Woda w oleju
Moderator: Student
Woda w oleju
Dostaje się woda z chłodnicy do oleju. Mam zdemontowaną głowicę. Zalałem wodą blok i woda z bloku dostała się do miski olejowej. Wiem że mogła zejść przy tulejach. A czy od strony rozrządu jest też taka możliwość?
Czy chcąc wyciągnąć silnik muszę wyciągnąć najpierw skrzynię biegów razem z reduktorem, czy lepiej rozpiąć skrzynię od reduktora?
Czy chcąc wyciągnąć silnik muszę wyciągnąć najpierw skrzynię biegów razem z reduktorem, czy lepiej rozpiąć skrzynię od reduktora?
Re: Woda w oleju
Czy przeciek wody przez tuleje jest częstą przypadłością Uazów, czy jest to rzadki przypadek. a od strony rozrządu jest możliwy przeciek czy nie
A czy po zdjęciu głowicy ruszałeś tuleje?
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998
Zdjąłem głowicę, zalałem blok wodą i po trzech dniach zeszło około 250ml wody (szklanka). Żadnych wycieków na zewnątrz nie widać.Tulei nie ruszałem. Przy silniku robiłem tylko tyle żeby zdjąć głowicę.
odkrec najpierw miske i bedziesz widzial z ktorej tuleii ewentualnie leci
i polecam zawsze wlewanie tego oczojebnego zielonego plynu, od razu widac wycieki
i polecam zawsze wlewanie tego oczojebnego zielonego plynu, od razu widac wycieki