Amortyzatory

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

cupek17
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Amortyzatory

Post autor: cupek17 » śr lip 01, 2015 5:45 pm

Witam wszystkich po dłuższej przerwie . Poprzedniego LR 300 musiałem sprzedać ze względów finansowych ( przycisnęło mnie ) , i jakoś nie zaglądałem na forum . Teraz przyszedł czas powrotu i padło na to samo auto , by było na co wydać resztę pieniędzy :) ( wiele nie ma :) )
Jak napisałem , wróciłem do Discovery , choć starszy o rok od poprzedniej , jakoś się kupy trzyma . Zrobiłem hamulce , wydech , oleje , filtry i inne drobiazgi . Na razie na podniesienie nie ma kasy , ale z czasem ....
Puki co mam pytanie . Jak wspomniałem mam zamiar kupić ( kiedyś ) zestaw 2" , ale puki co , mam jeden amortyzator nowy a drugi ..... jak by go nie było :( . Chodzi o przód i to się czuje podczas jazdy . Co z tym fantem zrobić ? Pomyślałem , że kupię jeden używany aby jakiś czas przebidować , do czasy zakupu zestawu . I mam w związku z tym pytanie . Czy lewy a prawy amortyzator się czymś różni ( oprócz zużycia ) . Z obserwacji mojej wynika , że są takie same , ale wszędzie na aukcjach określają je , lewy , prawy . Mówię tu o LR 1 300 . :roll:
Pozdrawiam .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”