grand cherokee czy ssang young Musso
Moderator: Mroczny
Re: grand cherokee czy ssang young Musso
To do tego co ja dalem wtedy ,to drobne.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Musso we wszystkich recenzjach/testach jakie znalazłem na necie ma same b dobre opinie. Fakt ze większość testów była robiona gdy te samochody były nowe. Ale musso sport wychodzi jeszcze w 2005 roku gdzie standardy samochodów były już dużo wyższe jak w latach 90 (gdy powstało Musso) i jego testy są również pozytywne. Doceniam dyskusje i opinie b doświadczonych użytkownik terenówek. Zastanawia mnie to czy to naprawdę taki zły samochód jak piszecie....czy to stereotypy.
Ludzie co maja ssangyongi bardzo chwalą te samochody. Najbardziej przeraża mnie ewentualny brak dostępności części ale popytałem trochę i użytkownicy tych samochodów twierdzą że nie ma z tym większych problemów, jesli nie chce się mocno modyfikować samochodu w teren, ponieważ problemy sa z czesciami do modyfikacji 4x4-bo nie ma ich gotowych tyle co do np JEEPa. Ja szukam raczje samochodu w lekki teren do zabawy i wyprawowki wiec nie powinien sie psuc co 5 minut i wymagac czestych napraw jak po cizkim terenie. Skoro są części go gallopera czy pajero II które już nie są dawno produkowane to dlaczego ma nie byc do Musso. Ten samochód jest nadal produkowany w Rosji i Iranie którym to ssanyounng sprzedał licencje.
Ludzie co maja ssangyongi bardzo chwalą te samochody. Najbardziej przeraża mnie ewentualny brak dostępności części ale popytałem trochę i użytkownicy tych samochodów twierdzą że nie ma z tym większych problemów, jesli nie chce się mocno modyfikować samochodu w teren, ponieważ problemy sa z czesciami do modyfikacji 4x4-bo nie ma ich gotowych tyle co do np JEEPa. Ja szukam raczje samochodu w lekki teren do zabawy i wyprawowki wiec nie powinien sie psuc co 5 minut i wymagac czestych napraw jak po cizkim terenie. Skoro są części go gallopera czy pajero II które już nie są dawno produkowane to dlaczego ma nie byc do Musso. Ten samochód jest nadal produkowany w Rosji i Iranie którym to ssanyounng sprzedał licencje.
Powiem Ci tak - taka pierdoła, co nie potrafi decyzji podjąć powinna się zająć M jak Miłość a nie terenówkami. Nie uniesiesz 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
No to wklej juz w koncu zdjecie tego musso. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
- Ryszard Giedrojć
-
Części do pajero i gallopera są, a do musso nie. Tu działa prawo wielkich liczb. Do starego golfa też są i będą części. Miałem Musso. Do mojej toyoty z 1988 r mogę kupić każdą część.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
-
-
Ta do Gallopera są. Spróbuj kupić oblachowania nowe. Albo oświetlenie zewnętrzne gdzie za jedną używaną lampę przednią do Gallopera kupisz wszystkie lampy do Y60. To jest właśnie problem koreańczyków w tym też i Gallopera że brak części, które nie są współdzielone z protoplastami. Na całe szczęście wszystko co mechaniczne i zawieszeniowe mienia się z częściami os japońskiego Mitsubishi.Ryszard Giedrojć pisze:Części do pajero i gallopera są, a do musso nie. Tu działa prawo wielkich liczb. Do starego golfa też są i będą części. Miałem Musso. Do mojej toyoty z 1988 r mogę kupić każdą część.
Niech kupi te Musso, będzie się cieszył z jazdy. Jak się coś zepsuje to i pewnie trafi części i naprawi a jak wystawi dobrą cenę to i sprzeda. Ja nie miałbym takiego parcia aby kupić ten samochód, choć jako tako mi się podoba. Bez wahania wybrałbym zamiast tego Musso albo Terrano albo Pajero.
- Misiek Cypr
-
Chlopie
musso, nie dosc, ze jest ujowa terenowka, to jeszcze z czesciami problem.
Nie mowa o silniku, czy mostach, ale problem dostac lusterko czy blache do drzwi. W terenie te sprawy podlegaja masakrze, a zamiennikow nniet
musso, nie dosc, ze jest ujowa terenowka, to jeszcze z czesciami problem.
Nie mowa o silniku, czy mostach, ale problem dostac lusterko czy blache do drzwi. W terenie te sprawy podlegaja masakrze, a zamiennikow nniet

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Chodzi wokół tego musso jak pies przy ciepłej kaszy, to niech sobie kupi. Kto bogatemu zabroni.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- alibia1112
Jeszcze nigdy (od 5lat) nie widziałem żadnego musso na rajdzie nawet w turystyku
POMYŚL, coś w tym musi być. Jak by było takie SUPER to nie jeden offrołdowiec by je użytkował.
Nie wspomnę już o guście i bryle tego auta
Na pewno chcesz nim jeździć

POMYŚL, coś w tym musi być. Jak by było takie SUPER to nie jeden offrołdowiec by je użytkował.

Nie wspomnę już o guście i bryle tego auta

Na pewno chcesz nim jeździć

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Chcesz żeby poklepać Cie po ramieniu proszę
Muso to najlepsza terenówka jaką jechałem silnik i skrzynia mercedes model 2.3 diesla trochę mułowate ale to nie rajdówka. Nie psuje sie i nie wiem dlaczego wszyscy Muso nie jeżdżą.Musisz ją kupić i udowodnić.Naprawdę to super auto Koreańczycy wzięli to co najlepsze z Toyoty Nissana i Mitsubishi plus serce Meska co tu dodawać
P.s Niestety ja mam syfskiego Jeepa poniosła mnie legenda jak chłopaków od Land Roverów
Muso to najlepsza terenówka jaką jechałem silnik i skrzynia mercedes model 2.3 diesla trochę mułowate ale to nie rajdówka. Nie psuje sie i nie wiem dlaczego wszyscy Muso nie jeżdżą.Musisz ją kupić i udowodnić.Naprawdę to super auto Koreańczycy wzięli to co najlepsze z Toyoty Nissana i Mitsubishi plus serce Meska co tu dodawać
P.s Niestety ja mam syfskiego Jeepa poniosła mnie legenda jak chłopaków od Land Roverów
NO I JEST RZOPA
Aśka&Kuba pisze:Chcesz żeby poklepać Cie po ramieniu proszę

Niech zgadnę. Masz dzieci i potrafisz je wychować.

- alibia1112
Podobnych zagrań używam w rozmowach z 5,5 letnią córką.
Nawet na nią to nie działa
Nawet na nią to nie działa

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
A co mu miałem napisać wiadomo co piszą użytkownicy to samo co posiadacze brzydkich i do tego głupich żon że nie są takie złe i ze mają inne zalety 

NO I JEST RZOPA
- alibia1112
Aśka&Kuba pisze:A co mu miałem napisać wiadomo co piszą użytkownicy to samo co posiadacze brzydkich i do tego głupich żon że nie są takie złe i ze mają inne zalety

CARPE DIEM
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Podobno brzydkie lepiej się bzykają.

Przejrzalem allegro i wszystkie eksploatacyjne czesci t.j kloacki, tracze, zaciski, łożyska, amortyzatory, sprężyny, wahacze sworznnie, sprzeglo, rozrzad sa dostepne w sieci od reki. NIe wiem co wiecej takiego neitypowego w terenowkach sie psuje. Patrzac przez pryzmat osobowki-nie widze czesci ktorej nie moglbym kupic do ssayounga w sieci. Co do blacharki to nie mówcie ze do pajero czy gallopera kupuje ktos nowe blachy: maski czy blotniki. Nawet jesli byly by dostepne to kosztowaly by krocie. Używek na allegro do Musso jest tyle co do Gallopera (kilkadziesiąt sztuk w ofercie- Przyznam ze Pajero czy patrol ma wiecej)
kupuj musso...
i nie zawracaj gitary
i nie zawracaj gitary

-
- jestem tu nowy...
już wiem, to jest urabianie gruntu przed sprzedażą Musso 

A ja GUPI kupiłem Padżero co ma 24 lata i utopiłem w nim dychę.
jaki ja jestem GUPI.
Bierz to Musso i ciesz się jazdą. Nikt źle Ci tu nie życzy.
jaki ja jestem GUPI.

Bierz to Musso i ciesz się jazdą. Nikt źle Ci tu nie życzy.

Podobno Musso to niezła terenówkajradek pisze:Podobno brzydkie lepiej się bzykają.

NO I JEST RZOPA
Kolego poczytaj troszkę czym ludzie jeżdżą i nie wywarzaj otwartych drzwi
Ja jeżdżę dzipem bo dużo znajomych z którymi jeżdżę ma dzipy na wyprawach spotkasz głownie patrole land rovery i toyoty a jak twoje muso sie zepsuje nikt nawet nie bedzie wiedział jak się do tego zabrać a żeby ktoś miał jaką część zamienną to możesz zapomnieć bo na innych markach zęby pozjadali a musso nikt nawet dupy sobie nie zawracał
Wiem że i tak kupisz Muso bo się zafiksowałeś ale tak napisałem jak by ktoś kiedyś bardziej logiczne myślący miał podobny głupi dylemat
Ja jeżdżę dzipem bo dużo znajomych z którymi jeżdżę ma dzipy na wyprawach spotkasz głownie patrole land rovery i toyoty a jak twoje muso sie zepsuje nikt nawet nie bedzie wiedział jak się do tego zabrać a żeby ktoś miał jaką część zamienną to możesz zapomnieć bo na innych markach zęby pozjadali a musso nikt nawet dupy sobie nie zawracał
Wiem że i tak kupisz Muso bo się zafiksowałeś ale tak napisałem jak by ktoś kiedyś bardziej logiczne myślący miał podobny głupi dylemat
NO I JEST RZOPA
to nie ejst tak ze napalam sie na musso i wydaje mi sie ze każda inna terenówka jest gorsza. Szukam terenówki do sporadycznego użytkowania oraz w miarę komfortowej dlatego niekoniecznie chce kupić jakiegos diesla z przebiegiem 200tys z common raile co w razie pewnie niezwłocznej awarii naprawa będzie kosztowała 5-10 tys zl. Musso ma dobry silnik Merca na łańcuchu, jeżdżący setki km ..na wszystkim, wiec potencjalnie nie mam tego ryzyka. Co to innych części i napraw to sa co do tego różne opinie...wiec nei ma co dalej tego drążyć.
Połączeniem wygody i braku problemów z dieslami wydaje sie być JEEP grand cherroki ZJ lub WJ-tylko przeraza mnie spalanie takiego silnika 4,0. Jak ma sie spalanie silnikow JEEPa 4.0 czy 4,7 np do silnikow Pajero czy gallopera 3.0 bp?
Połączeniem wygody i braku problemów z dieslami wydaje sie być JEEP grand cherroki ZJ lub WJ-tylko przeraza mnie spalanie takiego silnika 4,0. Jak ma sie spalanie silnikow JEEPa 4.0 czy 4,7 np do silnikow Pajero czy gallopera 3.0 bp?
tak tak....
bierz musso
silnik 2.9 TD będzie ci palił 5 litrów na 100

bierz musso
silnik 2.9 TD będzie ci palił 5 litrów na 100

a czy ja pisze ze bedzie palil 5 l/100???
pytam ile pali JEEP? sory ale wlasnie przez takie kometarze nie można do końca brać poważnie tego co mówicie....pytam o JEEPa a wrzucasz jakiś sarkazm na temat MUSSo, gdzie nawet słowem nie napisałem że jego silnik jest super oszczędny czy coś w tym stylu