"koncik" motocyklowy 2

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
Łosiu

Re: "koncik" motocyklowy 2

Post autor: Łosiu » pt mar 06, 2015 9:38 am

Cezariusz Szostek pisze: Zdarzają się ludzie (ja np. :lol: ) którzy kupują sobie zabawki, które potem stoją w garażu :-?
Mój Dziadek to taki właśnie krejzol, ma tico od 1998roku i nakrecil 65tys.km :)21

Temat z nikłymi przebiegami zabawek jest ogólnie znany, mam motocykl, który od 2010 nie ma przeglądu,
bo go od tego czasu ze 2 razy przepaliłem. Akumulator jak wybieram jakiś do motocykla, to staram się, aby
był kompatybilny z więcej niż jedną padaką, bo już mnie osłabia wywalanie "prawie nowych" akumulatorów.
Teraz już po śliwkach, bo już popłacone, ale od przyszłego roku muszę zastosować ten manewr z brakiem obowiązku
ciągłości OC pojazdów starszych niż 40lat (gdzieś wyczytałem, że nie musi mieć żółtej blachy? Badał ktoś może
zagadnienie?)
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 9:42 am

Cezariusz Szostek pisze:W ogłoszeniu gość zapewnia nawet gwarancję na wady ukryte :roll: Przebieg to nie wiem ale ja np. ostatnio sprzedałem quada Honda trx 400 ex. Miałem go 5 lat a najeździłem 13 godzin, i kto by w to uwierzył ?? Moja żona swoim samochodem od nowości na razie przez dwa lata przejechała 15 tyś. Zdarzają się ludzie (ja np. :lol: ) którzy kupują sobie zabawki, które potem stoją w garażu :-?
Ja wiem,ze tak jest czy moze byc. Przez ostatnie lata moja srednia w sezonie na 2oo byla pewnie jakies 10kkm. I to raczej tylko dalsze wyjazdy. A w zeszlym roku KLRem zrobilem z 600.

Tylko tu nie ma slowa o ksiazce serwisowej czy papierach. A z doswiadczenia Ci powiem,ze hiena by o tak waznym czynniku nie zapomniala.

Mowimy o 1,5kkm/km na rok w Italii gdzie sezon na takie moto trwa 12 tys.
Cena jak na takiego rodzynka jest dosc atrakcyjna. W PL jest kilka osob, ktore skupuja takie rodzynki prawie hurtowo. bo np. ogranizuja wyprawy komercyjne i chca miec cala flote tego samego modelu. Nijaki Sambor ma w sumie tylko DRki.

Leo Vince X3 mialem i zacieki na nim sa od aktywnej piany i myjki cisnieniowej, bo sam takie porobilem. Sek w tym,ze utlenia sie tez amelinium w innych miejscach a tego nie ma. Generalnie w XTkach "luszczyca" czy utlenianie sie jest dosc powszechne.

Nie jest ekspertem od TTR (bo w KLR bym pwiedzial co i jak) , ale jakis uzytkownik od razu by ocenil czy elementy wszystkie (tarcze, klocki, lancuch , opony ) sa orginalne i czy powinny byc. I sa ruszone odpowiednie sruby odpowiadjace czynnoscia serwisowym przy danym przbiegu.

Zdjecia sa sprytnie zrobione.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » pt mar 06, 2015 10:02 am

Ten szary kolor jest b.ładny
porzekonasz się do niego.
a jeśli zamierzasz zjeżdżać w off to uwierz, WRĘCZ Porzadany jest kolor, "którego nie widać"☺
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 10:10 am

Mi sie osobiscie tez podoba. Mniej cie widac , mniej cie slychac -dalej zajedziesz :)21

A w dobie technologie jakie sa teraz dostepne zmiana koloru to chwila i grosze.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 10:15 am

Nie tam zaraz off. Do off to jest patrol :D a i tak już z trzech, które miałem zostawiłem sobie tylko takiego wycieczkowego, ja tak jak pewnie większość z tu piszących nie lubię głównych dróg. Zawsze szukam jakichś bocznych, leśnych (legalnych) czy wiejskich :D Tak do kręcenia się w koło komina.
Ja generalnie to kupuję sobie zabawki, poużywam trochę, postoją trochę a potem oddaję za free siostrze (dwa skutery, dwa quady i już dwa samochody) :lol: :lol: :lol: Jak sąsiedzi widzą, że przyjeżdża moja siostra ze szwagrem to zawsze pytają co znowu oddaję :lol: Koledzy już się śmieją czy nie przyjął bym ich do rodziny :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 10:16 am

Jak to ma wygaldac to sie oddam do adopcji. :)21

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 11:20 am

Ja chyba nie mam mieć motocykla, no albo jednak nowy :lol: :lol: :lol: Ten też sprzedany :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 11:24 am

Takie kwiatki beda schodzily na pniu.

kilknastuletnie, uznane modele ze szczatkowym przlotem.
Albo szybka reakcja, ale kupic starszego + solidny pakiet albo moj z gwarancja. :)21

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 11:56 am

No dobra a takie coś http://otomoto.pl/kawasaki-klr-M4256954.html
albo ten http://allegro.pl/yamaha-xt-660r-2005-a ... 89282.html
Sorry, że tak wypytuję ale ja się po prostu nie znam a napaliłem się żeby jeszcze w ten weekend coś sobie połamać :lol: :lol: :lol:

Adamo

Post autor: Adamo » pt mar 06, 2015 12:22 pm

Cezariusz Szostek pisze:napaliłem się żeby jeszcze w ten weekend coś sobie połamać :lol: :lol: :lol:
Są łatwiejsze i tańsze sposoby :)21

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 12:24 pm

Cezariusz Szostek pisze:No dobra a takie coś http://otomoto.pl/kawasaki-klr-M4256954.html
albo ten http://allegro.pl/yamaha-xt-660r-2005-a ... 89282.html
Sorry, że tak wypytuję ale ja się po prostu nie znam a napaliłem się żeby jeszcze w ten weekend coś sobie połamać :lol: :lol: :lol:
To jest "moj" model i moge sie doktoryzowac i madrzyc. 8)

Wygalda bardzo ladnie i adekwatnie do swojego przebiegu. Powiedzialbym,ze nawet powyzej sredniej. Moj jest dwa lata mlodszy

Plusy
- orginalne tarcze przod/tyl i niepokrywiona przednia felga - sukces
- na boczkach od baku nieporysowane naklejki , na boczkach kolo siezenia sa naklejki (schodza latwo od myjki)
- orginalne manetki
- orginalna naklejka na filtrze
- duzo detali, ktore szybko sie zuzywaja, gubia, lamia: slizg lancucha na wachaaczu, nie ma bypassa czujnika stopu z tylu, trzymacz przewodu hamulcowego do poprzeczki kierownicy itd..
- orginalne lusterka - wazne, bo latwo sie przy glebie lamia, a ,ze sa wkrecane w przelaczniki (a nie do kierownicy na opaskach) to wylamuja tam gwinty. Tu orginal
- to samo z dzwignia ssania. Tez przy glebowaniu sie lamie, bo w ujowym miejscu jest i czesto ja przenosza (opcji jest kilka)

Minusy (czesc na sile)
- wedlug mnie za malo oleju. Powinno byc widac w okienku na stopce jesli stoi i nie chodzi. A na calkiem zimnym juz w ogole.
- zamykanie narzedziownika nieorginalne (lubi sie gubic, ale nie otworzysz bez srubokreta)
- dzwignia hamulca noznego podgieta do gory - standard, wiec jakies gleby byly
- ta sama europejska wersja co moj, ale ja nie mam oblasku pod tylna lampa - nie znam wersji, ktora by miala
- ma filtr paliwa, a kranik ma podcisnieniowy. U mnie byly problemy z paleniem, obrotami itd.. a filtr mialem taki sam. :)21
mozna uzyc w razie co do negocjacji ceny ;)
- wlasciciel nic nie pisze o wymianie napinacza lancucha wyrownowazajacego (doohickney). Wada silnika i musi byc naprawiona. Na 90% juz sie rozlecial. Jesli silnik chodzi (tak napisane) to pewnie puka juz na wolnych. Wymiane robi sie raz na zawsze. Kit akcesoryjny kosztuje ~$40, wymienic mozna samemu albo zlecic (mysle,ze ze 200 zeta) i spokoj.
http://www.klrworld.com/index.php?optio ... Itemid=227 to jest jedyna wada tych silnikow. Reszta to mniej lub bardziej potrzebne usprawnienia.

Cena nie niska, ale rozsadna. Wydaje mi sie,ze rokuje jak najbardziej do obejrzenia.

Az dziwne,ze tak malo jest ich obecnie na Allegro. Zawsze bylo wiecej w tym kilka tych nowych

http://images.motorcycle-usa.com/PhotoG ... 50_083.jpg

I moze nad takim sie zastanow. Masz szybke, owiewke i wiekszy bak. Pozatym ten sam motur.

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 1:08 pm

Dzięki Wojtek. Dla mnie, jak na pierwszy motor to wszelkie szybki i owiewki to tylko minus. Pierwsza gleba i po nich :)

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 2:06 pm

Ten napinacz, jakieś wałki i inne pierdoły powymieniane. Kawa już do mnie jedzie. Cena z dowozem 7000 więc chyba ok z tego co pisałeś. Gość po głosie ok. Dzięki wszystkim za pomoc. Ale się cieszę :)2

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pt mar 06, 2015 2:07 pm

Szybka decyzja :)2
Gratulacje.

Jakby sie siostrze mial nie przydac to ja chetnie wezme. :)21

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pt mar 06, 2015 2:10 pm

fajnie :)2

Adamo

Post autor: Adamo » pt mar 06, 2015 2:21 pm

Gratulacje :)2

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 2:58 pm

Dzięki :D Facet ma do mnie 90 km to pewnie za godzinkę, dwie będę już miał. Tak się napaliłem, że postawiłem warunek, albo przywozi zaraz albo wcale :lol: :lol: :lol: :lol:
Po głosie gość nie młody więc pewnie tak jak w ogłoszeniu pisze strasznie nie katał :D

Adamo

Post autor: Adamo » pt mar 06, 2015 3:02 pm

Ależ masz ciśnienie :o :)21

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » pt mar 06, 2015 3:06 pm

A ka ka kasku już masz? :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 3:11 pm

Ka ka kasków ci u mnie dostatek, ale akurat taki enduro oddałem razem z quadem jak sprzedawałem :D I tak by się nie nadawał bo czerwony był :lol: :lol: :lol: Właśnie zaraz się pewnie przejadę po taki http://allegro.pl/kask-z-szyba-airoh-s5 ... 48227.html bo to u mnie pod nosem :)
Czy polecacie coś innego ?

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 3:46 pm

Normalnie nie uwierzycie !! Właśnie gość zadzwonił, że po drodze coś mu w silniku strzeliło bo pewnie było coś źle złożone i niestety :)11 Z drugiej strony dobrze, że jemu a nie mi :)11
No nic - kupię jednak nową DR 650 SE.
Ale jaja - używanych już nie szukam.

redzik

Post autor: redzik » pt mar 06, 2015 5:24 pm

Hahaha, to tak jak ja mialem ostatnio kupowac auto, juz w Rzeszowie goscie z miernikiem lakieru czekali, niestety zapytalem o nr VIN i kontakt sie urwal jak kamien w wode. :)21 Pech, nie pech, moze tak mialo byc.

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » pt mar 06, 2015 5:59 pm

Obyś nie płakał ☺
ale ja tam się nie znam
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Cezariusz Szostek

Post autor: Cezariusz Szostek » pt mar 06, 2015 6:04 pm

Kulka napisałem, że nie kupiłem i nie kupię bo nie dojechał :-?

A może ktoś dla jaj zadzwonił by do tego gościa http://otomoto.pl/kawasaki-klr-M4256954.html
i zapytał czy ogłoszenie aktualne. Ja też pytałem go o VIN zanim mu się motor popsuł :lol:

Blues_M07

Post autor: Blues_M07 » pt mar 06, 2015 10:17 pm

Cytuje klasyka.Kawasaki jebn.j w krzaki.Tylko Moto Guzzi,chyba,że DR :)21
Pomogłem? :)21
Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”