Co ile wymieniac rozrzad w 2.8TD
Moderator: Kosiarz
Re: Co ile wymieniac rozrzad w 2.8TD
Nie pomyślałeś o tym, żeby obrócić silnikiem ręką po złożeniu, to teraz być może strącisz głowicę 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Samodzielna nauka mechaniki bywa droga.

Wróciłem do poprzedniego stanu 27 i 49. trochę dymi na starcie ale może później przestanie. zostawiam więc tak jak było. 

Nissan Patrol K260, TD28, 1991
Hej, dzięki na odpowiedzi
z piątką to racja, trzyma i można dokręcać śrubę wału be z problemu.
Jak na razie to jest nieźle. chodzi ciut inaczej niż przedtem, ale równo i co ważne zapala na dotyk i prawie w ogóle nie dymi
ale teraz jest ciepło ciekawe jak się będzie spisywał jak temperatura spadnie. muszę go jeszcze sprawdzić jak gra na wysokich obrotach. jednak zmiana paska, choć nie całkiem profesjonalna
to wyszła mu chyba na dobre 

Jak na razie to jest nieźle. chodzi ciut inaczej niż przedtem, ale równo i co ważne zapala na dotyk i prawie w ogóle nie dymi

Nissan Patrol K260, TD28, 1991
Czy ktoś ma fotki na których widać różnicę między kołami zębatymi pracującymi z paskiem rozrządu o zębach zaokrąglonych a zębach trapezowych? Bardzo proszę o wklejenie ich lub na priv. A może polecicie mi w Krakowie kogoś doświadczonego i solidnego kto wymieniłby "rozrząd" w moim nowo kupionym y61? To byłoby najlepsze 

---> "Nie przenoście nam stolicy do Krakowa" <---
-
-
KryH pisze:Czy ktoś ma fotki na których widać różnicę między kołami zębatymi pracującymi z paskiem rozrządu o zębach zaokrąglonych a zębach trapezowych? Bardzo proszę o wklejenie ich lub na priv. A może polecicie mi w Krakowie kogoś doświadczonego i solidnego kto wymieniłby "rozrząd" w moim nowo kupionym y61? To byłoby najlepsze
wkleiłem Ci na PW kontakt do świetnego mechanika z Twojego podwórka .
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
-
-
Jako fan jedynego słusznego Patrola 160, dlaczego nie napisałeś że w tych dwałosiem, o którego pyta kolega wyżej rozrząd wymienia się razem z głowicą. Po co robić to zaraz drugi raz.Patryk 160 pisze:KryH pisze:Czy ktoś ma fotki na których widać różnicę między kołami zębatymi pracującymi z paskiem rozrządu o zębach zaokrąglonych a zębach trapezowych? Bardzo proszę o wklejenie ich lub na priv. A może polecicie mi w Krakowie kogoś doświadczonego i solidnego kto wymieniłby "rozrząd" w moim nowo kupionym y61? To byłoby najlepsze
wkleiłem Ci na PW kontakt do świetnego mechanika z Twojego podwórka .

-
-
tasz to elementarne i chyba kolega o tym wieMarcingalloper pisze: Jako fan jedynego słusznego Patrola 160, dlaczego nie napisałeś że w tych dwałosiem, o którego pyta kolega wyżej rozrząd wymienia się razem z głowicą. Po co robić to zaraz drugi raz.

-
-
A myślisz że wie też o tym co siedzi pod poszerzeniami nadkoliPatryk 160 pisze:tasz to elementarne i chyba kolega o tym wieMarcingalloper pisze: Jako fan jedynego słusznego Patrola 160, dlaczego nie napisałeś że w tych dwałosiem, o którego pyta kolega wyżej rozrząd wymienia się razem z głowicą. Po co robić to zaraz drugi raz.

Dobra żartuję. Niech się dobrze koledze sprawuje

-
-
myślę, że wie, bo oglądał u mnie na stronie jak wyglądają te autaMarcingalloper pisze:
A myślisz że wie też o tym co siedzi pod poszerzeniami nadkoli.
Dobra żartuję. Niech się dobrze koledze sprawuje.
to znaczy wie, ale myśli, że u niego jest inaczej

No Koledzy, fakt że moją osobowość po nauczeniu się czytać kształtowała beletrystyka Stanisława Lema nie oznacza, że jestem tak skrajnym fantastąPatryk 160 pisze:...
to znaczy wie, ale myśli, że u niego jest inaczej

Edit:
Wracając do tematu, mam prośbę o dwie fotki z paskiem o zębach jednych i drugich aby porównując je wiadomym było jaki jest pod maską

---> "Nie przenoście nam stolicy do Krakowa" <---