TRÓJMIASTO, i okolice turystycznie
Moderator: Misiek Bielsko
Re: TRÓJMIASTO, i okolice turystycznie
Liczę na jakiegoś prowadzącego.....bo ja pomysła nie mam.... Nurek ostatnio się spisywał....może ktoś z okolic Gniewina czy inne zapadłej w okolicy dziury by nas przygarną i oprowadził...... 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
- Misiek Cypr
-
To o której sie spotykamy? 10 na stacji w Osowej, przy obwodnicy.
Kto jak kto, ale tamte okolice chyba znasz?
Kto jak kto, ale tamte okolice chyba znasz?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Właśnie dlatego że znam .. przydał by się nowy mentor... 

- Misiek Cypr
-
Bedziesz, czy ma sie podpiac pod inna paczke?
513549044
513549044
jak inna paczka jedzie dalej niż na były poligon czy tzw. lasek kojota to też się podepnę....
- Misiek Cypr
-
Raczej wokol smietnika...
To co gdzies dalej sie ruszamy, czy smietnik?
To co gdzies dalej sie ruszamy, czy smietnik?
513549044
513549044
Na to co ja planuję to tak, suv się nada. Jest kilka miejsc gdzie można przytrzeć podwoziem ale powinno się udać, jak się nie uda to wyciągniemy. Termin - raczej niedziela,drugi bądź trzeci weekend grudnia.jezus pisze:Pytanie o suv-a do @bujax ......
Frontera i Discovery
Jednak Suvy, (w zależności kto co ma na myśli) mogą nie dać rady. Na pewno musi być auto z blokadami, ostatnio przejeżdżałem Fronterą przez niektóre odcinki i w większości było normalnie https://lh3.googleusercontent.com/-Qq8I ... Pro.jpgale w paru miejscach są trochę zalane. Są też momenty w których bez włączenia 4x4 bym nie przejechał. Jechałem na oponach szosowych i w paru miejscach myślałem ze ugrzęznę.
https://lh3.googleusercontent.com/-B_Fv ... 17_Pro.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-ddai ... 54_Pro.jpg
Więc skoro jest trasa, jest błoto i są umówione pewne atrakcje to nie pozostaje mi nic tylko:
Zaprosić wszystkich posiadaczy pojazdów 4x4 i miłośników turystyki offroadowej do wzięcia udziału w wyprawie Kaszubskie Safari, która odbędzie się 13 grudnia. Ruszamy o 9.30 rano ze stacji benzynowej BP w Celbowie przy trasie nr 216 Reda-Władysławowo niedaleko Pucka.
Trasę wycieczki rozpoczniemy w okolicach Połczyna, dalej w kolejności będą okolice Władysławowa, Mieroszyna, Sobieńczyc, Żarnowca, Gniewina, Tyłowa i Mechowa. Zakończymy w miejscu skąd ruszyliśmy czyli w Celbowie. Czas jaki poświecimy na przejazd nie powinien przekraczać 5 godzin. Po drodze zrobimy około 100km po luźnych, nieutwardzonych polnych i leśnych drogach. Trasa jest tak ułożona żeby każde „zwykłe” auto z napędem na 4 koła dało rade przejechać, choć i dla bardziej wymagającego sprzętu znajdzie się trochę terenu. Między innymi odwiedzimy tor motocrosowy w Sobieńczycach i tor offroadowy koło Gniewina, następnie udamy się do restauracji na małą przerwę przy gorącej kawie.
Każdy jedzie na własną odpowiedzialność i odpowiada za swoich pasażerów. Przypominam, że obowiązują nas przepisy ruchu drogowego, które każdy z uczestniczących w wyprawie zobowiązuje się przestrzegać.
Przejazd odbędzie się po "legalnych" szlakach - nikt z widłami raczej nas nie będzie ganiał.
Zrobimy fotorelacje z wyprawy, którą będzie można obejrzeć w jednym z lokalnych portali internetowych.
Udostępnimy mapki poglądowe, ale zastrzegamy sobie prawo do zmiany trasy jeżeli któreś z odcinków z jakiś względów nie będą przejezdne.
Wyprawa ma charakter turystyczno-rekreacyjny, nie pobieramy żadnych opłat organizacyjnych a koszty jakie trzeba ponieść to około 70-100zł na paliwo, 30zł wjazd na teren torów „off...” i oczywiście coś na kawę, herbatę, posiłek.
Zgłoszenia przysyłajcie sms-em lub telefonicznie pod numerem 665 940 695
Info o wyprawie wysłałem tez na innym forum, jak macie możliwość i ochotę to możecie przekazać je dalej.
Pozdrawiam
https://lh3.googleusercontent.com/-B_Fv ... 17_Pro.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-ddai ... 54_Pro.jpg
Więc skoro jest trasa, jest błoto i są umówione pewne atrakcje to nie pozostaje mi nic tylko:
Zaprosić wszystkich posiadaczy pojazdów 4x4 i miłośników turystyki offroadowej do wzięcia udziału w wyprawie Kaszubskie Safari, która odbędzie się 13 grudnia. Ruszamy o 9.30 rano ze stacji benzynowej BP w Celbowie przy trasie nr 216 Reda-Władysławowo niedaleko Pucka.
Trasę wycieczki rozpoczniemy w okolicach Połczyna, dalej w kolejności będą okolice Władysławowa, Mieroszyna, Sobieńczyc, Żarnowca, Gniewina, Tyłowa i Mechowa. Zakończymy w miejscu skąd ruszyliśmy czyli w Celbowie. Czas jaki poświecimy na przejazd nie powinien przekraczać 5 godzin. Po drodze zrobimy około 100km po luźnych, nieutwardzonych polnych i leśnych drogach. Trasa jest tak ułożona żeby każde „zwykłe” auto z napędem na 4 koła dało rade przejechać, choć i dla bardziej wymagającego sprzętu znajdzie się trochę terenu. Między innymi odwiedzimy tor motocrosowy w Sobieńczycach i tor offroadowy koło Gniewina, następnie udamy się do restauracji na małą przerwę przy gorącej kawie.
Każdy jedzie na własną odpowiedzialność i odpowiada za swoich pasażerów. Przypominam, że obowiązują nas przepisy ruchu drogowego, które każdy z uczestniczących w wyprawie zobowiązuje się przestrzegać.
Przejazd odbędzie się po "legalnych" szlakach - nikt z widłami raczej nas nie będzie ganiał.
Zrobimy fotorelacje z wyprawy, którą będzie można obejrzeć w jednym z lokalnych portali internetowych.
Udostępnimy mapki poglądowe, ale zastrzegamy sobie prawo do zmiany trasy jeżeli któreś z odcinków z jakiś względów nie będą przejezdne.
Wyprawa ma charakter turystyczno-rekreacyjny, nie pobieramy żadnych opłat organizacyjnych a koszty jakie trzeba ponieść to około 70-100zł na paliwo, 30zł wjazd na teren torów „off...” i oczywiście coś na kawę, herbatę, posiłek.
Zgłoszenia przysyłajcie sms-em lub telefonicznie pod numerem 665 940 695
Info o wyprawie wysłałem tez na innym forum, jak macie możliwość i ochotę to możecie przekazać je dalej.
Pozdrawiam
Frontera i Discovery
no to pechowa data dla mnie bo auta jeszcze nie będę miał ,a powtórka na zimowym szlaku będzie ..?!
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Tyle czasu wężyk będą robić.......NUREK MAV pisze:no to pechowa data dla mnie bo auta jeszcze nie będę miał ,a powtórka na zimowym szlaku będzie ..?!

Jutro zadryndam......
-
-
rozumiem ze listy zadnej nie ma i mozna sie dolaczyc w kazdej chwili 

Można się zapisywać w każdej chwili.
Chce mieć bezpośredni kontakt z zainteresowanymi osobami żeby wiedzieć na kogo czekać i oczywiście chcę mieć możliwość poinformowania w razie zmian, dla tego podałem telefon do zapisów. Dzisiaj np. padły mi napędy, bez których przy obecnym stanie szlaków wyjazd musiałby być odłożony, dobrze że teraz a nie na dzień przed wyprawą. Ale już wiem co się zesr...ło, do poniedziałku to naprawię. Ci którzy zastanawiają się czy jechać czy nie bo np mają zwykłe opony, mogą śmiało się zapisywać, sam też będę na takich
. Oczywiście dyskwalifikuje mnie to ze śnieżnych wypraw więc w tym roku takich nie planuje. Z resztą, po co nam śnieg:
https://lh3.googleusercontent.com/-e6z0 ... 17_Pro.jpg

Chce mieć bezpośredni kontakt z zainteresowanymi osobami żeby wiedzieć na kogo czekać i oczywiście chcę mieć możliwość poinformowania w razie zmian, dla tego podałem telefon do zapisów. Dzisiaj np. padły mi napędy, bez których przy obecnym stanie szlaków wyjazd musiałby być odłożony, dobrze że teraz a nie na dzień przed wyprawą. Ale już wiem co się zesr...ło, do poniedziałku to naprawię. Ci którzy zastanawiają się czy jechać czy nie bo np mają zwykłe opony, mogą śmiało się zapisywać, sam też będę na takich

https://lh3.googleusercontent.com/-e6z0 ... 17_Pro.jpg

Frontera i Discovery
Siemanko jestem tu nowy. Jeździmy z bratem disco 1 i z chęcią dołączymy się na niedziele jak nic nie stanie na przeszkodzie.
Zgłosiliście się już sms-em? Jak nie to zgłaszacie. Zapraszam.
Frontera i Discovery
Lista Pełna. Zamykamy zapisy. Relacja po wyprawie.
Frontera i Discovery
Szkoda ze mam tak daleko, chetnie bym Was poznal osobiscie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Aktualizacja:
Wyprawa się odbędzie, liczymy na dobre humory i wyrozumiałość, pierwszy raz pojedziemy z taką liczbą chętnych, wcześniej jeździliśmy w małych grupkach. Jednocześnie przypominam, że jest to wypad turystyczny ale spragnieni mocniejszych wrażeń będą mogli ich poszukać w Gniewinku. Nie zapomnijcie o CB radiach, linach, lewarkach i jakiś saperkach. Nie obiecuję, że ich użyjemy ale warto to mieć. Zobaczymy co nam pogoda przyniesie. Większość dróg to zwykłe szutrówki, jest też kilka zarośniętych mało jeżdżonych duktów. Ze względu na zakaz wjazdu do lasów niektóre najfajniejsze szlaki trzeba będzie częściowo objechać asfaltem. Słabo to brzmi ale cóż, nie chcemy mieć leśniczego na karku. Z uwagi na dużą liczbę chętnych musimy zmienić miejsce startu wyprawy w okolice Piaśnicy koło Wejherowa i stamtąd jedziemy w odwrotnej kolejności niż to co było wcześniej pisane. Piaśnicę muszę najpierw sprawdzić czy się tam zmieścimy, może ruszymy od razu z jakiegoś marketu w Wejherowie. Szczegóły podam w piątek wieczorem, telefonicznie do każdego zgłoszonego i zgłoszonej. Pozdrawiam.
Wyprawa się odbędzie, liczymy na dobre humory i wyrozumiałość, pierwszy raz pojedziemy z taką liczbą chętnych, wcześniej jeździliśmy w małych grupkach. Jednocześnie przypominam, że jest to wypad turystyczny ale spragnieni mocniejszych wrażeń będą mogli ich poszukać w Gniewinku. Nie zapomnijcie o CB radiach, linach, lewarkach i jakiś saperkach. Nie obiecuję, że ich użyjemy ale warto to mieć. Zobaczymy co nam pogoda przyniesie. Większość dróg to zwykłe szutrówki, jest też kilka zarośniętych mało jeżdżonych duktów. Ze względu na zakaz wjazdu do lasów niektóre najfajniejsze szlaki trzeba będzie częściowo objechać asfaltem. Słabo to brzmi ale cóż, nie chcemy mieć leśniczego na karku. Z uwagi na dużą liczbę chętnych musimy zmienić miejsce startu wyprawy w okolice Piaśnicy koło Wejherowa i stamtąd jedziemy w odwrotnej kolejności niż to co było wcześniej pisane. Piaśnicę muszę najpierw sprawdzić czy się tam zmieścimy, może ruszymy od razu z jakiegoś marketu w Wejherowie. Szczegóły podam w piątek wieczorem, telefonicznie do każdego zgłoszonego i zgłoszonej. Pozdrawiam.
Frontera i Discovery
I jak się udało, bom ciekaw na obczyźnie jakie zdjęcia domowych okolic pooglądać?
Pozdrawiam z Czech
Pozdrawiam z Czech
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003
Dlugi juz jestes w ciagu?

Pokazywać foty com stracił?
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
Zapowiadana relacja, ale wersji okrojonej, fotki w linku pod tekstem.
http://www.wirtualne.polczyno.pl/kaszub ... -kaszubach
Szczegółową relacje trzymamy, żeby później puścić ją gdzieś dalej.
http://www.wirtualne.polczyno.pl/kaszub ... -kaszubach
Szczegółową relacje trzymamy, żeby później puścić ją gdzieś dalej.
Frontera i Discovery
No ładnie było...
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
Fajna ta kałuża z ostatniej foty. Ktoś ją przejechał?
Bliżej środka tej kałuży, nikt więcej się nie zapuszczał. Nic nie wskazywało na to, że tam jest tak głęboko.
Frontera i Discovery
7 lutego pojechaliśmy jeszcze raz tę samą trasę ale już w innej pogodzie i trochę innym składzie. Ale oczywiście było równie ciekawie i
"turystycznie". Zapraszam do galerii. https://picasaweb.google.com/1142544971 ... directlink
"turystycznie". Zapraszam do galerii. https://picasaweb.google.com/1142544971 ... directlink
Frontera i Discovery