Oddam za free albo za piwo :)Tylko oferty bez życzen! inf PM
Moderator: Kosiarz
Re: Oddam za free albo za piwo :)Tylko oferty bez życzen! inf PM
która poduszka skrzyni?
Ta mała, dziwna?
U mnie ciągle zalega ten kangur.
Ta mała, dziwna?
U mnie ciągle zalega ten kangur.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- bilans
- Kontaktowanie:
Nie ta od spodu duża
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
Z ss? Bo jak tak to biorębilans pisze:Nie ta od spodu duża

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- bilans
- Kontaktowanie:
Wyślę ci foto sprawdzisz sobie
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
Poproszębilans pisze:Wyślę ci foto sprawdzisz sobie

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
- Kontaktowanie:
Re: Oddam za free albo za piwo :)Tylko oferty bez życzen! in
Jeszcze sprźegiełko jedno automat zostało.miki_mi2 pisze: Zostało mi kilka gratów:
2 szt przewodów elastycznych qiuck brake
Ramie przekładni kierowniczej CTR
2 szt tuleje wachacza Górnego genuine Parts
Drążek kier długi 555
Zestaw naprawczy do bębna na jedna stronę chyba zostało quick brake
Sworzeń górny chyba CTR x2
Sworzeń dolny tez chyba CTR
Lozysko igielkowe piasty nie wiem jakiej firmy
Nowe nie zakładane.
Jeszcze mam motane resory od żuka za flaszkę
I głowice z pompa do regeneracji tez za flaszkę
Oddam po taniości bo miejsce zajmuje.
k260
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
poszukuje
Tapicerki drzwi bagażnika do PII jak i tego plastiku pod rejestracje na tych drzwiach, najlepiej z lampkami i klamką
Tapicerki drzwi bagażnika do PII jak i tego plastiku pod rejestracje na tych drzwiach, najlepiej z lampkami i klamką
Czwarte serce 

mam na zbyciu wały napędowe z krótkiego superselekt, puszka wiatrów, interculer z 2,5td
Potrzebne zaciski tylne do pajero 2 3.0benzyna i kompresor blokady. Wiem ze sa na allegro ale najpierw pytam forumowiczow jesli nikt sie nie odezwie to se kupie
Ps. Za darmo noe chce oczywiscie. Pozdrawiam

Ps. Za darmo noe chce oczywiscie. Pozdrawiam
LJ 70
wymienię odpowiednią ilość browarów za dźwignię reduktora es razem z mocowaniem.
sprawa dość pilna
sprawa dość pilna

Ma ktos moze zbedne podkladki tylnych wahaczy chodzi o te duze przy ramie od strony sroby
LJ 70
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Oddam zamienie wymienie
zderzaki do PII oraz komplet poszerzeń, poszerzenia całe nie połamane
oddam oryginalnego kangura do patrola
zderzaki do PII oraz komplet poszerzeń, poszerzenia całe nie połamane
oddam oryginalnego kangura do patrola
Czwarte serce 

-
-
Mostu z blokadą 4.875 poszukuję.

Marcin mi sie udalo zanabyc takowy za 600 pln
wisi jeszcze jeden na aledrogo ale kolo chce tałzena

LJ 70
-
-
Pomysł dojrzewał zbyt długo bo mogłem sobie poprzekładać z Pajeraka, który poszedł na złom. Miał i most z blokadą i SS.RADZILLA pisze:Marcin mi sie udalo zanabyc takowy za 600 plnwisi jeszcze jeden na aledrogo ale kolo chce tałzena
U mnie umiera już LSD. O ile na starych oponach wsio było OK i na podniesionym jednym tylnym kole ciężko było je obrócić, to teraz jak zmieniałem szpilki idzie już kręcić sporo luźniej. Może nie lekko ale bez takiego oporu jak wcześniej.
Reanimować LSD nie zamierzam choć przyznam że działało to naprawdę dobrze. Rozglądałem się za sprawną główką z LSD od Gallopera i trzeba dać 250zł w górę - a tak jak piszesz most z blokadą idzie kupić już od 300zł do

Mi się nie speszy bo i tak przekładałbym dopiero na wiosnę

A przy okazji, widział ktoś kiedyś most z blokadą mający nie tarczo-bębny a same bębny

PS: muszę jeszcze o techniczne rzeczy podpytać bo ja chcę ten mosty do Gallopera

U u u Marcinie z tego co wiem bebny byly tylko w p1 a w p2 juz tarczobebny. A o tym moscie za 12 to pisalem tylko kolo co jakis czasz wachlyje cena miedzy 1 a 1.2. Ja naprawde fajnie trafilem bo mos mialem o 50 km od domu i w fajnej kondycji. 

LJ 70
-
-
No będę się rozglądał bo co jakiś czas się coś pojawia a mi się nie śpieszy.RADZILLA pisze:U u u Marcinie z tego co wiem bebny byly tylko w p1 a w p2 juz tarczobebny. A o tym moscie za 12 to pisalem tylko kolo co jakis czasz wachlyje cena miedzy 1 a 1.2. Ja naprawde fajnie trafilem bo mos mialem o 50 km od domu i w fajnej kondycji.
Pytam o bębny i tarcze bo most z tarczo-bębnami jest o 40mm szerszy niż Galloperowy a u mnie na tych stalówkach koła są niemal na równo z poszerzeniami i chciałbym aby tak zostało. Mi się wydaje że raz widziałem PII z bębnami - być może przekładany most miał

Mnie w ogóle kusi i zmiana przełożeń, czyli i przedniego mostu a jak już taki myk bym robił to nie będę szukał samych mostów a całego PII i przeszczepię razem z SS

Tylko się cały czas zastanawiam czy jest sens to wszystko robić w takim Hyundaiu

Dozywocie z autem.
-
-
Dożywocie dożywociem. Miałem nie pchać w niego kasy, jeździć seryjnym tylko na ryby i grzyby.
Miało nie być emteków, miało nie być liftów. Teraz w planach wyciągarka a jak ona to i drążki skrętne. Będzie wyciągarka to przydałby się zderzak stalowy, z jednym będzie brzydko to ..... .
Lakier też chciałbym zmienić
.
A chciałem sobie na setuchnę w skarpetkę upychać
.
Miało nie być emteków, miało nie być liftów. Teraz w planach wyciągarka a jak ona to i drążki skrętne. Będzie wyciągarka to przydałby się zderzak stalowy, z jednym będzie brzydko to ..... .
Lakier też chciałbym zmienić

A chciałem sobie na setuchnę w skarpetkę upychać

LC100?
-
-
jradek pisze:LC100?

-
-
Podpowie ktoś czy da się jakoś taki most z blokadą z Pajero II sterować inaczej niż ma to miejsce w samym Pajero
.
Z tego co się orientuję to w PII blokada zadziała wyłącznie przy załączonym (bez centralnego mechanizmu różnicowego) napędzie lub przy reduktorze. Czyli sterują tym jakieś czujniki, które dają napięcie lub nie na kompresor. Ja chcę aby blokadę można było załączyć zawsze, nawet przy napędzie na sam tył - myślę że podłączenie kompresora na oddzielnym obwodzie z przyciskiem, który to załącza wsio ogarnę. Tylko chcę zamontować zwykły kompresor z możliwością pompowania kół - nie będzie zbyt mocne ciśnienie
, a może jakiś zawór potrzebny co by po nabiciu (piszę w teorii) np. 1bar wyłączył sprężarkę i przytrzymał ciśnienie
.
Zbieram sobie wszystkie informacje
.

Z tego co się orientuję to w PII blokada zadziała wyłącznie przy załączonym (bez centralnego mechanizmu różnicowego) napędzie lub przy reduktorze. Czyli sterują tym jakieś czujniki, które dają napięcie lub nie na kompresor. Ja chcę aby blokadę można było załączyć zawsze, nawet przy napędzie na sam tył - myślę że podłączenie kompresora na oddzielnym obwodzie z przyciskiem, który to załącza wsio ogarnę. Tylko chcę zamontować zwykły kompresor z możliwością pompowania kół - nie będzie zbyt mocne ciśnienie

Zbieram sobie wszystkie informacje

Ja tak robilem koledze mogl blokowac kiedy chcial tylko ze na orginalnym kompresorze a jesli Ty chcesz kopresor do pompowania to jakis reduktor musisz w obwod wsadzic plus elektrozawor
LJ 70
-
-
No właśnie nie wiem jak to ogarnąć.RADZILLA pisze:Ja tak robilem koledze mogl blokowac kiedy chcial tylko ze na orginalnym kompresorze a jesli Ty chcesz kopresor do pompowania to jakis reduktor musisz w obwod wsadzic plus elektrozawor
Czyli włącznik włączałby niezależnie od ustawienia napędów sprężarkę, która po nabiciu odpowiedniego ciśnienia zostaje wyłączona przez dodatkowy czujnik ciśnienia w układzie - czy takowy jest oryginalnie gdzieś w Pajero

No to trochę teorii już mam