Miał czyzero i ma czyzero podejrzewam, że zostanie tak jak jestNUREK MAV pisze:Dzięki za info .. jestem ciekaw jak to teraz " vandallowy " gość będzie załatwiał...

Moderator: Kosiarz
Miał czyzero i ma czyzero podejrzewam, że zostanie tak jak jestNUREK MAV pisze:Dzięki za info .. jestem ciekaw jak to teraz " vandallowy " gość będzie załatwiał...
Misiek Cypr pisze:A Lulek 3.2 to dosc interesujaca pozycja rynku wtornego![]()
Pamietam UAZa z IFSem z przodu. A tyl na sprezynach, o ile pamietam, to w sumie 4runner byl.
W standardowym silniku jaki my wstawialiśmy, koni nie przybywa to pewne, jeśli patrząc na fakt iż klient załatwia i dostarcza silnik oraz pomysł na swap, to już jego sprawa. Wynik hamowania będzie dopiero po dłuższym czasie bo teraz jest czas na szeroko pojmane testy.NUREK MAV pisze:i ile koni było a ile przybyło ..?!
Po to są testy, które obrazują dobre lub te złe rozwiązania. My nie piszemy o tym swapie jako o "cudownym dziecku" bo jeszcze nie wiem jak to się będzie spisywało np. ze skrzynią która klient sobie życzył, auto wyjechało sprawne, co dalej czas pokaże.NUREK MAV pisze:Standardowe pytania które się nasuwają przy takich projektach to co dalej ....., jakie mankamenty wychodzą
I to jest sedno "naszych" swapów. Ludki wrzucają różne cuda pod maskę parcha, ale mało jest takich, którzy potrafią przyznać, że wyszła kupa i wtopili naście baniek w żelazo...vandall_jr pisze: Znasz forum i jego przezajebistośśść, liczysz na to, że ktoś Ci napisze dałem dupy, nie potrafię, Auto pali tyle że chyba starą sprzedam bo na paliwo nie mam
Nie gloryfikujmy tak rozwiazań fabrycznychvandall_jr pisze:Przy swapie każdym innym trzeba myśleć o konsekwencjach zmian. Żaden Swap nie jest tak dobry jak fabryczne rozwiązanie.
.
... tu się zgodzę i pytanie kolejne ... jak już zrobimy swap'a to jak dalej wytrzymają podzespoły mosty,krzyżaki,sprzęgła dociski bo dajmy na to z 160KM jakie ma 3.0 przechodzimy na 250KM lub więcej jak mają "bmki" lub inne wynalzki?!vandall1 pisze: Żadna maszyneria nie jest doskonała.
Ale piszesz o silniku 2,8Wowos pisze:Dół parcha jest pancerny, i 250koni nie zrobi na nim wrazenia. Z resztą fabryka pakuje 290koni (tb48) i nic nie klęka. To nie jeep
20KM w te czy wewte to chyba nie robi różnicyvandall_jr pisze:Ale piszesz o silniku 2,8Wowos pisze:Dół parcha jest pancerny, i 250koni nie zrobi na nim wrazenia. Z resztą fabryka pakuje 290koni (tb48) i nic nie klęka. To nie jeepTD
Basic to 300KM nie robi wrażenia na podwoziu Patrola. Powiedz czy tak na prawdę do codziennej eksploatacji jest Ci potrzebe 300KM plus. Ja raczej twierdze, że moc 200-280 KM w Patrolu wystarcza, nie wiąże się to z mega spalaniem i kosztami serwisu. Naszym zdaniem swap ma polepszyć osiągi auta, przy zachowaniu zdrowego rozsądkujeśli można to tak nazwać.
Teści, teści, ma przykazNUREK MAV pisze:Czy wasz "swap" już coś pisał jak jego nowe dziecko?
filmik łanyvandall_jr pisze:Teści, teści, ma przykazNUREK MAV pisze:Czy wasz "swap" już coś pisał jak jego nowe dziecko?musi też go "wypluć" bo na to czekamy.
Aaaa, mam też drugi film, softcore-video
https://www.youtube.com/watch?v=WJ3uW0dCMMs
eee nie ten targetPatryk 160 pisze:złotej palmy w kan to nie będzie za to
Chodziło mi o podwozie, bo o to pytał @Nurek Mavvandall_jr pisze: Ale piszesz o silniku 2,8TD
oczom nie wierzę, co właśnie przeczytałemPatryk 160 pisze:kołacze mi się myśl, żeby do 160 jakiejś jednej se dać taki silnik
Ale, że chcesz abym film "WYREŻYSEROWAŁ"Patryk 160 pisze:kołacze mi się myśl, żeby do 160 jakiejś jednej se dać taki silnik
zwyczajnie, planuję przekręcić prędkosciomierzWowos pisze:Chodziło mi o podwozie, bo o to pytał @Nurek Mavvandall_jr pisze: Ale piszesz o silniku 2,8TD
oczom nie wierzę, co właśnie przeczytałemPatryk 160 pisze:kołacze mi się myśl, żeby do 160 jakiejś jednej se dać taki silnik
Pardom nie doczytałemWowos pisze:Chodziło mi o podwozie, bo o to pytał @Nurek Mav
a co toto za hawno ?vandall_jr pisze:Ale, że chcesz abym film "WYREŻYSEROWAŁ"Patryk 160 pisze:kołacze mi się myśl, żeby do 160 jakiejś jednej se dać taki silnik
no problema
Nam to chodzi po głowie taka fanaberia, początkowo prywata
Jo, co racja to racja ale ... kusiPatryk 160 pisze:łiiiitam
ma być prosto i skutecznie, żadnych zbędnych figli, które tylko siem psujom .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości