Babskie szkolenie 4x4 - Mazowsze
Moderator: Misiek Bielsko
Babskie szkolenie 4x4 - Mazowsze
Babskie szkolenie 4x4 – 18.01.2015
Przede wszystkim zapraszamy kobiety, które obawiają się prowadzenia auta w zimowych warunkach.
Jak zawsze u nas: bez ciśnienia, bez konkurowania, zabawa i przygoda.
Co w programie?
ćwiczenie jazdy w warunkach zmniejszonej przyczepności (lód, śnieg, błoto pośniegowe),
technika jazdy w terenie,
część warsztatowa dot. emocji w sytuacjach niebezpiecznych,
część warsztatowa dot. fizyki i mechaniki (w wersji dla blondynek, bo ja jestem blondynką),
wycieczka po malowniczym Mazowszu,
ognisko i gorąca strawa – tak, w styczniu będziemy robić ognisko.
Każda uczestniczka poza udziałem w przygodzie i wyżywieniem otrzyma pamiątkowe zdjęcia i film. Na życzenie wystawiamy również zaświadczenia o udziale w szkoleniu.
więcej: http://www.off-fear.pl/szkolenia-i-imprezy.html
Przede wszystkim zapraszamy kobiety, które obawiają się prowadzenia auta w zimowych warunkach.
Jak zawsze u nas: bez ciśnienia, bez konkurowania, zabawa i przygoda.
Co w programie?
ćwiczenie jazdy w warunkach zmniejszonej przyczepności (lód, śnieg, błoto pośniegowe),
technika jazdy w terenie,
część warsztatowa dot. emocji w sytuacjach niebezpiecznych,
część warsztatowa dot. fizyki i mechaniki (w wersji dla blondynek, bo ja jestem blondynką),
wycieczka po malowniczym Mazowszu,
ognisko i gorąca strawa – tak, w styczniu będziemy robić ognisko.
Każda uczestniczka poza udziałem w przygodzie i wyżywieniem otrzyma pamiątkowe zdjęcia i film. Na życzenie wystawiamy również zaświadczenia o udziale w szkoleniu.
Re: Babskie szkolenie 4x4 - Mazowsze
Dodałbym pokaz mody offrołdowej i makijażu w terenie 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- vandall_jr
-
Łoooo, no nie mogęBeatus pisze:zęść warsztatowa dot. emocji w sytuacjach niebezpiecznych,

ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁaaaaa
ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁuuuuu
OOOOOOOOjjjjjjjjjj

ew. służę pomocą merytoryczną
BUDUJEMY PROTOTYPY -Senior/Junior-517-80-83-86
www blaszczyk4x4.PL
www blaszczyk4x4.PL
...,które przyda się do...?!! Pytam serio ....?!Beatus pisze:Babskie szkolenie 4x4 – 18.01.2015
Na życzenie wystawiamy również zaświadczenia o udziale w szkoleniu.
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Na zachętę i żeby stary mógł poszydzićNUREK MAV pisze:....
...,które przyda się do...?!! Pytam serio ....?!

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- chiquito83
sie smiejecie a ja uwazam ze to swietny pomysl
ogolnie to kursy na prawo jazdy mysle ze dla kobiet oddzielne powinny byc
ogolnie to kursy na prawo jazdy mysle ze dla kobiet oddzielne powinny byc

ubawiłem się tym textem... i kto tu się nabija z kobiet.chiquito83 pisze: kursy na prawo jazdy mysle ze dla kobiet oddzielne powinny byc

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Sa wyjątki-jak wszedzie,ale reguły pozostają 

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
W niektórych zawodach się przydaje. Serio, serio. Np. architekci, przedstawiciele handlowi. Można sobie też wpisać w koszty, ale faktycznie wtedy szkolenie jest dedykowane. Zresztą kreatywność ludzka nie zna granic.NUREK MAV pisze:...,które przyda się do...?!! Pytam serio ....?!Beatus pisze:Babskie szkolenie 4x4 – 18.01.2015
Gwarantuję, że ta tematyka potraktowana będzie znacznie głębiej niż proponujesz.vandall_jr pisze:Łoooo, no nie mogęBeatus pisze:zęść warsztatowa dot. emocji w sytuacjach niebezpiecznych,![]()
np. wydawanie dźwięków z wdziękiem podczas wywrotki
ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁaaaaa
ŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁuuuuu
OOOOOOOOjjjjjjjjjj
![]()
ew. służę pomocą merytoryczną
Ale skoro Vandalu (znasz pochodzenie i świadomie korzystasz?), że masz humorystyczne podejście do życia, to dobrze, i zdrowo. To Ci się powinno spodobać:
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ZBhyPiyeOs
Dobrej zabawy
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2015 10:02 am przez Beatus, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do prawa jazdy specjalnie dla kobiet - moim zdaniem to wcale nie jest dyskryminacja. Jest całkiem pokaźna grupa Pań, które po zrobieniu prawka, mają taką traumę, że boją się odpalić auto. A ja bym chciała to zmieniać i już mi się udaje.
Są też dziewczyny, które lubią prowadzić i robią to dobrze. Taki wyjazd w teren to dla nich czasem nowe wyzwanie, zabawa, a mnie po prostu cieszy, gdy widzę jak dziewczyny świetnie się bawią, komentują, piszczą i co ważne, mają 100% pewności, że nikt nie będzie się z tego naśmiewał lub drwił. To jest zabawa, jest dla nich i po to aby przeżyły emocjonującą ale jednocześnie przyjemną przygodę. I to jest super.
Co do mody w terenie, słabo mi się robi, gdy widzę zdjęcia wypiętych tyłków na maskach błyszczących terenówek. Pewnie jestem jednak pedałem i jakoś nie potrafię dostrzec atrakcyjności tych ujęć.
Są też dziewczyny, które lubią prowadzić i robią to dobrze. Taki wyjazd w teren to dla nich czasem nowe wyzwanie, zabawa, a mnie po prostu cieszy, gdy widzę jak dziewczyny świetnie się bawią, komentują, piszczą i co ważne, mają 100% pewności, że nikt nie będzie się z tego naśmiewał lub drwił. To jest zabawa, jest dla nich i po to aby przeżyły emocjonującą ale jednocześnie przyjemną przygodę. I to jest super.
Co do mody w terenie, słabo mi się robi, gdy widzę zdjęcia wypiętych tyłków na maskach błyszczących terenówek. Pewnie jestem jednak pedałem i jakoś nie potrafię dostrzec atrakcyjności tych ujęć.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Beatus pisze:W niektórych zawodach się przydaje. Serio, serio. Np. architekci, przedstawiciele handlowi. Można sobie też wpisać w koszty, ale faktycznie wtedy szkolenie jest dedykowane. Zresztą kreatywność ludzka nie zna granic.NUREK MAV pisze:...,które przyda się do...?!! Pytam serio ....?!Beatus pisze:Babskie szkolenie 4x4 – 18.01.2015
aha
a jakie masz podstawy merytoryczne, żeby takie zaświadczenia wystawiać?
bo jak wynika ze strony www, po kupnie 4x4 pojechałaś na szkolenie z jazdy i wpadłaś na pomysł, że też takie będziesz organizowała, tyle że "w szpilkach"?

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
no jak(!?) jakie(!?), przecież napisała, Ty przeczytałeś i nawet zrozumiałeś. Uważasz, że jak na dzisiejsze standardy czegoś tu brakuje? 
Ty to staroświecki jesteś
"Tera" kolego Damianie nic więcej nie "trza". Mamy magistrów po wyższych szkołach niczego w dolnym pcimiu to i mamy "zaświadczenia" o "umieniu".
Była, widziała, "umiała" się gdzieś przecież, to teraz "umiewa" innych.
No.
Nie odbiega dziewczę od okolicy (najjaśniejszej). Czemu miała by robić inaczej niż inni dookoła "dlatemu", że "kobita i dla kobit"?

Ty to staroświecki jesteś

"Tera" kolego Damianie nic więcej nie "trza". Mamy magistrów po wyższych szkołach niczego w dolnym pcimiu to i mamy "zaświadczenia" o "umieniu".
Była, widziała, "umiała" się gdzieś przecież, to teraz "umiewa" innych.
No.
Nie odbiega dziewczę od okolicy (najjaśniejszej). Czemu miała by robić inaczej niż inni dookoła "dlatemu", że "kobita i dla kobit"?

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
W wielkim skrócie jakoś tak, ale cieszę się, że chciało Ci się przeczytać.
Zaświadczenia, oświadczenia, certyfikaty i uprawnienia.
Temat bardzo szeroki, w telegraficznym skrócie jest tak, że każdy, kto jest organizatorem szkolenia, ma prawo wydać zaświadczenia, które jest po prostu dokumentem potwierdzającym, że osoba wzięła udział w czymś tam. Co innego z certyfikatami uprawniającymi do...
Jeżeli jednak tematyka zaświadczeń faktycznie Cię interesuje, (między wierszami, mam poczucie, że po prostu się czepiasz i dyskredytujesz, ech) to warto wydawać zaświadczenia MEN, proszę:
http://bip.men.gov.pl/men_bip/akty_pr_1 ... apper=test
Jeśli nie mam racji, i to nie jest hejt, tylko np. sam chciałbyś wydawać zaświadczania, chętnie Ci pomogę ogarnąć ten temat.
Pozdrowienia
Temat bardzo szeroki, w telegraficznym skrócie jest tak, że każdy, kto jest organizatorem szkolenia, ma prawo wydać zaświadczenia, które jest po prostu dokumentem potwierdzającym, że osoba wzięła udział w czymś tam. Co innego z certyfikatami uprawniającymi do...
Jeżeli jednak tematyka zaświadczeń faktycznie Cię interesuje, (między wierszami, mam poczucie, że po prostu się czepiasz i dyskredytujesz, ech) to warto wydawać zaświadczenia MEN, proszę:
Jeśli nie mam racji, i to nie jest hejt, tylko np. sam chciałbyś wydawać zaświadczania, chętnie Ci pomogę ogarnąć ten temat.
Pozdrowienia
to do mnie... mówisz?Beatus pisze:W wielkim skrócie jakoś tak, ale cieszę się, że chciało Ci się przeczytać.
Pozdrowienia
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Nie, do Damiana.
W międzyczasie, gdy pisałam odpowiedz, Ty wysłałeś swoją i dlatego tak dziwnie wyszło. Moja została umieszczona na końcu i faktycznie wygląda jakbym odpowiadała Tobie.
W międzyczasie, gdy pisałam odpowiedz, Ty wysłałeś swoją i dlatego tak dziwnie wyszło. Moja została umieszczona na końcu i faktycznie wygląda jakbym odpowiadała Tobie.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Beatus pisze:W wielkim skrócie jakoś tak, ale cieszę się, że chciało Ci się przeczytać.
Pozdrowienia
nie pytałem o podstawy formalne, tylko merytoryczne...
LR
LR
Nie do końca rozumiem o co pytasz, ale bardziej intryguje mnie inne pytanie - po co? Co tak naprawdę chcesz uzyskać?
- Damian
-
- Kontaktowanie:
wiesz, hejt - teraz takie modne słowo 
jak bert słusznie zauważył...
prowadzę bloga, jestem dziennikarzem
mam aparat, jestem fotografem
mam terenówkę (od pół roku), jestem instruktorem ofrołd
no offence, to tylko komentowanie rzeczywistości

jak bert słusznie zauważył...
prowadzę bloga, jestem dziennikarzem
mam aparat, jestem fotografem
mam terenówkę (od pół roku), jestem instruktorem ofrołd
no offence, to tylko komentowanie rzeczywistości

LR
LR
Hejt - dobre słowo, bo nośne. Nie ma polskiego odpowiednika.
A z tym byciem kimś tam, fotografem, instruktorem itp, itd.
Widzę to w ten sposób, jeśli na coś nie ma oficjalnych uprawnień to rynek zweryfikuje, i już.
Terenówkę mam trochę dłużej
ale nie w tym rzecz.
Uznanie kwalifikacji wymaga opracowania zakresu i norm. Wszystko musi być mierzalne i sprawdzalne w warunkach eksperymentu, tj. takich, które można powtórzyć niezawodnie. Czegoś takiego jak uprawnienia off-roadowe - nie ma. Więcej, nie ma też uprawnień trenerskich czy instruktorskich. Więc co jest miarą kwalifikacji?
Porównamy moje doświadczenia z Twoimi? A jak to zrobimy? Kto wjechał w głębszą wodę, a może przelazł przez większe bagno? Kiedy, czym, jak? A może pójdziemy w stronę odwagi? Kto wjechał na bardziej stromą i dłuższą górkę? A może, kto mając świadomość, że spotka się z negacją (ok, niech nie będzie hejt) mimo wszystko robi swoje? To też jeszcze nie wyczerpie nam spektrum możliwości. Szkolenia, więc uczenie. Może zrobimy sobie zawody, kto szybciej i skuteczniej opowie o dyferencjałach? Itp, itd.
Rozumiesz jaki to jest absurd? Nie ma norm, nie ma zasad. Indywidualne doświadczenia i opinie to za mało.
Wracając jednak do mojego pytania. Rozumiem z odpowiedzi, że tak, po prostu bezinteresownie skomentowałeś, od to co akurat w oko weszło. ok. W sumie ja też czasem najpierw coś palnę a potem się sama dziwię
No to proponuje chwilowy rozejm, ok?
A z tym byciem kimś tam, fotografem, instruktorem itp, itd.
Widzę to w ten sposób, jeśli na coś nie ma oficjalnych uprawnień to rynek zweryfikuje, i już.
Terenówkę mam trochę dłużej

Uznanie kwalifikacji wymaga opracowania zakresu i norm. Wszystko musi być mierzalne i sprawdzalne w warunkach eksperymentu, tj. takich, które można powtórzyć niezawodnie. Czegoś takiego jak uprawnienia off-roadowe - nie ma. Więcej, nie ma też uprawnień trenerskich czy instruktorskich. Więc co jest miarą kwalifikacji?
Porównamy moje doświadczenia z Twoimi? A jak to zrobimy? Kto wjechał w głębszą wodę, a może przelazł przez większe bagno? Kiedy, czym, jak? A może pójdziemy w stronę odwagi? Kto wjechał na bardziej stromą i dłuższą górkę? A może, kto mając świadomość, że spotka się z negacją (ok, niech nie będzie hejt) mimo wszystko robi swoje? To też jeszcze nie wyczerpie nam spektrum możliwości. Szkolenia, więc uczenie. Może zrobimy sobie zawody, kto szybciej i skuteczniej opowie o dyferencjałach? Itp, itd.
Rozumiesz jaki to jest absurd? Nie ma norm, nie ma zasad. Indywidualne doświadczenia i opinie to za mało.
Wracając jednak do mojego pytania. Rozumiem z odpowiedzi, że tak, po prostu bezinteresownie skomentowałeś, od to co akurat w oko weszło. ok. W sumie ja też czasem najpierw coś palnę a potem się sama dziwię

No to proponuje chwilowy rozejm, ok?
- Damian
-
- Kontaktowanie:
żeby był rozejm, to musiałaby być wcześniej wojna
a to zwykłe komentowanie rzeczywistości ostatnich lat z mojej strony
indywidualne opinie i doświadczenia to nie za mało - ofrołd w polsce ma bez mała 20 lat, a co najmniej kilkanaście ma również profesjonalne oblicze.

indywidualne opinie i doświadczenia to nie za mało - ofrołd w polsce ma bez mała 20 lat, a co najmniej kilkanaście ma również profesjonalne oblicze.
LR
LR
Sam pomysł szkoleń dla kobiet nie jest zły.Ma koleżanka pomysł żeby połączyć swoją (nie wiem ile trwającą) pasję off -road-ową z zarabianiem pieniędzy to niech to robi.Samej teorii można się szybko nauczyć ,żeby przekazać ją innym.Natomiast jazdy w terenie nie nauczy się w pół roku.Ale jeśli ma do tego osobę z dużym doświadczeniem (lub sama potrafi) to ok.Gorzej jeśli dopiero sama się uczy i już swą wiedzą chce ,,podzielić " się z innymi.Prędzej czy póżniej zniszczy komuś auto i nie daj boże zdrowie.Ale jeśli osobiście widziałbym co koleżanka potrafi w terenie,panuje nad maszyną,emocjami,właściwie ocenia na bieżąco sytuacje to wysłałbym swoją żonę na taki kurs.Dlaczego?Bo żona moją,nie siądzie za kierownicę jeśli ja siedzę obok.Pomimo ,że terenówkami jeżdzę od lat dziewiędziesiatych.
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2015 1:28 pm przez gr9192, łącznie zmieniany 1 raz.
4x4
A czy pomyślałeś sobie czasem,że może ona po prostu tego nie chce,"nie jara" jej to i ma to w nosie?gr9192 pisze:............
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
vandall1 pisze:A czy pomyślałeś sobie czasem,że może ona po prostu tego nie chce,"nie jara" jej to i ma to w nosie?gr9192 pisze:............
e tam, obok chłopa który kocha swoje zabawki jechać za kółkiem, jeszcze się okaże, że bardziej zabawki
a tak na serio, miałem okazje "umiać" tej zabawy kilka kobiet, które z własnym chłopem za boga nie chciały w teren jechać.
Jeżdżą ale samodzielnie, jak mają z chłopem to wolą z boku.
I jeszcze jedno, zdecydowanie szybciej i skuteczniej (tej zabawy) uczą się kobiety, bo te uczą się do końca. Facet już po trzeciej kałuży wszystko wie i usiłuje udowodnić, że lepiej zdemoluje ci auto niż ty byś potrafił

- Damian
-
- Kontaktowanie:
zdecydowanie jest to regułą 

LR
LR