wypady piknikowo wędkarskie, więc u mnie ma raczej spokojną emeryturkę
.
Pozdrawiam

Cieszę się Twoim szczęściem a i coś Ci powiem, zanim zadasz jakiekolwiek pytanie techniczne przekop forum dwukrotnie, w przeciwnym razie (stajesz się "rokującym" ) będzie to ostatnia napisana Twoja wiadomość na tym forumie - nie straszę

-
-
Mnie nikt nie ostrzegał, przeżyłem bo zanim napisałem pierwszy post minęło od rejestracji szmat czasu i sporo się na początku naczytałem, wybadałem grunt i powoli, powoli sam się dotrę i będę cisnął deklom nie gorzej jak Wylukas 78 pisze:nie strasz nie strasz

-
-
Witam wszystkich,
Aktualnie nie posiadam jeszcze autka, ale poszukiwania trwają i jak się uda to w tym tygodniu zakupię jakieś Pajerko II.
Aktualnie nie posiadam jeszcze autka, ale poszukiwania trwają i jak się uda to w tym tygodniu zakupię jakieś Pajerko II.

- alibia1112
stefan1989 pisze:Witam wszystkich,
Szukaj modelu z RAMĄ

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
-
- jestem tu nowy...
Witam wszystkich.Ujezdzam pajero 2 3.5 w automacie na silverach 35.Pozdrawiam wszystkim Miskomaniakow .Do zobaczenia w terenie
Witaj 

Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
Witam wszystkich serdecznie,
Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem krótkiego PI 2.5 '89. To pierwsze tego typu autko w moim życiu.
Zamierzam je trochę odświeżyć i mam nadzieje, że forum i jego użytkownicy za pomocą swojej wiedzy mi w tym pomogą.
Pozdrowienia z Płocka i do zobaczenia na drogach i na forum.
Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem krótkiego PI 2.5 '89. To pierwsze tego typu autko w moim życiu.
Zamierzam je trochę odświeżyć i mam nadzieje, że forum i jego użytkownicy za pomocą swojej wiedzy mi w tym pomogą.
Pozdrowienia z Płocka i do zobaczenia na drogach i na forum.
-
-
- Kontaktowanie:
Tez byłem szczęśliwy przez pierwsze 3 miesiące
potem sprawa sie rypła
Ale jeżdzę dalej. Cześć !

Ale jeżdzę dalej. Cześć !
k260
Witaj, P1 piękny sprzęt 

L200 4d56
L200 4d56
Witam wszystkich.
Już jakiś czas robię research co by tu zakupić, żeby nie nudzić się w warsztacie w długie zimowe wieczory. Po odpadnięciu Patrola (nie cierpię napędu traktorowego), Disco (brzydkie akwarium), Rendża (nie mam problemów z ego) na placu boju pozostała Pajerka. Najchętniej II generacja 3.0 V6 krótka ze wskazaniem na kabrio. Jakby ktoś gdzieś coś słyszał o takowej chętnej do zmiany właściciela (i "posiadającej" ramę - w znaczeniu "stosunek rdzy do metalu nie większy niż 25%") to byłbym baaaaaaaaardzo zobowiązany.
Pozdrowienia
Artur z Białegostoku
Już jakiś czas robię research co by tu zakupić, żeby nie nudzić się w warsztacie w długie zimowe wieczory. Po odpadnięciu Patrola (nie cierpię napędu traktorowego), Disco (brzydkie akwarium), Rendża (nie mam problemów z ego) na placu boju pozostała Pajerka. Najchętniej II generacja 3.0 V6 krótka ze wskazaniem na kabrio. Jakby ktoś gdzieś coś słyszał o takowej chętnej do zmiany właściciela (i "posiadającej" ramę - w znaczeniu "stosunek rdzy do metalu nie większy niż 25%") to byłbym baaaaaaaaardzo zobowiązany.
Pozdrowienia
Artur z Białegostoku
Witam.Mieszkam w Chorzowie i jeżdżę Pajero I z 1990 roku(na sprężynach)Wcześniej były:Uaz,Terrano I,Feroza,Cherokee XJ,Vitara.A teraz nadszedł czas na długie Pajero 2,5 td.Teoretycznie wóz zadbany;rama i buda po dość sensownym remoncie,Zostaje wymiana baku(bo dziurawy) i pewno części eksploatacyjne zawieszenia.Poza tym jestem zadowolony
I mam nadzieję na spotkanie kogoś,kto w mojej okolicy jeździ turystycznie a nie tylko katuje 

Powitać 

L200 4d56
L200 4d56
Cześć!
Witam się w działce Mitsubishi
- z racji zmiany samochodu będę tu bywał częściej pewnie...
Warszawka - Pajero Sport.
ANdrzej
Witam się w działce Mitsubishi

Warszawka - Pajero Sport.
ANdrzej
Andrzej
Pajero (czeka na zmiany)
Pajero (czeka na zmiany)