ile można zejść z wagi!?
Moderator: Kosiarz
ile można zejść z wagi!?
cześć,
ile da się zejść z wagi tnąc krótkiego GR Y60 tak, żeby została tylko kabina.
tył z rurek-bez fragmentów oryginalnej budy, demontaż przodu, w to miejsce lekka maska, nadkola fartuch gumy lub plastik?
Z przodu jeśłi się da, to podobnie jak z tyłu skrócenie ramy
czy da się osiągnąć ok 1500kg na kołach 37' z dwiema elektrycznymi wyciągarkami?
ile da się zejść z wagi tnąc krótkiego GR Y60 tak, żeby została tylko kabina.
tył z rurek-bez fragmentów oryginalnej budy, demontaż przodu, w to miejsce lekka maska, nadkola fartuch gumy lub plastik?
Z przodu jeśłi się da, to podobnie jak z tyłu skrócenie ramy
czy da się osiągnąć ok 1500kg na kołach 37' z dwiema elektrycznymi wyciągarkami?
Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Grand Cherokee 6.2V8 Supercharged
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Re: ile można zejść z wagi!?
Nie da się
Podobny obrzyn z klatką, jedną wyciągarką i silnikiem 4,2D wyszedł mi około 2t.
Różnica w wadze silnika nie będzie 500kg...

Podobny obrzyn z klatką, jedną wyciągarką i silnikiem 4,2D wyszedł mi około 2t.
Różnica w wadze silnika nie będzie 500kg...
Nie ma opcji do 1500 wedlug mnie.
U kumpla w warsztacie jest kilka takich zmot.
Najlzejsza z nich to Y60 + skyline i w ruraku. 1700 ponad ma na malych kolach i jedna wyciagarka
Seria ma niecale 2tony.
Sam most przedni z polosiami i reszta to ~180 kg, tyl to 118 zdaje sie. Silnik ze skrzynia ponad 350.
Kolo pod 50 kg. 50kg paliwa + bak. Fotele po 20 kg.
Giglepin wazy ponad 40. Rama tez nie jest lekka.
U kumpla w warsztacie jest kilka takich zmot.
Najlzejsza z nich to Y60 + skyline i w ruraku. 1700 ponad ma na malych kolach i jedna wyciagarka
Seria ma niecale 2tony.
Sam most przedni z polosiami i reszta to ~180 kg, tyl to 118 zdaje sie. Silnik ze skrzynia ponad 350.
Kolo pod 50 kg. 50kg paliwa + bak. Fotele po 20 kg.
Giglepin wazy ponad 40. Rama tez nie jest lekka.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Na którymś Magamie była Litewska [bodajże] załoga pocietym Patrolem.
I auto owe jeździło wieżchem "pływających dywanów" czyli po zarastających jeziorach.
Tyle że ten "Patrol" miał nawet ramę z aluminum.
Sądzę,ze zeszli oni z wagi do tych 1500 kg.
I auto owe jeździło wieżchem "pływających dywanów" czyli po zarastających jeziorach.
Rama z amelinium... ? Nie pomalowana do tego
A ile waży długi y61 na 35 z 4.2d Waszym zdaniem ?

-
- jestem tu nowy...
seria zderzaki itd ? Mój gu3 seria z pustym prawie bakiem 2480 - obala to mit mega wagi 4.2 moim zdaniem. Za to zderzaki z fabryki zawojowały ulice, co mnie bardzo cieszy 

wklejalem juz posta o wadze mojego GU4 z fabrycznym silnikiem TD42T na 35
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 7#p8057637
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
SUPER SAFARI 4,5 - TB45 GULF MANUAL był
a ile realnie mogę uzyskać?
wiadomo, jakaś klatka ma być, chce zostac przy silniku 2,8 lub bmw 3.0 w gnojówce.......
wiadomo, jakaś klatka ma być, chce zostac przy silniku 2,8 lub bmw 3.0 w gnojówce.......
Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
to jeszcze jest do zaakceptowania.
czy możecie polecić jakiś warsztat, który na Śląsku temat patroli ma wyćwiczony?
czy możecie polecić jakiś warsztat, który na Śląsku temat patroli ma wyćwiczony?
Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
- apede
-
- Kontaktowanie:
To to już nie był PatrolPiotrek M pisze:Na którymś Magamie była Litewska [bodajże] załoga pocietym Patrolem.

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
1700-1800 bedzie bardzo dobrym wynikiem.Marcin pisze:a ile realnie mogę uzyskać?
Jak temat bedzie oparty na patrolu.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Trzeba by włożyć jakąś lekką benzynę aby aż tyle urwać z wagi...Wojtek_W pisze:1700-1800 bedzie bardzo dobrym wynikiem.Marcin pisze:a ile realnie mogę uzyskać?
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Mozesz napisac te wyniki bo ja nie widze obrazków.komario pisze:wklejalem juz posta o wadze mojego GU4 z fabrycznym silnikiem TD42T na 35
Nawet z benzyna bmw zmota koleg:i most parch + pocieta rama + mocno odchudzona buda z samurai'a to ~1900.Adamo pisze:Trzeba by włożyć jakąś lekką benzynę aby aż tyle urwać z wagi...Wojtek_W pisze:1700-1800 bedzie bardzo dobrym wynikiem.Marcin pisze:a ile realnie mogę uzyskać?
Chlopaki od nas (nie pamietam nazwy uzytkownika Marcina) maja 2 takie zmoty. NIe bede ich chwalil za bardzo, bo w piorka obrosna, ale jezdzi to niezle.

Konfig przekljam z maila:
Rama samurai, klatka nasza konstrukcja - zawieszenie sprężyny nasza konstrukcja, silnik baleno 1.6; reduktor samurai 4.16; mosty przelozenia 5.125; opony nalewki simex 235x75x15
~1100 kg.

Wierzchem wszedzie ten wypierdek jedzie.

Szarbia pisze:Mozesz napisac te wyniki bo ja nie widze obrazków.komario pisze:wklejalem juz posta o wadze mojego GU4 z fabrycznym silnikiem TD42T na 35
2520 kg - bylo 1/4 zbiornika paliwa, bez kierowcy. bez bagaznika dachowego i bez zderzakow metalowych.
PATROL GU4 LWB 4,2 TD - TD42T MANUAL
Mi udało się zejść do1960kg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 1897_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 1897_o.jpg
Seryjne Y60 2.8 to około 1900kg .
Y61 jest chyba cięższy wyjściowo w stosunku do Y60. Z tego Twojego to jeszcze trochę by wyciął 
ile minimalnie trzeba mieć uciągu na haku, aby pociągnąć lawetę z y60 krótkim?> 2950 wystarczy?

ile minimalnie trzeba mieć uciągu na haku, aby pociągnąć lawetę z y60 krótkim?> 2950 wystarczy?
Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Jest jakieś 300 kg różnicy.
Trzeba mieć tyle... ile ma laweta wpisane DMC i masa rzeczywista wiezionego nie powinna przekraczać ładowności lawety.Marcin pisze:Y61 jest chyba cięższy wyjściowo w stosunku do Y60. Z tego Twojego to jeszcze trochę by wyciął
Kolejnym aspektem jest szerokość lawety. Patrol na kołach z większym ET nie na każdą się mieści

mam auto, które ma dokładnie 2950, auto, które planuję mieć dłużej i jak się nie zmieszczę do pójdę w zmotę na suzuce ..... 

Monterey RS 3,5
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
Monterey RS 3,0
Monterey LTD 3,1
Trooper 3,0 TOD
2500 na haku spokojnie starczyMarcin pisze:mam auto, które ma dokładnie 2950, auto, które planuję mieć dłużej i jak się nie zmieszczę do pójdę w zmotę na suzuce .....