Dodge Durango I gen.
Moderator: Marcin-Kraków
Dodge Durango I gen.
Przymierzam się do zmiany Jeepa WJ 2.7 CRD (
) na coś mocniejszego i podoba mi się Dodge Durango I gen. Czego się po nim spodziewać? Jak z awaryjnością, spalaniem silnika 5.9, częściami zamiennymi itd? Brać? Nie brać?

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Re: Dodge Durango I gen.
Brać
Słabe zawieszenie z przodu. Mało możliwości liftu. Mam 4.7 więc nie wypowiem się na temat 5.9, ale spalanie na pewno będzie wyższe. Mój podczas kręcenia się w koło komina to pali 25l LPG. Poważnych awarii przez 3 lata nie odnotowano. Dostęp do części bezproblemowy. Dodatkowy plus za to, że ciężko spotkać innego na ulicy 

Dodge Durango 2002 4.7
Jak bardzo kiepskie możliwości liftu?
Ze 2" się podniesie, co by większe opony wsadzić? 25 to sporo jak na 4.7, myślałem że tyle to 5.9 spali.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
5,9 może i powinien palić mniej od 4,7Placek^ pisze:Jak bardzo kiepskie możliwości liftu?Ze 2" się podniesie, co by większe opony wsadzić? 25 to sporo jak na 4.7, myślałem że tyle to 5.9 spali.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
2" podniesiesz podkręcając drążki, ja dołożyłem jeszcze 3" pod budę. Moim zdaniem palić będzie tyle samo.Placek^ pisze:Jak bardzo kiepskie możliwości liftu?Ze 2" się podniesie, co by większe opony wsadzić? 25 to sporo jak na 4.7, myślałem że tyle to 5.9 spali.
Dodge Durango 2002 4.7
-
- jestem tu nowy...
Witam, miałem kiedyś 4.7 i palił mi ok 22-24 gazu wszystko zależy od instalacji i ustawień. Teraz mam 5.9 i pali mi 25-26. Auto niesamowite. Części tańsze niż do Jeepa. Wrażenie niesamowite. Polecam tłumik Magnaflow przy normalnej jeździe cichutki a jak depniesz to wszyscy uciekają 

-
- jestem tu nowy...
A jak chcesz kupić Durango w dobrym stanie to zapraszam do kontaktu. 793-511-520 Muszę sprzedać bo mnie z pracy zwolnili i szkoda żeby auto się marnowało a zainwestowałem w nie sporo pieniędzy (FV z gwarancjami w książce serwisowej) więc nie będziesz musiał w nie inwestować.
http://olx.pl/oferta/dodge-durango-5-9- ... 76FyB.html
http://olx.pl/oferta/dodge-durango-5-9- ... 76FyB.html
Kurcze sam juz nie wiem. Fajne sa te durango, ale zniechecaja mnie troche resory z tylu. Wyslij mi wecej fot na maila, szczegolnie wnetrza.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Co to znaczy "podkręcając drążki"?czarnuch3 pisze:2" podniesiesz podkręcając drążki, ja dołożyłem jeszcze 3" pod budę. Moim zdaniem palić będzie tyle samo.Placek^ pisze:Jak bardzo kiepskie możliwości liftu?Ze 2" się podniesie, co by większe opony wsadzić? 25 to sporo jak na 4.7, myślałem że tyle to 5.9 spali.

Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Drążki skrętne, kręcisz śrubą i auto idzie w górę
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
No to z przodu, a z tyłu?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
klepiesz u kowala - i masz komfort jak w pustym pikapie
dokładasz pióro od poloneza trucka - j.w.
kupujesz dedykowany zawias - jak trafisz będzie git, jak nie to j.w.

dokładasz pióro od poloneza trucka - j.w.
kupujesz dedykowany zawias - jak trafisz będzie git, jak nie to j.w.

A nie da się na przykład przełożyć mostu znad resorów pod resory? Jak to jest tam rozwiązane?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Klepałem u kowala i nie zauważyłem różnicy porównując do oryginalnego zestawienia.
Przy lifcie budy, musiałem wstawić przedłużkę w układzie kierowniczym oraz zmodyfikować osłonę wentylatora chłodnicy. Wszystkie elementy wymagające przedłużenia były w zestawie, który kupiłem w USA.
Przy lifcie budy, musiałem wstawić przedłużkę w układzie kierowniczym oraz zmodyfikować osłonę wentylatora chłodnicy. Wszystkie elementy wymagające przedłużenia były w zestawie, który kupiłem w USA.
Dodge Durango 2002 4.7
Jakie opony wstawiłeś do tej konfiguracji, którą masz? Mógłbyś wstawić jakąś fotkę?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Opony wstawiłem 33x10.5. Znajdę może jakieś zdjęcie to wstawię.
Dodge Durango 2002 4.7
I jak to jeździ na takich gumach? Nie zamula? Nie pali dużo więcej?
I jeszcze: lepiej wyklepać sprężyny czy założyć wieszaki?
I jeszcze: lepiej wyklepać sprężyny czy założyć wieszaki?
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Spalanie podałem już na takich oponach. Przycisnąć można, ale i tak byle zakręt i trzeba zwalniać
Może trochę gorzej niż na seryjnych.
Co do wieszaków i klepania resorów, to nie mam porównania. Ja klepałem bo łatwiej i szybciej dla mnie było. W Stanach montują wieszaki. Ktoś kiedyś mi doradził, że dłuższe wieszaki do starych resorów to kiepski pomysł.

Co do wieszaków i klepania resorów, to nie mam porównania. Ja klepałem bo łatwiej i szybciej dla mnie było. W Stanach montują wieszaki. Ktoś kiedyś mi doradził, że dłuższe wieszaki do starych resorów to kiepski pomysł.
Dodge Durango 2002 4.7
-
- jestem tu nowy...
Piękna sprawa