Będę bardzo wdzięczny za info bo żona dała mi zielone światło na zakup, a takich okazji wiele w życiu się nie ma

Moderator: Kosiarz
Patryk, ja na razie jestem na opcji 180 KM w moim 4,2 turbo,Patryk 160 pisze:ponoć ten samochód jest totalną porażką
na jakimś forum opisano , norweskim czy jakimś
zderzak od y60 ułożony jak siodło na świnikomario pisze:Patryk, ja na razie jestem na opcji 180 KM w moim 4,2 turbo,Patryk 160 pisze:ponoć ten samochód jest totalną porażką
na jakimś forum opisano , norweskim czy jakimś
ciekawi mnie jak można osiagnac 300 KM, żeby samochod jechal a nie wybuchal przy przekręceniu kluczyka.
Swoja droga, widać ze tam tez maja specjalistow od konserwacji podwozia,
zobacz na amortyzator skretu. żółto - czarny.
To bajka o "żelaznym wilku", nie da się wycisnąć 300 koni z tego silnika...komario pisze:Wiecie ze uwielbiam te silniki i ciekawość mnie zżera, jak to jest zrobione ze ma 300 kucy.
291 KM - widziałem, na wydruku z hamowni. Modyfikacje które zostały zrobione dyskwalifikowaly samochod do codziennego uzycia.KamiL200 pisze:To bajka o "żelaznym wilku", nie da się wycisnąć 300 koni z tego silnika...komario pisze:Wiecie ze uwielbiam te silniki i ciekawość mnie zżera, jak to jest zrobione ze ma 300 kucy.
Nie pamiętam szczegółów, widziałem to jakiś czas temu, jak pisałem zastosowane modyfikacjeKamiL200 pisze:Przy około 300 koniach ten silnik musiałby generować ponad 800Nm
Po zwrotnicy pięknie widać jak psiknięte farbą, i przy początku rury mostu jak ta farba odpadłakomario pisze: Swoja droga, widać ze tam tez maja specjalistow od konserwacji podwozia,
zobacz na amortyzator skretu. żółto - czarny.
Wiem za co cenimy Patrola, ale fabryczne mosty ogarną takie koła???Zibi pisze:No i ktoś kupił pomnik.
Kangury z UFI osiągnęły 240kw z td42 i jakiejś hybrydy td05 20g (+ zylion innych modyfikacji). Jednak przy takiej mocy ponoć wychodzą pewne problemy z korbowodem... Albo raczej korbowód wychodziKamiL200 pisze:To bajka o "żelaznym wilku", nie da się wycisnąć 300 koni z tego silnika...komario pisze:Wiecie ze uwielbiam te silniki i ciekawość mnie zżera, jak to jest zrobione ze ma 300 kucy.
Pisz tak dalej na publicznym forum to masz murowaną kontrolę wygniłych numerów na ramie na wszystkim co stoi na podwórku... myślcie trochę ludzie...Gadimex pisze: (awaryjnie mam blachy od swojej 160 tki).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości